Zargana Avcılığı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Whistle
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Whistle

Aktif Üye
Tepki
85
Ödül
38
Dou toto 42 tetra works batan sahteler var top arkası beden yapıp zargana avcılığında kunlana bilirmiyim images (5).jpeg

Zargana için sahte yerine ipek ya da sinek iğneli yemli takım kullanmak daha ekonomik ve daha başarılı bir seçenek.

Zargana avında en çok verimi jiglerde ve kaşıklarda aldım. Parlak her türlü kaşık ve jiglere geliyorlar. Yalova aklar kaşık, hansen pilgrim 10 gr, savage gear seeker 8g ve parlayan her türlü jig zargana avında başarılı olanlar. Özellikle hansen pilgrim 10 gram irilerin dikkatini daha fazla çekiyor.

Zargana avında en çok verimi jiglerde ve kaşıklarda aldım. Parlak her türlü kaşık ve jiglere geliyorlar. Yalova aklar kaşık, hansen pilgrim 10 gr, savage gear seeker 8g ve parlayan her türlü jig zargana avında başarılı olanlar. Özellikle hansen pilgrim 10 gram irilerin dikkatini daha fazla çekiyor.

Evet 10gr hansen pilgrim ile çok verimli zargana avı yapmıştık 29 ekimde karadenizde

Bende ilk zargana mı jigpara ile almıştım ama yeni şeyler denemek istiyorum

Öncelikle bunu okuyan herkese merhabalar.
Öncelikle amatör olduğum için bu aralar 15 liralık hazır zargana topu seti alıp zargana avı denedim ve başlarda başarılı oldum.
Ama sonradan misina ve kanca patladığında elimdeki 0.28 monofilament powerline misina ve çapari kancası ile yama yaptım ama saatlerce denemem den sonra 0 sonuç aldım.
Köy yerinde yaşadığım için deniz ürünü satan bir mağaza bulunduğundan ordan 2 kere 0.15 ip aldım ama onlarda çok dolandı ve patladı kalitesiz olduğunu söyledi balık tutan dayılar.
Elimde bir diğer örgü ip misina var makine sarımı yaptığım kendo 12x 0.10 mm acaba diyorum ip daha ince daha sağlam iş yapar mı ?
Balık tutan abilerden aldığım gözlemlere göre zargana gözleri çok iyi görüyor sana 0.28 mm de ondan balık gelmiyor demeleri oldu. Tabi burası Marmara kıyısı bizim buralar çok büyük zargana yok taş çatlasın 400-500 gr

Slm Enes , ben zarganayı sadece spin ile yakaladım ve devamlı ip kullandım , bence ondan değil senin yakalayamam ,normal ipi makinaya sarabilisin , zargana topundan sonra ipeğe giden misanayı fluorocarbon seçersen o zaman avcılığı artar diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Back