Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yeşilyurt-Yeşilköy Balık Avlama ( Son Durumlar )

knngs

Üye
Adı
Kenan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
---2021 Lüfer Sezonu Güncel Bilgi---

Bu sezon henüz bu bölgede lüfer hareketliliği pek yok. Bilgi kirliliği sonucu yoğun ilgi var. Kayalıklar kalabalık oluyor ama 50 kişi kayalara geliyorsa 3-5 kişi lüfer alıp dönüyor. Bazen balık alan kişi/kişiler gittiği gün 3 tane 4 tane lüfer alıyor. Harika lüfer yapıyor, yıkılıyor ortalık diye gaza getiriyorlar.

YunusEmre68

Yeni Üye
Adı
Yunus Emre
Kan Grubu
A Rh Negatif
Yeşilköy balık durumu hakkında bilgi sahibi olan varmı ?

cosmic-c

Aktif Üye
Adı
Cosmic
Akşam ezanına doğru açıktan uzak atışlarda çapari ile istavrit alabilirsin.
Ancak dip çok yosunlu olduğu için gerekli aksiyon yapılamıyor bu yüzden de bir,iki nadiren de üçlü balık ancak alınabiliyor.Boylar limitler dahilinde.
rastgelsin.

emreaktas

Aktif Üye
Adı
Emre Aktaş
Dün Yeşilyurt Yeşilköy arası spin ile dişli yokladım. Çok umudum yoktu asıl amaç hava almak ve yakındaki meraları öğrenmekti. Yeşilyurt sahile girince ilk denk gelinen kayalıklarda tahminimden fazla sayıda spinci vardı. Ben de geçtim aralarına, tam akşam suyu zamanı. Balık alan görmedim, rüzgar olduğu için mesafeli atmak sıkıntı. Kayalıklar pek rahat atışa imkan vermiyor ve dip çok yosunlu olduğu için çok uzatmadan yürüyüşe devam ettim. Birkaç yüz metre ileride yemli deneyenler vardı onlara yakın atış yapmaya başladım. Şartlar çok müsait olsa da yarım saat boyunca vuruş olmadı, yemcilerde de hareket yoktu. Devam edip sonraki kayalıklara ulaştım, 15-16 kişi aynı dar alanda yemli deniyordu. Üzerinde oltacı yazan bir kayanın etrafında toplanmışlardı. Atçek yapmadım bir süre onları izledim, heyecanlanıp tasma yapanlar oldu ama yemlerinde herhangi bir ısırık olan görmedim.

emreaktas

Aktif Üye
Adı
Emre Aktaş
yeşilyurt, rönepark civarında yemli denemeleri başlamış, spin çalışan görmedim. Yemliye ara ara yaprak geliyor gördüğüm kadarıyla. birkaç haftadır florya ve küçükçekmece açıklarında tekne ile palamut alıyorlar.
Lrf bu aralar hareketlendi biraz, hareketlendi dediğim ispari bol. Özellikle teke midye atarsanız her atışa saldırıyorlar. fujin baby worm deniyorum hiç ilgi göstermiyorlar ama gulp, marukyu olunca iğnenin üzeri itina ile temizleniyor. O yüzden teke ve midye kullanmak daha mantıklı.
İskorpit, hanos, eşkina da olabiliyor ama çok nadir. İspari zibil gibi.

emreaktas

Aktif Üye
Adı
Emre Aktaş
Bu hafta neredeyse her gün sahilde lrf denemelerim oldu. aslen dip balıklarını hedefliyordum ama son iki gidişimde ara ara su üstü hareketliliğinin olduğunu fark edince hafif gramaja döndüm. çoğunlukla istavrit kıraça geldi ama silikonun eksik geldiği de oldu. istavrit tutan arkadaşların yaprak yakaladıklarını görmüştüm ama oynak yapan istavritler 8-10 cm civarı ve oynaklar kıyıya çok yakın yerlerde. akşam suyu sabah suyu spin denemeye başlanabilir herhalde artık.

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bu hafta neredeyse her gün sahilde lrf denemelerim oldu. aslen dip balıklarını hedefliyordum ama son iki gidişimde ara ara su üstü hareketliliğinin olduğunu fark edince hafif gramaja döndüm. çoğunlukla istavrit kıraça geldi ama silikonun eksik geldiği de oldu. istavrit tutan arkadaşların yaprak yakaladıklarını görmüştüm ama oynak yapan istavritler 8-10 cm civarı ve oynaklar kıyıya çok yakın yerlerde. akşam suyu sabah suyu spin denemeye başlanabilir herhalde artık.
Raporlarını bekliyorum ama o bölge için duyduğum güzel mırmır alıyorlarmış. Bilgin var mı bilmiyorum

emreaktas

Aktif Üye
Adı
Emre Aktaş
bana hiç denk gelmedi ama genelde kayalık yerlerde avlandığım için de olabilir.

emreaktas

Aktif Üye
Adı
Emre Aktaş
İstavrit tek tük de olsa çıkıyor, kokulu silikonlar daha iyi çalışıyor. Ya da şamandıralı sistemle yemli yapılabilir.