Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

SPIN TAKIM BİLGİ BANKASI (SPİNNİNG AVCILIĞI )

OZAN IŞIK

Moderatör
Yönetici
Katılım
2 May 2010
Mesajlar
7,996
Tepkime puanı
4,747
Puanları
113
Yaş
39
Konum
Şişli, İstanbul
Adı
OZAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
SPIN TAKIM HAKKINDA BİRKAÇ NOKTA..


Merhaba Değerli Balıksevdam Üyeleri,

At-çek avcılığı olarak bilinen spinning tarzı avlanmada bazı edindiğim bilgileri ve deneyimleri sizlerle paylaşmak , paylaşırken hem yanlışlarımı düzeltmek hem yeni fikirler edinmek hem de eksik bilgilerimizi toparlamak adına bu konuyu açma gereği duydum.. Böylece hem konu hakkında bilgi sahibi olmayan arkadaşlarımıza bir yararımız olmuş olur, hem az çok bilenler bilgilerini gözden geçirmiş olur, hem de bu işi tam olarak bilen ustadlarımız forumların asıl amacı olan bilgi paylaşımına katkıda bulunmanın zevkini tatmış olurlar..



KAMIŞLAR

Kamış, özellikle bu tarz avcılık için çok önemli bir malzemedir.. Kamışın atar değerleri, uzunluğu , hassaslığı ve aksiyonun sertlik- yumuşaklığı gibi kavramlar oldukça önem taşır.. Ayrıca kamışın yapıldığı malzemeler de önemlidir.. Bu hem dayanıklılık hem de kamışın ağırlık ve hafifliğini çok fazla etkileyen unsurlardandır..

Benim şahsen ilk etapta en çok önem verdiğim husus kamışın hafifliğidir.. Daha sonra ise sağlamlığı ve aksiyonunun sertliği gelmektedir.. Kamışınız ne kadar güçlü ve sert olursa olsun hafif değilse at-çek avcılığının zevkine tam olarak varamayacaksınızdır ya da kamışı hafif olan biri bu zevki mesela 5 saat yaşayabilirken siz 2 saat sonra avı bırakmak zorunda kalabilirsiniz..

At-çek avcılığının en çekici yanlarından birisi karmaşık olmasıdır.. Maalesef her şeyi tek bir malzeme ile yapmamız mümkün değildir ve bu da bize doymak bilmez bir iştah ile malzeme arama ve satın alma hırsı vermektedir.. Duyduğum , gördüğüm , okuduğum ve denediğim kadarıyla elimizdeki sahteleri en verimli kullanabileceğimiz en az üç farklı kamışımız olması idealdir.. 5-20gr , 10-30gr , 15-40veya45gr üç adet kamışımız bulunması idealdir.. Bunu belirtmemin sebebi denizde at-çek yapanların yüzde doksan dokuzunun levrek peşinde koşmasıdır..Malumunuz levrek sahteleri de 5gr ile 30-35 gr ağırlıklar arasındadırlar genelleme yaparsak eğer.. Ağır kaşıklarla avlanmayı seviyorsak 20-60gr olanlarından da bir tane edinebiliriz ben de düşünüyorum açıkçası 

Kamışlar ilk etapta parçalı ve teleskopik olarak ikiye ayrılırlar.. Teleskopik kamışlar nispeten daha hafif ve taşınabilirlik olarak çok avantajlı olmakla birlikte, parçalı olanların dayanıklılık ve sertlik konusunda rakipleri yoktur.. Parçalı olanlar genellikle ekonomik olarak da daha avantajlıdırlar.. Aynı dayanıklılığa sahip bir teleskopik kamış , parçalı olandan büyük ihtimalle daha pahalı olacaktır.. Çünkü çok parçalı olması sebebiyle dayanıklılığını sağlamak teknik olarak daha zordur üretici için.. Taşıma probleminiz yoksa eğer parçalılardan şaşmayın derim ama çok fazla seyahat ederek avlanıyorsanız teleskopiklerin de bariz bir taşıma rahatlığı vardır ayrıca nispeten daha hafiftirler..

Teleskopik bir kamışınız var ise ve dayanıklılığına çok fazla güvenemiyorsanız kullandığınız makinenin kalaması büyük önem kazanır.. Kalama dediğimiz olay balığı yormaktan ziyade balıkla mücadele esnasında kamışımıza zarar gelmemesi için kullanılmalıdır.. Kalamayı kamışımızın dayanabileceği en son noktaya kadar sıkılı olacak şekilde ayarlamalıyız..
Tabi bu arada misinanızın çekerinin yeterli dirençte olduğunu varsayıyorum ve önceliği kamışa veriyorum..

Kamışlar üretilirken çeşitli malzemeler kullanılmaktadır.. Fiberglas, karbon , karbon ve başka malzemelerin karışımları vs.. Çok fazla teknik ayrıntıya girmeden karbon içerikli malzemelerin daha dayanıklı ve hafif olduğunu söylemekle yetineceğim.. Yalnız karbon kamışların yere düşme ve çeşitli darbeler sonrasında alabileceği yaralar dolayısıyla sonraki avlarda fazla bir abanmada kırılabileceğini de göz önünde bulundurmalısınız.. Dolayısıyla karbon kamışlarımızı daha özenli kullanmalıyız..

Misinamızı geçirdiğimiz kamış halkalarının fuji olmasına özellikle dikkat etmeliyiz her ne kadar artık çoğu markada bunlar normal özellikler halini almış olsa da.. Bu bize ip misinalarımızı göznül rahatlığıyla kullanma imkanı verecektir. Bilindiği üzere ip misinalar zamanla normal halkaların seramiklerini aşındırmakta ve kamışın ömrünü tüketmektedirler. Bu yüzden ip misinanın aşındırıcılığını en aza indirecek tarzda olan fuji halkaları seçmekte büyük fayda vardır..Ayrıca halkaların geniş olmasına dikkat etmeliyiz. Atışımızı önemli ölçüde etkileyecek bir faktördür bu..

Kamışımızı seçerken kulaktan dolma bir şekilde direkt internetten almak yerine bizzat dükkanlara girip elimize alıp dokunarak , tartarak, aksiyonuna bakmak için sallayarak vs. yöntemlerle bir fikir edinmeliyiz.. Özellikle ağırlığına ve aksiyonuna dikkat etmeliyiz.. Satıcı arkadaş da işinin ehliyse ondan da alacağımız fikirler tercihimizi belirlememize yardımcı olacaktır..

Genel olarak konuşursak M- medium ( yumuşak) , MH – medium-hard (yumuşak-sert) tipi kamışlar işimizi fazlasıyla görmeye yetecektir.. Çok sert aksiyon istediğimiz noktaya doğru atmamızı güçleştirirken , çok yumuşak aksiyon ise sahtemizi atmak istediğimiz uzaklığa atmamıza engel olabilecektir..

Kamışımızın ağırlığı 160-250 gram arası olması idealdir.. Makinemizin de enazından 250-350gram arası olabileceğini de hesap edersek yaklaşık elimizde yarım kilogramlık ağırlık olacaktır.. Fazlası yorar , ne kadar hafif okadar zevkli bir av demektir.. Bence dayanıklılıktan biraz ödün verip hafifliğe geçmenin çok faydası olacaktır bu sebeple..

Kamışımızın boyuna gelince ise en ideali 2.40 m dir.. Medium sertlikteki kamışlarda bu boydan fazlasını asla önermiyorum atışınıza hiçbir ekstra artı sağlamıyor.. Denize girip de avlanmaktan hoşlananlar için ise 1.80- 2.10m idealdir.. Daha düşük boydakileri de boyunuza göre seçebilirsiniz.. Kayalıklardan ise MH sertlikte bir 2.70 veya en fazla 3.00 metrelik bir kamış tercih edilebilir.. Ancak orta karar her zaman 2.40m dir. Sizi asla üzmez bu boy.. Piyasada marka olarak bizzat kalitesine emin olduğum Shimano, Okuma ve Fladen kamışlardan deneme imkanım oldu.

Shimano Catana hafifliğiyle , esnekliğiyle gerçekten gönlümü fethetti bana çok keyifli zamanlar geçirme şansı verdi.Alivio ise aksiyon olarak hantal ve daha ağır kaldı. Ancak Shimano Exage telescopic travel spini deneme niyetim var en kısa zamanda ondan da edineceğim.. Okuma nın salina sea spini ise elinize aldığınız anda bu fiyata bu kalite nasıl olur dedirtecektir.Denedim ve 20-60 atarlısını mutlaka satın almak niyetindeyim..İşçiliği ve malzeme kalitesi gerçekten çok iyi.. Catana ya göre daha ağır olmasının sebebi parçalı olmasıdır.. Ancak atış mesafesi ondan aşağı kalmaz. Fladen Vantage ise hem ekonomikliğiyle hem de dayanıklılığıyla benim gönlümün sultanıdır.. Gönlünüz rahat rahat en dişli balıklarla boğuşabilirsiniz.. Parçalı olması sebebiyle okuma salina ile hemen hemen aynı ağırlıktadır. Ancak gerek fiyatıyla gerek performansıyla bence eşi benzeri yoktur.. Büyük bir önyargı ile kullanmaya başladığım bu kamış beni çok utandırdı. Bulabilirsem mutlaka bir üst segmentini de düşünmeden satın alacağım.. Henüz atçek olayının başlarındayım elime fırsat geçtikçe farklı modelleri de deneyip fikirlerimi paylaşacağım..





Shimano Exage



Fladen Vantage





Shimano Catana





MAKİNELER

Hafif kamış ve hafif makine kombinasyonları bize unutulmaz zevkte avlar yaşatacaktır.. Makinemizi etraftan duyduklarımıza ve raporlara bakarak da seçebiliriz.. Ama spinning de altın kural hafifliktir bana göre. Mutlaka 250 gramı geçmeyecek bir makine kullanmamız da fayda vardır.. Bence bu sebeple spinning yapacağımız hayvan orkinos gibi 200 300 metre misinamızı alamayacağına göre 2500 ila 3000 lik bir makine işimizi görmeye yeter diye düşünüyorum.. Sahtelerimizi çekerken aksiyon vermemizi kolaylaştıran devir oranları 5’in üzerinde olmalıdır.. Fazla teknik detaya girmeden misina haznemizin kullanacağımız kalınlıktaki misinadan 150 metre maksimum alacak büyüklükte olması yeterlidir.. Bence 150 metre fazla fazla yetecektir.. Bilya sayılarına çok fazla takılmayın. Piyasada genelde bu tarz orta sınıf makineler 2 - 3 bilyalıdır. Çok bilya çok kuvvet anlamına gelmez..

Spinning makineler önden ve arkadan kalama olarak ikiye ayrılırlar.. Ön kalamadan şaşmayın derim ben.. Arka kalamalar da sorun yaşayabilirsiniz daha karmaşıktırlar.. Ön kalamaya oranla hiçbir ekstra artıları da yoktur..

Makineler de işimizi şansa bırakmadan piyasada en çok kullanılan birkaç markanın dışına çıkmadan seçimimizi yapabiliriz.Okuma veya Shimano çok büyük bir ihtimalle bizi üzmeyecektir..Ancak diğer markalardan da çok fazla beğenilen ve kullanılan modeller vardır. Bunları da kullanabilirsiniz. Çok kalitesiz olmadıkça makineler sizi fazla üzmeyecektir..

Son zamanlarda önden kalama makinelere üreticiler daha fazla eğilmektedirler sanırım çünkü önden kalamalı modellere oldukça fazla rastlıyorum arkadan kalamalılara göre..

Makinenin ve misinanın her avdan sonra tatlısu ile yıkanıp kurutulması şarttır. Ayrıca ihtiyac var ise arada bir de yağlamasını yapabiliriz bunlar oldukça basit işlemlerdir..Makine bozulmadan önce önlemini almak her zaman bize yarar sağlayacaktır..


Makinelerde çok büyük balıklarla uğraşmayacaksak model marka seçimi gereksizdir o yüzden fazlaca detaya girmek istemiyorum. Elinize en iyi oturan bir makineyi alın kullanın gitsin..




Shimano Catana






Okuma spin makineler..


MİSİNALAR

Misinalar atışımızı ve yapacağımız avı etkileyen başlıca faktörlerden birisidir.. Monofilament ve braided olarak iki tür bize hitap eder..Diğer türlere girmeye lüzum yok.. Mono (normal misina) olarak 0,22- 0,25 üstüne çıkmamalıyız.. Braided (ip misina) ise en fazla 0,12- 0,19 olmalıdır. Tabi bunlar 9 kilodan büyük balıklarla sık sık karşılaşmayacağınızı farz ederek yapılmış tahminlerdir.. Mono da düşük hafızalı nispeten yumuşak, çekeri güvenilir misinalar tercih edilmelidir.. Ben şahsen Trabucco markasından oldukça memnun kaldım.Braided da ise bilindik birkaç marka dışında macera aramamalıyız.. Powerpro ve Berkley başlıca markalardan ikisidir.. Misinamızın inceliği atış mesafemizi de önemli oranda etkileyeceğinden her zaman daha ince misinalardan kullanmaya çalışmalıyız.

Ana misinaya floro-karbon beden yapılması sık kullanılan bir yöntem olmakla birlikte bence gece avları için oldukça gereksizdir.. Kullanacağımız floro-karbon misinanın ana misina ile uyumlu olması şarttır.. Mesela ip misina kullanıyorsak floro-karbon misinamız eğer yeterli kuvvetli yapıda ve çekeri yeterli değilse sıyırma veya kesilme yapabilir.. Bu da istenmeyen sahte ve balık kayıpları için risk oluşturacaktır.. Ayrıca floro-karbon ile ana misinanın birbirine bağlanması ile oluşan düğüm sahtemizi atarken kamış fincanlarına çarparak atışımızı da olumsuz etkileyecektir.. Bununla birlikte illaki floro-karbon kullanacağız diye de bir şart yok. Leader yani beden misinamızı şeffaf bir monofilament misina kullanarak da bağlayabiliriz. Yalnız özellikle çeker değerlerine dikkat etmemiz gerekiyor eğer ip misina kullanıyorsak çünkü ip misinada hata payı daha az.. Leader ımızı ‘’albright knot’’ denen bir düğümle bağlarsak , atış esnasında nispeten daha az sorun yaşarız, fincanlara düğümün takılma sorunu açısından..

Avlandığımız bölgede , gün ortasında ve çok berrak bir denizde avlanmıyorsak ki zaten bu saydıklarım olumsuz şartlardır, ben ek bir floro karbon leader beden yapmayı gereksiz buluyorum açıkçası.. Zaten avlanacağımız bölgede muhtemelen dalgalı veya berrak olmayan bir deniz olacaktır ayrıca zaman dilimi de gece , gün doğumu veya batımı olacaktır ki bunlar bizi asla floro-karbon leader e iten sebepler olamazlar. Monofilament bir leader da işimizi fazlasıyla görecektir..

Gün ışığının etki etmediği zamanlarda fark etmese de gün ışığı işin içine girdiğinde leader zorunlu bir seçenek olabilir özellikle levrekte. Diğer avcı balıklar genellikle gözü kara tabir ettiğimiz türden oldukları için eğer levrek peşinde değilsek leader kullanmamıza gerek yoktur ancak levrek hedefliyorsak leader kullanmamızda fayda vardır özellikle gece avlarının dışındaki zamanlarda..

Mono filament leader kullanmanın floro-karbona olan en bariz üstünlüğü, dişli diye tabir ettiğimiz yakalandıklarında atlayan ,zıplayan ,suyun dışına fırlayan hareketli balıkların bu hareketlerini esnekliği ile bertaraf edebilecek olmasıdır.. Floro-karbon misinalar bildiğiniz üzere çok sert olduklarından böyle ani kuvvet artışlarında kırılma riskleri vardır bu da belki de hayatımızın balığını kaçırmamız anlamına gelmektedir.

Bu arada ip misina kullanıyorsak parmak uçlarımızı koruması için işaret parmağımıza bir yara bandı sarmamızda yarar vardır.





Berkley Whiplash



Power Pro



Trabucco Spinning Monofilament


RAPALA KLİPSLERİ

Spin takımımız artık tamamlandı sayılır. Geriye son nokta olarak bir klips almak kaldı. Artık tek veya birkaç tane sahteyle avlananlarımız çok azınlıkta kaldığından çok avcı ve aksiyonları mükemmele yakın sağlayan bir yöntem olan ‘’rapala düğümü’’ nü kullanmak gerçekten çok zorlayıcı olmaktadır. Çünkü değişen alışkanlıklarımız sonucunda her birimiz imkanlarımız elverdiği ölçüde belli bir sahte koleksiyonuna sahibizdir herhalde. Bu nedenle avlandığımız esnada sahtelerimizi değiştirmek istediğimizde bize büyük kolaylık sağlayacak rapala klipslerine artık muhtacız..

Burada kişisel tercihler değişmektedir. Kimimiz rapala klipslerini ,kimimiz normal rulmanlı veya fırdöndülü klipsleri , kimimiz sadece fırdöndüleri , kimimiz ise klipsli fırdöndülerin fırdöndülerini çıkartıp sadece klipsini kullanmaktalar.. Benim kendi tercihim ise bu iş için üretilmiş olan rapala klipsleridir.. Okumanın çok kaliteli ve çeker değeri yüksek ürünlerinden memnun kaldığım için başka bir markayı denemeye gerek duymadım. Ancak Owner Cultiva markasının ürettiklerini de yakın bir zamanda ısmarlayıp denemeye hevesim var.




Çeşitli klipsler ve fırdöndüler




Okuma Rapala Klipsi



Rapala Düğümü






Owner marka klipsler.. Özellikle rulmanlı olanlarından mutlaka deneyeceğim..



Bu klips de çok ilgimi çekiyor en kısa zamanda deneyeceğim..



Değerli Büyüklerim ve Kardeşlerim,

Umarım bu konu hepimize yararlı olur beğenirsiniz.

Saygılarımla

Selahattin
 

şileli

Aktif Üye
Katılım
2 May 2010
Mesajlar
458
Tepkime puanı
1
Puanları
18
Yaş
59
Konum
İzmir
Adı
salih tuhan
Selahattin,eline sağlık güzel bir çalışma olmuş.Benim kullandığım kamışlar d.a.m stick power
2.70 iki parça 10-30 atarlı ve shımano bassterra üç parça 15-60 olanlar ( sanada özellikle tavsiye ederim iri turna için ) Makineler daiwa bg 20 ve trabucco hydrus. Misina olarak zaten benim takıntım trabucco. Bunlarda beni yarı yolda bırakmayanlar.
 

walras

Üye
Katılım
17 Ara 2010
Mesajlar
43
Tepkime puanı
4
Puanları
6
Konum
İskenderun
Adı
alper dik
Tek ilgilendiğim konu At-Çek.
Kamış, makina ve misina konusunda iyi seçimlerin at-çek sistemini daha keyifli kıldığı kaçınılmaz bir gerçek. Maliyetine katlanıp onlarca edinmemek elde değil. Fakat en önemli husus "sahte balık"seçimi...
Sigara tiryakileri için en iyi tanımlama şu; sahte balık satın almamak sigarayı bırakma çabası gibidir :) mutlak suretle canınız çeker ...
 

OZAN IŞIK

Moderatör
Yönetici
Katılım
2 May 2010
Mesajlar
7,996
Tepkime puanı
4,747
Puanları
113
Yaş
39
Konum
Şişli, İstanbul
Adı
OZAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Selahattin,eline sağlık güzel bir çalışma olmuş.Benim kullandığım kamışlar d.a.m stick power
2.70 iki parça 10-30 atarlı ve shımano bassterra üç parça 15-60 olanlar ( sanada özellikle tavsiye ederim iri turna için ) Makineler daiwa bg 20 ve trabucco hydrus. Misina olarak zaten benim takıntım trabucco. Bunlarda beni yarı yolda bırakmayanlar.

Abi bilgi verdiğin için teşekkür ederim. Shimano bassterra da oldukça methini duyduğum bir kamış gerçekten de. Makinen zaten eğer taiwan veya japon üretimiyse ömürlük güle güle kullanmanı dilerim:) Misina olayında bu aralar gerçekten trabucco ön plana çıkıyor ben turna için üretilmiş olan spin pike modelini kullanıyorum denizde de oldukça iş görüyor yalnız tuzlusuya diğerlerine göre daha dayanıksız iyi bakmak lazım her avdan sonra tatlısudan geçirmek gerek..
 

OZAN IŞIK

Moderatör
Yönetici
Katılım
2 May 2010
Mesajlar
7,996
Tepkime puanı
4,747
Puanları
113
Yaş
39
Konum
Şişli, İstanbul
Adı
OZAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Tek ilgilendiğim konu At-Çek.
Kamış, makina ve misina konusunda iyi seçimlerin at-çek sistemini daha keyifli kıldığı kaçınılmaz bir gerçek. Maliyetine katlanıp onlarca edinmemek elde değil. Fakat en önemli husus "sahte balık"seçimi...
Sigara tiryakileri için en iyi tanımlama şu; sahte balık satın almamak sigarayı bırakma çabası gibidir :) mutlak suretle canınız çeker ...
Evet haklısınız. Bu işin aslında en keyifli kısmı heyecanla alınmış bir sahteyi ilk defa denemek:) Mesela Erdal abi bir başka konuda bir sahte yazmış anında ebay den bulup satın aldım dayanamadım:)
 

duzensiz

Daimi Üye
Katılım
2 May 2010
Mesajlar
1,065
Tepkime puanı
67
Puanları
48
Adı
Hüseyin Susulu
catana hoşuma giden bir model fakat aç-kapa yapmaktan çok zarar görecektir benim elimde. okuma trio 40 ve okuma v-system 2.70 var kafamda. misine olarakta angelkiss 0.20 ve tam ayarlanmış kalamayla güzel iş görecektir. birde sahte mevzusu varki şimdiden 20 çeşit oldu elimde sonu nereye gider belli değil :)
 

OZAN IŞIK

Moderatör
Yönetici
Katılım
2 May 2010
Mesajlar
7,996
Tepkime puanı
4,747
Puanları
113
Yaş
39
Konum
Şişli, İstanbul
Adı
OZAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
catana hoşuma giden bir model fakat aç-kapa yapmaktan çok zarar görecektir benim elimde. okuma trio 40 ve okuma v-system 2.70 var kafamda. misine olarakta angelkiss 0.20 ve tam ayarlanmış kalamayla güzel iş görecektir. birde sahte mevzusu varki şimdiden 20 çeşit oldu elimde sonu nereye gider belli değil :)
Sevgili Hüseyin senin gibi fazla ağırlık taşımayı sevmeyen bir avcı için aslında catana biçilmiş kaftan 160 gram ağırlığı var tüy gibi:) Ancak bulabilirsen Fladen a da bir bakmanı tavsiye ederim. İstesen de zarar veremeyecekmişsin gibi duruyor eline aldığında.. Okumadan da bildiğim kadarıyla daha az maliyetli..Mono misina da 0,20 bir risktir ancak avlağında bol balık olduğu için balık kaçırsan bile sana dokunmaz kardeşim:) Sahte konusunda ise ben esas senin yerinde olsam jighead ile silikon sahte olayını mutlaka denerdim hele şu yem yokluğunda sana yararı olabilirmiş gibime geliyor..
 

duzensiz

Daimi Üye
Katılım
2 May 2010
Mesajlar
1,065
Tepkime puanı
67
Puanları
48
Adı
Hüseyin Susulu
Sevgili Hüseyin senin gibi fazla ağırlık taşımayı sevmeyen bir avcı için aslında catana biçilmiş kaftan 160 gram ağırlığı var tüy gibi:) Ancak bulabilirsen Fladen a da bir bakmanı tavsiye ederim. İstesen de zarar veremeyecekmişsin gibi duruyor eline aldığında.. Okumadan da bildiğim kadarıyla daha az maliyetli..Mono misina da 0,20 bir risktir ancak avlağında bol balık olduğu için balık kaçırsan bile sana dokunmaz kardeşim:) Sahte konusunda ise ben esas senin yerinde olsam jighead ile silikon sahte olayını mutlaka denerdim hele şu yem yokluğunda sana yararı olabilirmiş gibime geliyor..
fladen vantage telespin de gözüme takılanlardan fakat yüzüklerin fuji olmasından ötürü okuma alıcam. yüzük dayanmıyor bana 3 ayda pas içinde :( jighead ve silikonlar tabikide öncelikli tercihim olucak okuduklarımdan sonra marmara balığı ege akdeniz balığı gibi pek sahteci değil :) sabah postalarında bölgesine göre rapala yüzdürücem. patlak havalarda ges çalışcam vs. vs. iyi heves sardı yalnız. balık tutmaktan öte onun peşinde geçen vakit keyifli olan. yem derdin yok al oltayı çık salla salla gel.
 

OZAN IŞIK

Moderatör
Yönetici
Katılım
2 May 2010
Mesajlar
7,996
Tepkime puanı
4,747
Puanları
113
Yaş
39
Konum
Şişli, İstanbul
Adı
OZAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
fladen vantage telespin de gözüme takılanlardan fakat yüzüklerin fuji olmasından ötürü okuma alıcam. yüzük dayanmıyor bana 3 ayda pas içinde :( jighead ve silikonlar tabikide öncelikli tercihim olucak okuduklarımdan sonra marmara balığı ege akdeniz balığı gibi pek sahteci değil :) sabah postalarında bölgesine göre rapala yüzdürücem. patlak havalarda ges çalışcam vs. vs. iyi heves sardı yalnız. balık tutmaktan öte onun peşinde geçen vakit keyifli olan. yem derdin yok al oltayı çık salla salla gel.
Okuma gerçekten de birinci sınıf çok kaliteli bir kamış üretmiş güle güle kullan kardeşim rastgele şimdiden jighead li raporlarını bekliyorum:)

Bu arada o paslanma olayı için malzemecilerde bir sprey satılıyordu ondan sıkıp korumaya alabilirsin kamış halkalarını.
 

m1976k

Aktif Üye
Katılım
20 Kas 2010
Mesajlar
472
Tepkime puanı
19
Puanları
18
Konum
ortaca /muğla
Adı
murat keleş
ellerine sağlık sayın hcm çok faydalı bilgiler.......