Yorumsuz

Büyük Beyaz

Daimi Üye
Tepki
2,150
Ödül
103
Çaya elektrik verip balık avlamak istedi sonrası korkunç
(link)'un (link) ilçesinde, Kuz Çayı'na elektrik verip, balık avlamaya çalışırken akıma kapılan (link) (32), kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Yok Allah rahmet eylesin diyelim de cahillik başka bir şey. bu şekilde avlanan varsa belki yazıya denk gelirse vazgeçer diye ekledim.

Yok Allah rahmet eylesin diyelim de cahillik başka bir şey. bu şekilde avlanan varsa belki yazıya denk gelirse vazgeçer diye ekledim.
Bu yöntemle ne kadar canlı varsa (yavru balık yada balık olmayan tüm canlılar da dahil) hepsinin ölümüne neden olduğunu düşünerek demiştim ama haklısınız. İlahi adalet yada Allah rahmet eylesin diyelim arkadaşa.

Allah rahmet eylesin.

İyi ki arsenik falan atıp, balıkları zehirlemeye çalışmamış.
Eğitim şart!

Ne yazık ki çalışmayı, çaba sarf etmeyi bilmeyen bir halkız.
Her işin kolayına kaçar, her yola kestirmeden gitmeye çalışılır.
İş ve günlük yaşamımızdaki bu durum maalesef av hayatına da yansıyor ve sonuçta hep illegal yollara müracaat ediliyor.
Kimisi derede serpme atar, kimisi zehirli ot kullanır, kimisi karşıdan karşıya ağ serer, kimisi patlayıcı kullanır vs vs..
En iyi ve doğa sever olanlarımız bile bir tarafından deler yasakları. Boy limitinden deler, toplam adet ya da ağırlıktan deler, yasak sezonda avlanarak deler, illa ki deler. Hep de bir bahane bulunur.
Kaçımız yukarıda saydıklarımızın dışındaysak sorumluluk sahibi, bilinçli avcılar ve insanlarız.

İşte bu kolaycılıklar adına, kural tanımamazlık adına yapılan işin sonucu da ortada. Bir kaç balık için hayatını kaybetti. 🙁

Allah rahmet eylesin oncelikle.. ailesine sabirlar diliyorum.. bu malesef ulkemizde cok yaygin olan bir avlanma sekli, umarim bu ornekle son bulur..

İnanılmaz bir örnek, keşke ibret olsa. Yaşadığımız bu zaman, içinde bulunduğumuz bu durum...

O adam o zamana kadar kim bilir kaç defa bu şekilde çaya elektrik verdi ne kadar çok canlıyı yok etti ki onların bedduasına uğramış işte aynı şekilde can vermiş, ibret olsun canlıları o şekilde acı çektirerek öldürenlere

Back