Yosunlu Meralarda Av Tekniği

Tepki
141
Ödül
38
Spin ustalarının yardımına başvurmak istiyorum:kyfmyrn: Denizin bulanık olmasından faydalanıp levrek avlama niyetiyle evden ayrıldım fakat, gittiğim mera oldukça yosunluydu. Haliyle sahteye sürekli yosun takıldı. Belki de denizden 5 kg'ye yakın yosun çıkardım, oldukça sinir bozucuydu. Sahtemize ve ipimize yosunun takılmasını engelleyecek bir yol var mı? Yoksa gittiğim merada avlanmayı bırakmalı mıyım?

Gectigimiz haftalarda bende Bursa Mudanyada yosun temizligi yaptim resmen 🙂 Su ustu sahtede de kullandim hafif dalarlida. Bu konuya gelecek cevaplari merakla bekliyorum

Edindiğim tecrübelerden paylaşım yapayım , meralarda yosunlar genel olarak sığ bölgelerde aşırı olur . Olabildiği kadar boy tulum ile açığa doğru ilerlemek gerekir , deniz dalgalı ise yüksek bir kaya bulup üstüne çıkarak dalgalardan koruna bilir. Erimi yüksek rapala kullanıp olabildiğince açığa atılmalıdır , genlede kıyıdan 40 -50 mt den sonra yosun daha az olur . Şayet açıktan da yosun aşırı bir şekilde geliyorsa hava yatana kadar o meradan hayır gelmez . Kıyıdan av yapılıyorsa aşırı yosunu gördünmü boşa vakit harcamadan mera değiştirmek gerekir.

Boyle bir merada, 7 veya 10 gr lik, Decathlon dan aldigim jighead lere taktigim, 8, 10 veya 12 cm savage gear sandeel ve cannibal silikonlar kullaniyorum. Jighead lerin yosunlara takilmamasi icin aparatlari oldugu icin takilma yapmiyor. Fakat misina jighead baglanti noktasi bazen yosun toplayabiliyor ama igne gibi yosuna saplanmadigindan, denizden cikardigimda kamışı hafif silkeledigimde yosunlar dökülüyor.

Ya aslında bu durum genişletilmeli eğer ki su çok yatıksa ve yosun kıyıya birikmişse hiç balığı aramaya gerek yok.Fakat karadenizde bazı bölgeler komple yosunluk oluyor.Bu meralarda az dalarlı erimi iyi max 10 cm küçük rapalalar veya 15 gr geçmeyen silikonlarlar atılabilir.

Back