Zehilir baliklardan korunmak icin eldiven

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gurayt
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Acemi bir oltacı olarak arkadaşın açtığı bu faydalı konu için teşekkür ederim. Soruya bir ekleme yapmak istiyorum.

trakonya gibi bir balık benim kaşığıma veya sahteme takılırsa ne yapabilirim ? Öldürmeden sahte veya kaşıktan kurtarmanın bir yolu var mıdır ?

Trakonya dip baligidir. Kuma bitisik yasar. Sahte ve kasiklari dipten cekmediginiz surece atlamasi imkansiz.

Eger oldu ki atladi. Cok hareketli bir baliktir. Tek basiniza zor. Tekli igne cikarmak kolay ama uclu igne cikarmak riskli. Yaninizda birisi maşa ile tutacak sizde igneleri pense ile cikarabilirsiniz.

Trakonya dip baligidir. Kuma bitisik yasar. Sahte ve kasiklari dipten cekmediginiz surece atlamasi imkansiz.

Eger oldu ki atladi. Cok hareketli bir baliktir. Tek basiniza zor. Tekli igne cikarmak kolay ama uclu igne cikarmak riskli. Yaninizda birisi maşa ile tutacak sizde igneleri pense ile cikarabilirsiniz.

şu arkadaşları görünce çekinmedim değil açıkçası. inşallah kendisi ile karşılaşmayız.

şu arkadaşları görünce çekinmedim değil açıkçası. inşallah kendisi ile karşılaşmayız.

Insallah karsilasmazsiniz. Genelde karakoyde bogazda caparinin en alttaki ignelerine takiliyor. Ama videolarda gordugunuz uzere asiri hareketli bir balik. Iskorpitte zehirli ama bunun kadar hareketi yok mesela.

Bence hic risk almayin. Kafasinda ve ustundeki dikenler her turlu basa bela. Sunu da eklemek lazim. Eti kalkandan bile lezzetli kimine gore 🙂

Trakonya'nın zehirli dikenleri,
kırmızı ok işaretli yerler!😉

o6RRj9.gif

her ihtimale karşı takım kutusunda ufak şişede erimiş amonyak bulundurmak lazım,
Eczanelerde mevcud.

Acemi bir oltacı olarak arkadaşın açtığı bu faydalı konu için teşekkür ederim. Soruya bir ekleme yapmak istiyorum.

trakonya gibi bir balık benim kaşığıma veya sahteme takılırsa ne yapabilirim ? Öldürmeden sahte veya kaşıktan kurtarmanın bir yolu var mıdır ?
kargaburun ya da vani grip dediğimiz maşa

Ben tekenden çapari yaparken bir keresinde bütün iğnelere trakonya gelmişti hemde ufak, Karga burun vardı çantada tek tek dikkatli bir şekilde ayıkladım . hareketli balıklar çok elinizi yaklaştırmayın bir anda çırpınırken iğnesini batırabilir.

Ben tekenden çapari yaparken bir keresinde bütün iğnelere trakonya gelmişti hemde ufak, Karga burun vardı çantada tek tek dikkatli bir şekilde ayıkladım . hareketli balıklar çok elinizi yaklaştırmayın bir anda çırpınırken iğnesini batırabilir.
Engin bu yaz boğazda çoktular,
her attığında birer tane geliyordu,
dalgınlıktan bir kaç sefer avuçladım onları acıları tatlı sızı verdi.🙂

kimine zehri dokunmuyor ama beni çarpsa kesin hastanelik olurum sivrisinek ısırsa arısokmuşa dönüyorum😀 bu arada trakonyada ilk müdehaleyi her balıkçının okuması gerekli:(link)

Back