- Adı
- Fatih türker
Arkadaşlar düşündüm taşındım 0.25 en az 6-8 kg çekerli mono misina almaya karar verdim sizce av nasıl olur sonuçta sağlam ince seçmemim nedeni uzak atış icin
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Uzak atış istiyorsanız ip misina tercih etmelisiniz. Daha doğrusu her durumda ip misina tercih etmelisiniz. Ben lider olarak bile ip misina tercih ediyorum.Arkadaşlar düşündüm taşındım 0.25 en az 6-8 kg çekerli mono misina almaya karar verdim sizce av nasıl olur sonuçta sağlam ince seçmemim nedeni uzak atış icin
Makinam ip için uygun değil yani sormak istediğim 8 kg cekerli 0.25 mono misinada iş yapar diye dusunuyorumUzak atış istiyorsanız ip misina tercih etmelisiniz. Daha doğrusu her durumda ip misina tercih etmelisiniz. Ben lider olarak bile ip misina tercih ediyorum.
Beraber zaman zaman ava gittigim arkadasim misina kullaniyor israrla ipe gec dememe ragmen vazgecmiyor.Makinam ip için uygun değil yani sormak istediğim 8 kg cekerli 0.25 mono misinada iş yapar diye dusunuyorum
Evet benim için çok yararlı oldu çok sagoll paylaştığın için sağlam 0.25-0.26 misina uygun olacaktırBeraber zaman zaman ava gittigim arkadasim misina kullaniyor israrla ipe gec dememe ragmen vazgecmiyor.
Usenmedim sordum, 0.26 misina kullanıyormuş makinada, atis erimi bogazda cok rahat 60-70 metreye 100 gr kursun atabiliyor. Ayni makinayla cinekop lufer gibi yemli disli avini da yapiyor.
Bilmiyorum bu bilgi ne kadar isinizi gorur ama yazayim dedim
0.30 misina örneğin 10 kg çekeri var kaliteli 0.25 8 kg fln kalama ayarı vb derken çeker diye düşünüyorum ama tabi deneyimli biri daha iyi bilir ?Bence çipura avında 0.30 mm altına düşme derim, bende yıllarca mono misina ile avlandım, 0.30 mm misina kullanacaksanda trabucco gibi bir marka kullanman lazım, kiloluk bir çipura bastığında 0.25-0.26 mm mono misina çekmez ustam,
0.25 mm mono misinayı kumsalda belki kullanabilirsiniz kaliteli olmak şartıyla, fakat kayalık meralara gelmez ustam, en ufak sürtünmede kopar0.30 misina örneğin 10 kg çekeri var kaliteli 0.25 8 kg fln kalama ayarı vb derken çeker diye düşünüyorum ama tabi deneyimli biri daha iyi bilir ?
Ustam çipura avında 1 kilo altı diye bişey olmaz, öyle bir çipura basar, seni o misinayı aldığına pişman ederBen 1kg altı av için 0.20 misina kullanıyorum. Koralle supersoft marka. Doğru düğümler kullanınca işe yarıyor, ama ince misinalar çok kolay kopuyor düğümden sonra, av öncesi birkaç tanesiyle test yapın.