Youtube Videolarina Abone Olalim Birbirimizi Destekleyelim

Arkadaşlar Merhaba,
Youtube konusuna daha yeni el attım bi kaç gündür kanal nasıl hazırlanır ? Abone sayısı nasıl artar ? izleyici sayısı beğenme ve yorum nasıl çoğalır onları araştırıyorum.
Ben youtube un bu kadar güzel kazançlar getireceğini tahmin etmiyordum . eğer tahmin etseydim 7-8 yıl önce bu işe çok sağlam girerdim.

Öncelikle şunu söylemeliyim içerikler özgün olmalı ?
Mesala TT (trend topik) yi yakalamak bir konuda ilklerden olmak çok önemli ?

İnsanlar artık çok tembelleşti , kimse okumuyor , bu forumdaki insanlar inanın bana çok istisna insanlar okuyorlar ve yazıyorlar.
Bu tembellikten dolayı insanlar artık google da arama yapmıyor youtube da arama yapıyor.
Bundan artık o kadar eminim ki !

Mesala dün gece dikkatinizi çekmiştir . bir reklam çıktı tüm kanallar kilitlendi aynı anda tüm kanallar hac lenmiş gibi aynı reklam oynadı.

bende hemen bunun videosunu çektim ve youtube anlık yükledim

en çok izlenen videom 4 yıl önce yüklediğim video idi o 13 bin izleme almıştı

ama dün çektiğim 1 dk lık video insanların ne nediri youtube da aramalarından dolayı 12 saatte 20 bin izleme aldı.

sanırım şimdi ne demek istediğimi anlamışsınızdır. (ha videonun içinde ne var derseniz KOCAMAN BİR HİÇ) ama TT bir konu

yani youtube da başarı için günceli çok hızlı takip edip anında sosyal medyaya sürmeniz lazım

ilave görüşler ve yorumlarınız varsa kendimizi geliştirmek adına okumaktan zenk duyarım

Evet abi, günceli takip etmek önemli. Mesela video bu kadar popüler değilken, sitelere/bloglara Google'ın yaptığı Doodle'ları eklerdik, 23 Nisan Doodle'ı ne anlama geliyor ya da Doodle hangi aramaya gidiyorsa onunla ilgili içerik. Onlara da bayağı kullanıcı geliyordu.

İçerikler özgün olmalı, illa orijinal bir fikir olmayabilir çekilen video ama diğer çekilenlere göre artısı olmalı ki kullanıcı izlesin ve youtube ön plana çıkarsın. Youtube'da önerilen videolarda (diğer videoların altında ya da yanında çıkan videolardan bahsediyorum) yer almak için Youtube'un belirli bir algoritması var. Beğeni oranları, videonun toplam süresi ve izleyenlerin ne kadarını izlediği gibi. Aslında göründüğü kadar kolay bir iş değil ama popüler bir kanala sahip olunduğunda getirisi oluyor o yüzden bir iş gibi görüp yoğunlaşmak iyi olabilir.

Mesala dün gece dikkatinizi çekmiştir . bir reklam çıktı tüm kanallar kilitlendi aynı anda tüm kanallar hac lenmiş gibi aynı reklam oynadı.

bende hemen bunun videosunu çektim ve youtube anlık yükledim

en çok izlenen videom 4 yıl önce yüklediğim video idi o 13 bin izleme almıştı

ama dün çektiğim 1 dk lık video insanların ne nediri youtube da aramalarından dolayı 12 saatte 20 bin izleme aldı.

Yorumlar efsane olmuş 🙂 kanal geçiş süresine laf atanlar, çapraz örtüye dem vuranlar 🙂

Evet abi, günceli takip etmek önemli. Mesela video bu kadar popüler değilken, sitelere/bloglara Google'ın yaptığı Doodle'ları eklerdik, 23 Nisan Doodle'ı ne anlama geliyor ya da Doodle hangi aramaya gidiyorsa onunla ilgili içerik. Onlara da bayağı kullanıcı geliyordu.

İçerikler özgün olmalı, illa orijinal bir fikir olmayabilir çekilen video ama diğer çekilenlere göre artısı olmalı ki kullanıcı izlesin ve youtube ön plana çıkarsın. Youtube'da önerilen videolarda (diğer videoların altında ya da yanında çıkan videolardan bahsediyorum) yer almak için Youtube'un belirli bir algoritması var. Beğeni oranları, videonun toplam süresi ve izleyenlerin ne kadarını izlediği gibi. Aslında göründüğü kadar kolay bir iş değil ama popüler bir kanala sahip olunduğunda getirisi oluyor o yüzden bir iş gibi görüp yoğunlaşmak iyi olabilir.
Yorumlar efsane olmuş 🙂 kanal geçiş süresine laf atanlar, çapraz örtüye dem vuranlar 🙂
Aynen bi kaç küfür haricinde yorumlar şahane olmuş 🙂

Back