2000 Tl Bütçe Ile Spin Takım Önerilerinizi Almak Isterim...

Bu cok goreceli bir konu, her kamisin mizaci ve amaci farkli kimi cok, kimi az, kimi hic esnemez.. siz nasil bir aksiyon istediginizi soylemedikce cevap zor verilir.. makinanin kafa buyuklugu, sarim hizi, hedef baliginizla dogru orantili olmali, levrek icin 70-80 cm arasi saran makina, lufer icinde 80-90 cm arasi sarim yapan makinalar tercih ediliyor.. stradic ci4 3000 isinizi gorur diye dusunuyorum.. deneme sansiniz varsa kamisi bayide inceleyip alin, daiwa ballistick kamisa bakmanizi tavsiye ederim.. bu kamis ve makineler arkadaslarimda var ve memnunlar, ben sadece denedim, uzun avlar yapamadim malesef..
şimdi iştediğin şey bir bütün kimse o günahın altına gırmek ıstemıyor wtd dıyınce işler cok degışıyor wtd işi biraz kamış ile alışkanlık işi yanı insan baska bir kamışı kullandıgında wtd cok yoruyor .. ayrıca meranızla ılgılı cok bılgı de yok .. gelelim konuya su üstü agırlıklı demıceksenız yada elım alışır dersenız major craft 15-42 kamışlardan alabılırsınız .. wtd de neden sıkıntı dıyorum genelde 2.90 lakın böyle bir secenegınız yoksa mh kamış almanız ve fuji halkalar olması sart..

makina olayına gelirsek oda başka bir unsur .. şimdi shimanocular var daiwacılar var 🙂 yenı lt serisi daiwalarla birlikte eskı seri üst segment daiwalar biraz geri plana düştü lakin dolar yüzünden gene fiyatlar ucuk durumda. biraz daha sabredip araştırmanızı tavsiye ederim ben çok fazla kamış veya makina tecrübe eden biri değilim .buranın 2. el piyasasi guvenilir ve temizdir aynı zamanda referansta araştırıp buradan alabilirsiniz.

Sağolun emek verip yazmışsınız... Şimdi Ben karadeniz bölgesi samsunda kıyıdan at çek yapıcam... Balık olarak levrek lüfer ne çıkarsa genellikle sahte atarım dedigim gibi... arada turna ve sazana giderim genel olarak avlanacagım yerlerin fotograflarını paylaşayım sizin fikrinizde alayım....

www.grandatakumhotel.com_22_TI2U16PUCCFI.jpg 60060861.jpg atakum-sahili.jpg f27c22f9ba87530cb6d0.jpg h_1389006295_samsun-sahil-gorunumu.jpg hb_b_14114926_l-b.jpg

Daiwa Fuego LT.. Ve Major craft crostage 15-42 bu aklımdan gecen.. rakam iyi elinizdeki, 2 sene once herkes bır kombinasyon verirdi. ama sımdı fiyatlar cok yuksek kullanılan makınalar kamıslar uçuk rakamlar

Son düzenleme:
Daiwa Fuego LT.. Ve Major craft crostage 15-42 bu aklımdan gecen.. rakam iyi elinizdeki, 2 sene once herkes bır kombinasyon verirdi. ama sımdı fiyatlar cok yuksek kullanılan makınalar kamıslar uçuk rakamlar

Bütçe olarak 2000 tl ideal bu fuego lt serileri işlev olarak güzel ama sorun çıkarma derdi çok bildigim kadarıyla birde ses çıkarma sorunu varmış... Kamışta iyi bişi olsun istiyorum daha önce spin kamış kullanmadım ve hangisini kullanırsam ona yatkınlaşırım... Maksat WTD yaparken kolay olsun hangi tür kamış oluyorsa artık MH ML H ve çekerken olaşan eğim sırasında kırılmasın kolay kolay...

Bütçe olarak 2000 tl ideal bu fuego lt serileri işlev olarak güzel ama sorun çıkarma derdi çok bildigim kadarıyla birde ses çıkarma sorunu varmış... Kamışta iyi bişi olsun istiyorum daha önce spin kamış kullanmadım ve hangisini kullanırsam ona yatkınlaşırım... Maksat WTD yaparken kolay olsun hangi tür kamış oluyorsa artık MH ML H ve çekerken olaşan eğim sırasında kırılmasın kolay kolay...
Valla daiwa daiwa dır.. Fuego sadece yagsız oldugu için skntılı şu an fiyat performansta en iyi seri gene yurtdısı yada 2. Piyasasını takıp edim dedim.. Wtd en rahat 2.40 mh (medium/hard) kamıs ile yapılır ama dıger kamıslar ile yapılmaz diye bir kaide yok ama mh kamıs en mantıklısı

Bence baslangic icin daha uygun takimlar yapmanizi tavsiye ederim cunku herkesin av stili ve tarzi farkli emin olun, kimisi mh kamisi seviyor kimisi m-ml kamisi , makinede ayni olay hem uygun setle baslayip iyice pistikten sonra setinizin eksiklerini gorup avlandiginiz bolgenin ihtiyaclarina gore o yonde alima gecersiniz .

Bence baslangic icin daha uygun takimlar yapmanizi tavsiye ederim cunku herkesin av stili ve tarzi farkli emin olun, kimisi mh kamisi seviyor kimisi m-ml kamisi , makinede ayni olay hem uygun setle baslayip iyice pistikten sonra setinizin eksiklerini gorup avlandiginiz bolgenin ihtiyaclarina gore o yonde alima gecersiniz .

Onuda düşündüm ama iyi olsun tek set olsun istiyorum yani bölge olarak foto attım ve hangi takım daha el verişli olur ona karar veremedim...

Onuda düşündüm ama iyi olsun tek set olsun istiyorum yani bölge olarak foto attım ve hangi takım daha el verişli olur ona karar veremedim...

Bende bu disipline yeni basladim suanki sahsi tecrubemle yeni bir set alacak olsam ;

Kamisi 290cm medium fast 12-45gr veya 10-60 gr daiwa jig caster , bu tarz kamislari ruzgarli havalarda uzak atislarda avantaj saglarsin agir sahteleri atarken yaninada 240cm 10-30 uygun fiyat bir kamis bunuda silikon ve 12gr su ustu sahte wtd icin alirdim.

Makine icinde 4000lik hafif (max 270gr) yavas sarim (max 82cm) daiwa lt serisi shimano stradic gibi serilerden alabilirsin bu makine yukardaki fast kamislarla kombinleyip uzak atista avantajin olur hem light jiging yapabilirsin bu setle , wtd icinse 3000 binlik yavas sarim orta kalite makine model cok bunda zaten .

İki adet takim yapabilirsin 2 bin tl ye ve her ihtiyacinida gorur , ytd. 🙂

Bence legalis kamıs al gayet guzel fiyatta uygun kalan para ile istediğin makınayı al lagalis senı 4 5 sene goturur..
Jig caster 1000 TL ye yakın stradic 1000 TL üstüne cıktı 2 sene önceki fiyatlar olsa 2 takım yapılır da sımdı zor

Back