Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Yine Circle İğne, Yeni Soru

BasakKuru

Yeni Üye
Adı
Başak Kuru
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Herkese merhabalar, tekrardan.

Çipura avında circle iğne kullanma ısrarıma devam ediyorum hala. :) Bu iğneyi kullanan arkadaşlara bir sorum var:

İğneyi bağlarken rapala düğümü ile mi bağlıyorsunuz? Ben bugüne kadar hep normal bağlıyordum. Aklıma takılan şey bu iğneden aldığım verim acaba bundan dolayı mı düşük?

İkinci olarak da şunu soracağım akabinde:

Yem olarak sülünezi irice takıp yem şişiyle geçiriyorum. Ve iğneyi geçip kösteğe doğru nerden baksanız 2cm kadar geçiyor. E öyleyse rapala düğümü atsamda üstüne gelecek zaten, hareketini yine engelleyecek... :(

aklımda deli sorular...

Şimdiden cevaplayanlara veya teceübelerini aktaranlara teşekkür ederim. Herkese rast gelsin.

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Circle dahil iğnesi içe bakan iğneler için şu videodaki yöntemle test yapmanızı öneririm (Videoda circle iğneleri bağlarken balık takma oranını yükseltme iddiasıyla kullanılan snell düğümlerini bağlamanın yanlış ve doğru yöntemleri ve nedeni gösteriliyor):

Özetle, iğne bağladığınız kösteği başparmak ile işaret parmağı arasına alıp yavaşça çekin, genellikle elinize batacak şekilde iğne düzeliyorsa o iğnenin balığın dudağına da o benzer şekilde saplanmasını bekleriz. Bunu rapala düğümü attığınız iğnelerle denerseniz zaten videoda gösterildiği gibi elinize batacak şekilde iğne düzelecektir. İğneyi serbest bırakmayan düğümlerinizde misinayı çektiğinizde iğne ele batmayıp ters şekilde geliyorsa o zaman alternatif bağlama şekillerine bakabilirsiniz. Çoğu zaman misinayı halkaya ilk geçirdiğiniz yönü değiştirmek işe yarıyor. Videodan örnek verecek olursam, palomar düğümü için halkaya katlanmış misinayı geçirdiğiniz taraf iğnenin iç kısmı değil, sırt tarafı olmalı.

Hiç circle iğne kullanmadım ama iğnesi içe dönük J tipi, chinu iğnelerden bolca kullanıyorum ve aynı teknikler bire bir geçerli. Düğümlerimi de açıkladığım gibi misinayı çektiğimizde ete batacak şekilde ayarlıyorum. Balık tutmak için şart olduğunu hiç sanmıyorum ama bu yöntemi denemenizi öneririm.

Son düzenleme:

BALIKDENiZDE

Aktif Üye
Adı
Rifat Karababa
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Herkese merhabalar, tekrardan.

Çipura avında circle iğne kullanma ısrarıma devam ediyorum hala. :) Bu iğneyi kullanan arkadaşlara bir sorum var:

İğneyi bağlarken rapala düğümü ile mi bağlıyorsunuz? Ben bugüne kadar hep normal bağlıyordum. Aklıma takılan şey bu iğneden aldığım verim acaba bundan dolayı mı düşük?

İkinci olarak da şunu soracağım akabinde:

Yem olarak sülünezi irice takıp yem şişiyle geçiriyorum. Ve iğneyi geçip kösteğe doğru nerden baksanız 2cm kadar geçiyor. E öyleyse rapala düğümü atsamda üstüne gelecek zaten, hareketini yine engelleyecek... :(

aklımda deli sorular...

Şimdiden cevaplayanlara veya teceübelerini aktaranlara teşekkür ederim. Herkese rast gelsin.
Halkalı iğnelerin tamamını, düğümün iğnenin her yöne rahatça yatmasını sağlayacağı şekilde fırdöndü düğümü ile bağlarım. Başka düğüm kullanmam. Palaya sarım düğüm atacaksak ne için halkalı iğne alıyoruz, ne için üreticiler halkalı iğne üretiyor, hepsi palalı olmaz mıydı iğnelerin? Öte yandan siz hiç halkasız circle gördünüz mü? :) Benim de kafamda deli sorular gördüğünüz üzere, bana göre mutlaka fırdöndü düğümü atılmalıdır.
Sülünezi düğümün üzerinden misinaya doğru kaydırıyorum demişsiniz, sülünez yumuşak yemdir ve hareketi engellemez. Ayrıca da zaten surf kamışı savururken bu yemlerin ben olduğu yerde duracaklarını hiç sanmıyorum, hepsi kayıp aşağı iğneye doğru yığılıyorlardır.