Ağır Kurşun Atış Ve Sağlık Problemleri

Bilmediğim için soruyorum lütfen yeriyorum zannetmetin cidden merak ettiğim bir konu, bu kadar ağır kurşun+rapala yapmaktansa neden aynı ağırlıkta jig atılmıyor boğazda, balık yemiyor mu? Merak ettiğim için soruyorum tüm saygımla ukalalık sanılmasın 🙂
Boğaz biraz değişik mera jig atıyoruz zaten Palamuta,lüfer ailesi için çok zor ,balık yakındayken akintida az ise jig biraz is yapabilir agir kursun kullanmamizin sebebi balik acikta ve akintili sularda ve dipte capariyi yada sahte baligi ne kadar dipten getirirsek baligi alma sansimiz artiyo olay bu yoksa kim istemez spin yada slow jig kullanarak balik tutmak (yapanlar yokmu var )ama genel olarak anlattigim gibi

Boğaz biraz değişik mera jig atıyoruz zaten Palamuta,lüfer ailesi için çok zor ,balık yakındayken akintida az ise jig biraz is yapabilir agir kursun kullanmamizin sebebi balik acikta ve akintili sularda ve dipte capariyi yada sahte baligi ne kadar dipten getirirsek baligi alma sansimiz artiyo olay bu yoksa kim istemez spin yada slow jig kullanarak balik tutmak (yapanlar yokmu var )ama genel olarak anlattigim gibi
Ayni agirlikta jig yeni farkettim kusura bakma tahminim dibe takma olayi cok olur ondan kullanilmiyo

Güzel bir başlık olmuş...
Düşündüm de...beni zorlayan atış kısmı değil de sarma kısmı. Sarma süresi boyunca kamışın ucunu suya yaklaştırıp aksiyon verirken omurga garip bir şekil alıyor, ardından balık bindiğinde daha farklı bir hal🙂 Bu noktada takım dengeli değilse sıkıntı ve bence omurga bunu dengelemeye çalışıp zorlanıp ağrıyor. Takım hafif olursa elbet daha iyi ama ağır bile olsa dengeli olması daha önemli. Kurşun arkasının yanı sıra çapari çalışırken de bu denge önemli. Takım oluşturacak arkadaşlar alırken buna dikkat ederlerse daha rahat ederler.

@Muhayyer Beye bende katılıyorum.
Her ne kadar atış esnasında fazla kasmadan attış yapıp ta sıkıntı çıkmıyor ise de
Toplayışta kesinlikle dikkat etmemiz gerekiyor ve takımın dengeli olması şart.
Cumartesi arkadaşın takımı ile ( merak ettiğim kamış tı RTX 3 parça ) atış yapıp deneyim dedim.
Kamış cidden kuş gibi incecik bir yapıya sahip sertliği de hoş tu ama makine büyük surf kafa shimano ( tam modelini hatırlamıyorum denk gelirsem yazarım ) atış ta idare ettim ama sarışta hiç rahat edemedim . Hem dengesiz oluyor hem de sarımda her türlü rahatsız ediyor 🙁

Kamış ve Makine kullanacak kişiye göre kesinlikle dengeli ve uyumlu olmalı yoksa bir şekilde bir kasımıza yada yapımıza zarar verme ihtimali yüksek 🙁

Deneyenlere rastgelsin
Sağlıklı ve bereketli avlar dilerim

Konu güzel bir konu olmuş cidden Önemli

saygılar

Güzel bir başlık olmuş...
Düşündüm de...beni zorlayan atış kısmı değil de sarma kısmı. Sarma süresi boyunca kamışın ucunu suya yaklaştırıp aksiyon verirken omurga garip bir şekil alıyor, ardından balık bindiğinde daha farklı bir hal🙂 Bu noktada takım dengeli değilse sıkıntı ve bence omurga bunu dengelemeye çalışıp zorlanıp ağrıyor. Takım hafif olursa elbet daha iyi ama ağır bile olsa dengeli olması daha önemli. Kurşun arkasının yanı sıra çapari çalışırken de bu denge önemli. Takım oluşturacak arkadaşlar alırken buna dikkat ederlerse daha rahat ederler.

Evet bunada katılıyorum sararken takım kıyıya gelene kadar kamışı tutuş ve vücut pozisyonumuzda çok önemli , (ayakta sabit uzun süre dikilmektende olabilir) kişinin hemen ilk seferde kendi fiziğine uygun bir kamış - makina kombinasyonu hazırlaması çok zor çünki bunu ancak atarak deneyerek yapabilir

Son düzenleme:
Değerli hobidaşlar Surf atışların özellikle ağır kurşun arkası kafa üstü atışların belimize omurgaya yük bindirdiğini düşünüyorum. Tanıdığım bazı kişilerin bel ağrısı, omuz ve kol ağrısı şikayetleriyle 100 gr üstü atmayı bıraktıklarına hatta spine ve lrf ye geçtiklerine şahidim

Bendede 150 gr ve üstü atışlardan sonra belimde omurganın alt kısımlarında hafif ağrı meydana geliyor, olta atmadığım zaman geçiyor fakat daha sonraları tekrar 150 gr ve üzeri kurşun arkası çalıştığımda tekrar bu ağrı oluyor

Bel Fıtığım yok , Atışta Omura yük bindirmemeye özen gösteriyorum çok abanmadan ve usturuplu atmama rağmen .... Makinayı yukarı çevirerek kafa üstü atmaya alıştım acaba bu atış stili ile ilgili bi durummu

Bir av gününde 4 - 5 saat kurşun arkası çalıştığımız oluyor.

Acaba bu normalmidir yani bu hafif ağrıyı öenemsemelimiyiz yoksa kafaya takmayıp devammı etmeliyiz ? Sizlerdede bu tip şikayetler oldumu Teşekkürler ...
ağrı varsa bir sıkıntı vardır , vücudunuz sizi uyarıyor.

fıtık olmaması omurga problemi olmadığını göstermez.En fazla bel ve sırt ağrısının sebebi aslında omurga eklemlerindeki kireçlenmedir.

bkz. faset eklem sendromu

ağrı varsa bir sıkıntı vardır , vücudunuz sizi uyarıyor.

fıtık olmaması omurga problemi olmadığını göstermez.En fazla bel ve sırt ağrısının sebebi aslında omurga eklemlerindeki kireçlenmedir.

bkz. faset eklem sendromu

Eyvallah , bu arada senin kofananın Ramazanın elinde ne işi var 🙂 🙂 tuttuğun balığı herkese verme fotoğraf için 😀 😉

Back