9 Kasım 2019... Adalar Ve Lüfer

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan agartan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Mâşallah...

Eskiden
( küçükken 1986 ve öncesi. )...

sandaldan,
mantara sarılı ( sanırım ) 0,40 mm Krokodil misina
ucuna bir fırdöndü
sonrası sanırım bir buçuk karış misina
ve bu misinaya 2 - 3 adet delikli kıstırma kurşun
ve bir fırdöndü daha
sonra sanırım bir kulaç 0,30 mm misina
bir fırdöndü daha
ve sonrasında sanırım iki kulaç 0,30 mm misina ve ucuna bir adet sanırım fındık zoka bağlar ( misinalar hep Krokodil idi. Başka misina bilmezdim zaten. ),
ve İzmarit ten yapılmış fletoyu takarak atardık Lüfer e.
Lüfer ler irileştiğinde, sandalın küpeştesinden misinanın gıcırdama sesleri gelirdi.
Misinayı tam önümüze topladığımızdan, Lüfer i içeri alınca üzerine düşürmemek - misinayı karıştırmamak için pür dikkat kesilirdik
Hey gidi günler...

( Paylaşımınız anılarıma götürdü 🙂 )
( en son 1986 da olta attıydım sandaldan... )
Teşekkür ederim Mektupla.
Foruma katkın çok, herkese cevap veriyorsun, her rapora yazıyorsun. Herkese faydalı olmaya çalışıyorsun.
Yeri gelmişken bir teşekkür de bunun için edeyim.

Anlattığın takım sanırım yeldirme.
Akıntılı yerlerde motor üstünde kullanılan bir takım.
Hala Boğazda akıntılı yerlerde ağır kurşunlarla ve zargana ile yemlenmiş oltalarla kullanılıyor.
Lüfer yakalamak artık zorlaştı. Sadece belirli meralarda var ve oralara gitmek de, gidip onlarca teknenin arasına girmek de zor.
Benim Lüfer ise bir tür piyango. Umarım hem devlet, hem balıkçılar ve hem de çevre ve denizleri kirletenler aklını başına toplar da senin de anlattığın o güzel günler geri gelir.

tebrikler şeref abi biraz internet balıkçılığına ara verirsin işallah kayınbiradere takılmak cok güzel daha güzelleri nasip olsun
Teşekkürler Orhan
Balık ancak başladı. Daha sık çıkarız sanırım ama balıkların boyu böyle kalırsa içime sinmez yakalamak..

Back