06.11.2022 Tarihli Gemi Trafiği Kapatılarak Yapılacak Olan Katliam

OmerAydın

Daimi Üye
Tepki
1,462
Ödül
113
Öncelikle Merhaba ;
Konuyu doğru yere açtığımdan emin olmamakla birlikte yanlış yerde ise taşınmasını talep ederim.
27.10.2022 Tarihinde sosyal medyada birçoğumuzun gördüğü benim de ilk gördüğümde çok şaşırdığım bir karar ile 06.11.2022 tarihinde ekonomik değeri olan PALAMUT , LÜFER, (bu ayrımdan nefret ediyorum çinekop ayrı bir türmüş gibi ayrı bahsediliyor ) ÇİNEKOP . TORİK ve HAMSİ gibi balıkların boğaz içinde geçiş yolunda avlanamamasından sebep belirli günlerde Türk Boğazları'nda av yapılması için ilgili makamdan izin isteniyor ve ilgili makam GEMİ TRAFİĞİNİ de keserek balık avcılığına açılmasına İZİN VERİYOR ! ! !

Biz bu hobiyi amatör olarak yapan hobi olarak gören emek harcayan mesai harcayan hobidaşlar olarak bu konu hakkında söz hakkımız yokmu ?
Türk Boğazları Bölge Deniz Ticaret odalarının büyük gırgırların kazanacağı 3 5 kuruş paradan değersiz mi ?
Göç eden balığın doğası gereği geçmesi gereken bu dar alana baraj kurarcasına okyanus standartlarında av yapsa sırıtmayacak donanımda ve büyüklükte sonar cihazları ile donatılmış ticari balıkçılık gemileri ile sıkıştırmak soy kırım değil de nedir ?
Facebook Telegram vb. sosyal medya gruplarında yüzlerce insan olan meralarında yüzlerce insanın omuz omuza av yaptığı bu güzel boğazda buna karşı gelecek bizde söz sahibiyiz diyecek kimse yok mu ?
Ben 31 yaşında belki şuan fevri ve münferit bir sinirle bunları yazarken bu forumu kuran bu sektörde olan bu hobiye gönül veren yasalara hakim abilerimiz yol gösteremez mi ?
Göz göre göre yapılacak bu soy kırıma sadece sosyal medyada yorum yaparak lanet okuyarak mı kendi içimizden mi tepki vereceğiz ?
Benim bu hobide 8 10 kişilik bir çevrem var ama aynı hobide 1000 lere canlı yayın açan takip edilen kişilerden bu konu hakkında sadece 2 satır yorum görmek beni gerçekten üzüyor ...

Dediğim gibi amacım kimseyi galeyana getirmek kin ve nefrete teşvik etmek değil bu konu sadece İstanbul boğazı ve çevresi ile alakalı da değil Batı Karadeniz den Doğu Karadenize Boğazdan Çanakkaleye Saroza Egeye Bodruma ve Akdenize kıyılarda av yapan herkesin meselesi...

Konu da bir yanlışlık görünüyorsa Yönetici abilerim konuyu kaldırabilirler
Yol gösterecek birileri varsa da sonuna kadar gücüm yettiği kadar maddi ve manevi arkasından gideceğim...

Zaten av yapılıyor söylemlerine istinaden ;

Ülkemizde Ticari amaçlı su ürünleri avcılığı, Tarım Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce her dört yılda bir yayınlanan tebliğe göre yapılmaktadır.
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce, en son yayınlanan ( Tebliğ no 2020/20 ) 5/1 Numaralı Ticari amaçlı Su ürünleri avcılığının düzenlenmesi hakkındaki tebliğe göre
Marmara denizi yer yasakları
Madde 6
Ö) İstanbul ve Çanakkale boğazlarında trafik ayrım şeridinde su ürünleri avcılığı yasaktır.

@GaziFishing Sosyal medya hesabından gördüm maddeyi bilgilendirme için teşekkür ederim.

Dosyalar

• WhatsApp Image 2022-10-27 at 21.12.09.jpeg
    WhatsApp Image 2022-10-27 at 21.12.09.jpeg
    46.8 KB · Okunma: 29
Son düzenleme:
Üç tarafı denizlerle çevrili canım ülkemde Su Ürünleri Bakanlığı'nın olmayışı bu tür sıkıntıları her zaman beraberinde getirecektir. esasında yazacak edecek bir çok şey var ama bin bir türlü iş açarlar insanların başına.

beddua veya küfür etmeye gerek yok,Cimer diye bir başvuru yeri var,az önce oraya yazdım ulaştırma ve alt yapı bakanlığına bu talebin reddi için,açıklama kısmınada,zaten bu tekneler karadenzide balığın kökünü kuruttular,bu katliamdan kaçabilen bir kaç balığıda boğazda sıkıştırıp gelecek nesillere sözü geçen balıkları sadece resimlerde göstermemize neden olacaklar ayrıca bu sene çok diye hepsini yakalamak gelecek senelerde onlarında 3-5 balığa muhtaç kalmalarına sebep verecektir,kısaca bu talepleri ile kendi ayaklarına sıkmaktalar bu nedenle bu talep onayının iptal edilmesini saygılarımla rica ederim dedim gönderdim,burda binlerce üyemiz var,en az yarısı bu şekilde müraccat etse belki olumlu sonuç alırız

Ben müracaatıma eklemeyi unuttum,başka müracaat edecek arkadaşlar varsa onlar açıklamalarına mavi vatanın sadece petrol ve doğalgaz dan ibaret olmayıp,içinde yaşayan habitatında korunmasını gerektirir ibaresini eklerlerse daha can alıcı olabilir

beddua veya küfür etmeye gerek yok,Cimer diye bir başvuru yeri var,az önce oraya yazdım ulaştırma ve alt yapı bakanlığına bu talebin reddi için,açıklama kısmınada,zaten bu tekneler karadenzide balığın kökünü kuruttular,bu katliamdan kaçabilen bir kaç balığıda boğazda sıkıştırıp gelecek nesillere sözü geçen balıkları sadece resimlerde göstermemize neden olacaklar ayrıca bu sene çok diye hepsini yakalamak gelecek senelerde onlarında 3-5 balığa muhtaç kalmalarına sebep verecektir,kısaca bu talepleri ile kendi ayaklarına sıkmaktalar bu nedenle bu talep onayının iptal edilmesini saygılarımla rica ederim dedim gönderdim,burda binlerce üyemiz var,en az yarısı bu şekilde müraccat etse belki olumlu sonuç alırız
Burada Cimer'i ilgilendiren bir durum yok.
İlgili makamların izni ile gemi trafiğini engelleyerek gemi yolunda ağ ile avlanmalarını sağlayacaklar.
Balık koylara girmediği müddetçe bu kanal üzerinde güvendeyken o gün son nesline kadar kırılacak.
İçimizde varsa bir avukat idari mahkemeye yürütmeyi durdurma davası açabilir.

Şeref bey,bende zaten cimer üzerinden bu kararı veren ulaştırma bakanlığına yazdım talebimi,yaptıkları şeyin çok yanlış olduğunu belirttim ve bu yanlıştan bir an önce dönmeleri için istekte bulundum,benim yaptığım şikayet değil zaten,he velevki olumsuz cevap geldi peşine tarım ve köy işleri bakanlığına yazarım,böyle bir uygulamaya izin verilirken tarafınızdan bunun sonuçları hakkında gerekli bilgi alış verişi yapıldımı diye

değerli hobidaşlar benim fikrim şu, bu işe gönül vermiş herkes, oltacısından, zıpkıncısından, malzemecisine kadar bu işe amatör olarak gönül vermiş herkes bir araya gelip bir baskı grubu oluşturmazsa, o cimer başvuruları, mahkemeler filan havanda su dövmekten, hatta "gaz almaktan" başka bir işe yaramayacaktır. tekneciler sayıca daha az ve güçlüler, rüşvet yemeye hazır ya da bu konuda umursamaz yetkililerle her an yakınlık kurabilenler onlar. cimer'e falan yazmadan istedikleri yasaları, izinleri, ne geleceği ne doğayı umursamadan istedikleri zaman çıkartabilenler onlar.

biz ise sayımız çok daha fazla olmasına rağmen oltalarımızın başında söylenmekten başka bir şey yapamıyoruz. günden güne daha da azalan balıkların sesi zaten hiç çıkamıyor. ahlaki üstünlük bizde ama gerçek üstünlük geleceğimizi mahvedenlerde. bu işin bir çözümü olacaksa sesimizin çok daha gür çıkabilmesini sağlamak zorundayız.

herkesin işi gücü var, bu tür mücadelelere vakit ayırmak da zor olur farkındayım. nasıl olur, kim yapar bilemiyorum ama bu konu üzerinde en azından kafa yormalıyız.

imza: dün sabahın köründen akşamın karanlığına dek olta başında beklemiş ve sadece bir kefal tutabilmiş bir kardeşiniz.

Balık o kadar azalmış demek ki. Halbuki daha 30-40 sene önce kenardan el oltasıyla kofana tutuluyormuş. Şimdi bırak kıyılayan kofanayı kanaldan kaçıp kurtulmaya çalışan 3-5 balığın da peşine düşmüşler. Allah gözlerini doyursun diyemiyorum doymuyor herifler.

Bu konu hakkında Twitter da # açacak kamuoyunun desteğini arkamıza alacağımız birilerini bulmak lazım cimere yazılan yazıların cevabı Kasım sonu gelir inşallah...

Back