Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Maltepe, Kartal, Pendik, Tuzla, Suadiye, Kadıköy Balık Avı Durumu

mdyildiz

Üye
Katılım
17 Ocak 2015
Mesajlar
59
Tepkime puanı
69
Puanları
18
Konum
İstanbul-Maltepe
Adı
Doganay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bir bilgi daha aklıma geldi çinekop- lüfer mantarlı yemli takım için onuda paylaşayım dedim.. Nacizane olarak aktarmak isterim:

Bilindiği gibi mantarlı dişli takımını suya gönderdiğiniz de mantarla birlikte yaprak yemin su içerisinde belli salınımları yapması balığın ava saldırmasını tetikler... Genelde yemi 2li veya 3lü iğnelere taktığınızda yem küçük balık gibi görünsün, mantarla birlikte bütünlük sağlasın diye yem iğnelere takıldıktan sonra alttaki iğnenin palası bir miktar mantara sokulur... Eğer bu şekilde alt iğnenin palasını mantara soktuğunuzda sudaki akıntı yeterli değilse veya su durgunsa, bu sefer yaprak yem su içinde kazık gibi durur, bu da balığın seyrek ve nazlı olduğu zamanlarda av verimini etkileyebilir..

Akıntının az olduğu veya suyun durgun olduğu meralarda yemli mantarlı takımla dişliye olta atacaksanız, takımınızı bağlarken iğneleri dizdikten sonra mantara yakın olacak en alt iğnenin hemen 3-4mm veya maksimum yarım cm altına basit bir düğüm atın bir kez veya iğneleri dizdiğiniz ip/misina inceyse aynı nokta üzerinde iki kez düğüm atın ve daha sonra mantarı takımın ipine geçirin... Bu takımda yaprak yemi iğnelere taktığınız alt iğnenin palasını değil iğne palasının atındaki düğümü mantarın deliğinden içeri soktuğunuzda hem yaprak yem az akıntılı suda gerekli salınımı yapacaktır hemde düğüm mantarın veya takımın atış sırasında su içerisinde kaymasını engellediği için yemin düzgün formda kalmasını sağlayacaktır ;)

Ama akıntılı sularda alt iğnenin palasının mantara sokulması daha uygun olur, çünkü bu seferde akıntı şiddetinden yemin ve mantarın duruşu bozulmamış oluyor ve mantarla birlikte yem akıntı ile gerekli salınımları yapabiliyor.

Tabi yine burdaki önemli olan gerekliliklerden biri yaprak olarak takılan yemin gerekli tazelikte ve sertlikte olması ve şahsi tavsiyem takımda gerçek mantar kullanılması...

Bunlar tabi nacizane olarak benim şahsi tavsiyelerim kendi tecrübelerime dayanarak.. Önerilerime katılan veya katılmayanlar olabilir, saygı duyarım...
Mantarın diğer tarafına stoper takılıp istenilen yerde sabitlenedebilir. Ben hep iğnelere bitişik sabitlerdim ama bu bilgiler ışığında akıntıya göre ayarlamak daha mantıklı geldi. Teşekkürler...

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
B

BS Okuru

Misafir

EVA ve mantar için 2 farklı bağlama uyguladım, ilk iğnede extra kırmızı iple düğüm attım ki iğneyi dışarda bırakmak istersem kalır biraz itersem içeri girebilsin diye.
Mantar olana birde fosfor yuvası açtım ama sadece ocundan bir miktar çıkacak ve ilgi çekecek şekilde çünkü diğer balık kafası yada fosforlu denenler çok çabuk parlaklık kaybediyor, deneme işte bir ümit

Lenovo P1ma40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

umutcertel

Aktif Üye
Katılım
3 Eyl 2016
Mesajlar
130
Tepkime puanı
67
Puanları
28
Konum
İstanbul
Adı
Umut C
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Abilerim kardeşlerim yarın bi toplantı mı yapsak forum tayfadı olarak tanışır kaynaşırız hasan abimiz var yarın onla çıkıcaz katılmanızı isterim

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

SEMSS

Aktif Üye
Katılım
17 Kas 2012
Mesajlar
280
Tepkime puanı
183
Puanları
43
Yaş
53
Konum
İstanbul
Adı
Bülent
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Sahil yolu yapılmadan evvelinden beridir doğma büyüme maltepeliyimdir. Gerek ilçemde gerekse farklı bölgelerde tanıştığım hobidaşlarım ile yapmış olduğum sohbetler kendi deneme yanılmalarım kendi gözlemlerim ve uygulamalarım ile edinmiş olduğum tecrübelerim elbetteki vardır. Bunlardan biri ise lüfer balığının kasım ayı sonuna kadar yani istavrit ve zargana avı kesilene kadar taze yeme rağbet ettiğidir. Zira takip ederseniz spin avcılarıda kasım ayı sonuna kadar spin ile avlanır kasım ayı sonunda yemliye dönerler. Bazen bu döngü değişebilir. Bölgemizde şuan mevcut olan balık yerli balıktır. göç balığının bizim bölgemize ulaşması ekim ayı ortalarını bulur hatta geçer. Genelde balık deniz içinde kanal olarak tabir edilen yolları izler. Bu kanal olarak tabir edilen yollardan size iki tanesini söyleyebilirim. Biri bostancı mendereğinden büyük adaya doğru çapraz uzanan yer yer düzlenen bir kanaldır diğeri ise dragos eski tekel kampı önünden heybeli adaya doğru uzanan kanaldır. Bundan ötürü dolgu alanından yapılan avalr daha bereketli olmaktadır. Lakin akıntı sorunundan bahsetmiş arkadaş oda kanal yüzündendir. Kurşun seçimi önem kazanır. Sadece kanal yolundan değil sürü halinde gezindikleri için belli bir genişlikte kanal yanlarında da avlanırlar. Mevsimsel olarak yem tercih ederler bizim bölgemize geldikelrinde tercih ettikleri yemler istavrit zargana ve izmarittir. Zaman zaman kefal yavruları ve gümüşlerede saldırırlar. Kıyı avlarında gümüş balığı şakşaka benzere şekilde bütün olarak oltaya takılır. Zargana ve izmarit fleto yaprak olarak istavritte taze ise şakşak 1-2 günlük balık ise fleto şeklinde takılır. Dragos bölgesi eski adı ile mor kayalıklar eskiden beri izmarit bölgesidir. heleki mayıs ayında çılgın avı olur ama yumurtlama dönemi olduğu için asla o mevsimde avlamam. İzmarit için karides veya midye ile mantarlı 8-9-10 numara iğneler ile klasik 3 lü dip oltası ile av yapılır. kösteklerini kurşundan 50 cm yukarıdan bağlamanız kaya balığı veyahut dieğr dip balıkalrının yem tırtıklamasının bir nebze önüne geçer. Ben genelde sabah ezanı okunmadan iner gün ağarımına kadar avlanırım ki en verimli avlarım bu zaman diliminde olmuştur. diğer bi zaman dilimi ise akşam ezanı ile yatsı ezanı arasıdır.en geç akşam 10 a kadar durur dönerim. Diğer vakitlerde balık yapar velakin sürü halinde dolandıkalrı için saat kestirmek zordur. B i yarım saat sürü gezinir o süre içinde alabildiğinizi alırsınız sonra yine beklemeye geçersiniz :)
Kısacası kasım ayı sonuna kadar yem tazeliği önemlidir. Kasım ayından sonrası bulduğu her yeme saldırır.Yeterki doğru zaman doğru yerde olunsun. gündüz yakalanan istavritin fleto çıkarılarak deniz suyunda ıslatılmış gazete kağıdına kat kat sarılarak dolapta saklanması eksilerin bildiği bir usuldur. yem kolay kolay şekil dğeşitirmez ve dolapta en fazla 2 gün dayanır. Belki yeniliklere kapalı biriyim bilmiyorum ama asla mantarlı klasik takımdan vazgeçmemişimdir vazgeçmeyide düşünmem :) bildiğinden şaşmamak gerekiyor bazen :)
Sezon öncesi herkese bereketli avlar diler bereketli bir sezon geçirmenizi temenni ederim. Sağlıcakla Sevgi ile ve balık ile kalın inşallah.
Saygılarımla...
 

SEMSS

Aktif Üye
Katılım
17 Kas 2012
Mesajlar
280
Tepkime puanı
183
Puanları
43
Yaş
53
Konum
İstanbul
Adı
Bülent
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Nacizane ufak bir bilgimi daha paylaşmak isterim. Akşam lüfer avına giderken yanımda mutlaka 6 metrelik göl kamışlarımdan da yanımda götürürüm. Lüfer avımı saat 10 gibi sonlandırırım. Kamış ucuna kamış boyunda 0,15 misina takar en ucuna 10-11 numara iğne bağlarım. İğne ucunada istavritin kuyrukaltı olarak tabir edilen (sidiklik ile kuyruk arasındaki kısa bölge ) parçasını takar kuyruk altı avı yaparım yarım saat. Yakaladığım balık sayısına göre 2-3 tanesini şakşak için ayırırım kalanları ise evde fleto çıkarır şaşal şişesine almış olduğum deniz suyu ile ıslattığım gazete kağıdına sarar dolaba atarım.
Umarım amatör balıkçılığa gönül vermiş hobidaş kardeşelrime arkadaşlarıma bir nebze bilgimi aktarabilmişimdir :)
Saygılarımla bereketli avlar dilerim...
 

umutcertel

Aktif Üye
Katılım
3 Eyl 2016
Mesajlar
130
Tepkime puanı
67
Puanları
28
Konum
İstanbul
Adı
Umut C
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Böyle güzel bilgilere teşekkür etmezsek bizim ayıbımız olur :)

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

hasanduman

Aktif Üye
Katılım
30 Ağu 2016
Mesajlar
448
Tepkime puanı
939
Puanları
93
Yaş
40
Konum
istanbul
Adı
HAsan
Kan Grubu
A Rh Negatif
verdiğiniz bilgiler için tşk ederiz..
 

hasanduman

Aktif Üye
Katılım
30 Ağu 2016
Mesajlar
448
Tepkime puanı
939
Puanları
93
Yaş
40
Konum
istanbul
Adı
HAsan
Kan Grubu
A Rh Negatif
Bu akşam @umutcertel ve ben maltepe civarında tanışmak ve av yapmayı düşünüyoruz, Vakti olan ve maltepe lokasyonuna ulaşabilecek başka arkadaşlar var ise onları da bekleriz.