Yurtdışında bilmediğim rapalalar

Maltese Cuttle

Yeni Üye
Tepki
4
Ödül
5
Arkadaşlar ben amatör eging avcılığı yapıyorum kalamar için.Havalarin ısınmasıyla bu avciliga ara verip biraz daha avcı balıklara yönelmek istiyorum sabahları.Maltadayim,
Yerel insanlar bulunduğum yerde barakudaya sık rastlandığını söylüyor,sezonu geldiğinde de heryer lambuka kayniyormus,hatta sezonunda balık marketlerde epey uyguna satiliyormus lambuka ama onun haricinde bilgi alamadım.Mendirek ve liman tipi yerler çok,aniden sadece 2-3 metre derinleşen ve atış mesafesi boyunca böyle ilerleyen meralar genelde.Aniden derinlesen kayalık meralar da varmış ama gidemedim daha.Neyse sözüm ona geçenlerde bir av malzemesi dükkanından su aşağıda gördüğünüz zokalari buldum.Bunlar benim babamın 15yil önce kullandığı,o zamanlar bir çocukken bizim gözümüze çok değerli gelen Rapala marka zokalar.Dukkanda elinde kalan eski rapalalari bir alana bir bedava şeklinde kampanyayla elinden çıkarmaya çalışıyordu.Bazilarini gözüme kestirdim ve bu hafta alayım diyordum ama bilgim yok.Bu zokalarla kıyıdan at çek yöntemiyle hangilerini hangi kullanım alanı için önerirsiniz?Bilgi verebilir misiniz.
IMG_20220218_102141.jpgIMG_20220218_102151.jpgIMG_20220218_102545.jpgIMG_20220218_102658.jpg

Merhabalar, barracuda icin 145, 175 mm'lik slim minnow tipteki urunleri tercih etmeniz dogru olur. Rapala marka urunler eskiden cok populerdi fakat artik cok daha iyi yuzen, daha uzaga giden japon alternatifleri var. Uygun fiyatli diye urun almak sizi kar etmek yerine daha cok zarara sokabilir.

Back