Yurtdışı alışverişlerde gümrük vergisi sorunsalı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tardu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

tardu

Üye
Tepki
36
Ödül
23
İyi günler arkadaşlar. Malum kurların yükselmesiyle birlikte iç piyasa fiyat güncellemeleriyle aldığımız ürünler biraz maliyetli olmaya başladı. En basitinden silikon yemler arasında neredeyse japon sitelerinin 2 misli fiyatlandırma yapılmış vaziyette. Sorum japon sitelerinden alışverişlerde gümrük vergisi olan %20 harici bir vergilendirilmeye tutuluyor muyuz. Ötv işin içine giriyor mu ? Bilgilendirirseniz memnun olurum.

Gümrük Vergisi (mal bedeli+kargo) üzerinden %20, Damga Vergisi %3, Gümrüğe Sunma 10-20 TL arasında

Güvenilir japon siteleri varsa paylaşırmısınız?

Gümrük vergisi %20 ( fatura bedeli üzerinden) + 0,80tl damga vergisi + 8tl sunma ücreti..

Gümrük kontrolcüsü fatura bedeline inanmayıp farklı bedeller girebiliyor. Veya bu konuda araştırama yapabiliyor. Veya sizden ürünle alakalı yaptığınız alışverişin detaylarını, ekstrelerini vs isteyebiliyor.

Yeni vergi güncellemeleri balıkçılık ekipman malzemelerine nasıl yansıdı. Bilgisi olan var mı?

Yurtdışından alınan ürünlerdeki %20 vergiye ek %20-25 ilave vergi getirildi diye duydum.
Yurt içindeki kdv de %22 oldu .
Bu gidişle ülkeye üst model makine kamış artık hiç gelmez sanırım.

ben daha ilk kez lrf takım yapıyordum bu gidişle yeni yemler alamayacağım...

Yurtdışından alınan ürünlerdeki %20 vergiye ek %20-25 ilave vergi getirildi diye duydum.
Yurt içindeki kdv de %22 oldu .
Bu gidişle ülkeye üst model makine kamış artık hiç gelmez sanırım.
Mağazalara henüz yansımamış %18 ile satış yapıyorlar. Hobi fobiye dönüşecek bu gidişle.

Back