Siparişlerim geldi, kısaca bir ilk izlenim aktarayım. Öncelikle 8x pe 0,15mm sipariş ettiğim ip misinayı 0,35mm'lik 22 kilo çeken bir ip misina olarak yollamışlar. Web sitesi garipliğinden mi yoksa dürüstçe hata mı bilmiyorum ama dikkat ederek yollamaları gerekirdi. 4x pe 0,12mm, 5,2kg ipi ise test etme fırsatım oldu.
İpin inceliği bana doğru gözüktü ama bunu anlamak çok güç. Çinden alıp beğenerek kullandığım "0,10mm" iddialı, daha çok 0,14-0,16mm civarı olduğunu düşündüğüm ip misinadan ince olduğunu söyleyebilirim.
Düğümsüz çeker testlerinden sırasıyla 4,2kg, 4,6kg ve 4,4kg kopma kuvveti elde ettim. Evde kusursuz bir test yapmak çok zor, testlerim hatalı olabilir ama ben 1 tık daha yüksek sonuçlar beklerdim. örneğin 4,4kg ortalama yerine 4,7-4,8kg gibi.
Fish'n Fool düğümü atıp yaptığım çeker testlerinde 3,2kg, 3,8kg, 3,6kg değerleri elde ettim. Gayet normal gözüküyor.
Suda bekletme testine geçelim:
Bol tuz attığım su dolu kasede 1 saat bekleterek elde ettiğim şu şekilde.
Referans için suya atıp beklemeden çektiğim fotoğraf:
10 dakika sonra:
1 saat sonra:
1 saat bekletilmiş bezi makaraya silince çıkan boya (maviler ve yeşiller dahil):
İp yapışması konusuna gelince. Bana anormal bir yapışma durumu var gibi gelmedi. Çok çok az bir yapışma var ama o kadar rahat ayrılıyorki atış yaparken problem çıkaracağını sanmıyorum. Makineye sarıp uzun süreli kullanımda deneyince güncelleme yaparım bu konuda.
Sonuca gelelim. Bilindik markaların kaliteli ürünlerini kullananlar sevmeyebilir, zaten bu iplerin yerine geçmesi olanaksız ama benim için fiyatına göre performansı kabul edilebilir ölçüde. Bu markadan 4x bir daha alır mıyım, misafir kamışlarım ve birden fazla oltayla yemliye gittiğim dandik yemli kamışlarım için alabilirim. Resmi sitesinden 500 metrelik olanları 440 lira gibi komik rakamlardan alınabiliyor. Metresi 90 kuruş altında olduğu için bütçesi kısıtlı olanlar değerlendirebilir, ucuz kendo 4x iplere alternatif olarak düşünülebilir.
8x olanı düzgün kalınlıkta gelmediği için henüz deneyemedim. 4x'lerden iki kat falan pahalı ama denenebilir ve değerlendirilebilir gibi geliyor. 500 metrelik olanlar yine resmi sitesinden 880 lira gibi, metresi 2 liranın altında bir rakama alınabiliyor. Bu da ucuz kendo 8x iplere alternatif olarak bence düşünülür.