İskenderun körfezinin dişlilerinin en sevdigi avlanma havası doğu güney doğu 4-6 & 5-7 sertligindeki havalardır. Ben şahsen bu havaları yakalamadan karadan at-çek yapmamaya çalışıyorum. Çünkü av verimi ortalığın karıştığı bu zamanlarda fırsatçı dişlileri karaya dahada yakinlastirip bir hayli artıyor.
Tabi bu tip havalarda avlandiginiz mera oyuklu taşlarla doluysa ve hedefe yaklasmaniz icin bu mekanın içinde anlamanız zaruriyse bir hayli dikkatli olmanız gerekiyor. Şahsen ben yeni hevesli hobidaslara bu tip yerlerin ezberini yapmadan buralarda avlanmasini tavsiye etmiyorum. İnsan o anki adrenalinle bazı hayati önemli detayları unutabiliyor.
Gelelim avın kısa detaylarına.
Can dostum ishak ile hava şartlarını uygun yakaladığımız ayni zamanda gel git durumuunda süper oldugu günü kaçırmayalım dedik. 3 saatlik avimizda 3 adet kofanayı kepcemize alabildik . Defalarca o tarafa gitme dememe ragmen heyecanina yenik düşen arkadaşta maalesef koca igneyi eline geçirdi. Malum dalganın gücü.. Ama allahtan daha ciddi birsey olmadı.
Ekipman : Daiwa exist 3012 h makine
Tailwalk moonwalker 10-42 kamış
Fins 20mm ip
Duo rough trail Aomasa : ocea blue back - pink back - protochart sahteler
Not : videoyu hd izlemenizi tavsiye ederim.
Herkese iyi pazarlar ...
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tabi bu tip havalarda avlandiginiz mera oyuklu taşlarla doluysa ve hedefe yaklasmaniz icin bu mekanın içinde anlamanız zaruriyse bir hayli dikkatli olmanız gerekiyor. Şahsen ben yeni hevesli hobidaslara bu tip yerlerin ezberini yapmadan buralarda avlanmasini tavsiye etmiyorum. İnsan o anki adrenalinle bazı hayati önemli detayları unutabiliyor.
Gelelim avın kısa detaylarına.
Can dostum ishak ile hava şartlarını uygun yakaladığımız ayni zamanda gel git durumuunda süper oldugu günü kaçırmayalım dedik. 3 saatlik avimizda 3 adet kofanayı kepcemize alabildik . Defalarca o tarafa gitme dememe ragmen heyecanina yenik düşen arkadaşta maalesef koca igneyi eline geçirdi. Malum dalganın gücü.. Ama allahtan daha ciddi birsey olmadı.
Ekipman : Daiwa exist 3012 h makine
Tailwalk moonwalker 10-42 kamış
Fins 20mm ip
Duo rough trail Aomasa : ocea blue back - pink back - protochart sahteler
Not : videoyu hd izlemenizi tavsiye ederim.
Herkese iyi pazarlar ...
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi