aksiyon kamerası önerisi

Kamera daha uzun süreli bir yatırım.
Ben o mu bu mu, alsam mı almasam mı derken fezaya çıktı fiyatı GoPro’nun.
Housing kullanmadan bir kaç metreye kadar (ki aslolan yağmur ve deniz suyu serpintisinden etkilenmemesi) su geçirmez olması, 9 serisinde ufku tanıması ve kafayı sallasan Nil’e titreme sorunu olmaması bile seçim için yeterli bence.
Kayıt süresi için en iyi seçenek şarj kutusuna bağlayarak çalışmak ama tabii o durumda USB port korumasız kalacağından suya dikkat etmek gerekecektir.
Eski seriler için bir tür housing içşnde yüksek kapasiteli pil de satıyorlardı ama 9 için var mı bilmiyorum.
kamerayı eğer alırsam tamamen keyfi bir yatırım olacak; video çek, yayınla.. youtuber olma gibi bir hayalim de; öyle avlarım da yok tabii ama yine de insan avlarını paylaşmak istiyor. çünkü çoğu zaman zorlu ve keyifli avlar geçiriyorum. ama bir taraftan da meralarım belli olacak diye de çekinmiyor değilim 🙂

kamerayı eğer alırsam tamamen keyfi bir yatırım olacak; video çek, yayınla.. youtuber olma gibi bir hayalim de; öyle avlarım da yok tabii ama yine de insan avlarını paylaşmak istiyor. çünkü çoğu zaman zorlu ve keyifli avlar geçiriyorum. ama bir taraftan da meralarım belli olacak diye de çekinmiyor değilim 🙂
İlle de görüntüler yayınlanmak zorunda değil.
Günlük olarak yayınlanmak zorunda hiç değil.
Avdan bir kaç hafta sonra da yayınlayabilirsin..

Bu arada;
Çok hızlı bir gelişme gösterdin Hakan.
Yoga seviyesinden meralarım görünmesin seviyesine geldin. 😀

Kameralar sayesinde çok güzel avlar seyretme imkanımız oldu. Çekenlerin eline sağlık. Ama şahsen yılda üç dört kayda değer av yapan biri olarak benim için çok gereksiz bir iş. Ekstra stres kaynağı olur benim açımdan. Üstüne en gerekli anı çekememe ihtimalini de düşününce tamamen soğuyorum. Bir de tuttuğum balık en fazla 1 dakika sonra kıyıya geliyor. Balığı kıyıda görüyoruz zaten.
Bir de kamera çekiyor diye yapılan gereksiz hareketler cidden çok can sıkıcı. Kalamayı fazla açıp olmayan aksiyonu yaratma çabaları, gereksiz bağırmalar, 1 kg balıkta orkinos heyecanı yaşamalar.
Ama çok güzel örnekler yok mu? Elbette var. Onların yeri ayrı. Mesela şu 😀
Bahadırın tüm videolarını gerçekten çok keyif alarak izliyorum. Umarım sizin videolar da böyle olur.

kafamdakileri özetlemişsiniz..
böyle bir avı bir defa yapsam herhalde ilk alacağım şey aksiyon kamerası olurdu. incecik takımla mükemmel bir balık almış. liman içi galiba ve baby jig ile almış. acayip güzel bir av olmuş 🙂

Bu konuda net bir cevap bulamazsın aslında en iyisi tabiki Gopro 9 ama hemen hemen aynı özelliklerde Gopro 8 veya Djı Osmo Action 4k kamerasını da tercih edebilirsin bu iş tamamen senin bütçen ile alakalı 🙂 bu kameralar arasında karşılaştırma videolarını izleyip bütçene gör karar verebilirsin

kamera olayının temelinde youtube gibi izlenme kanallarına avların koyulup izlenme beklentisi oluşturması var; ben bunun dışında kendim için anı oluşturmak adına yapar mıyım bu işi şu an için bilemiyorum.

merhaba, yorum için teşekkür ederim. yurt dışı fiyatını öğrendiğinizde bana da haber verirseniz çok mutlu olurum.

Elbette haber gelir gelmez yazarım buradan, iyi günler.

kamera olayının temelinde youtube gibi izlenme kanallarına avların koyulup izlenme beklentisi oluşturması var; ben bunun dışında kendim için anı oluşturmak adına yapar mıyım bu işi şu an için bilemiyorum.

merhaba, yorum için teşekkür ederim. yurt dışı fiyatını öğrendiğinizde bana da haber verirseniz çok mutlu olurum.
Ben anı oluşturma kısmı için yazacağım.
2008 yılında Canon 40d fotograf makinası ve muhtelif sayıda lens aldım. 2013 yılına kadar çektim. Sonradan işlemek için raw formatında fotoğraflar da çektim. Ama çektikten sonra kötüleri sil, düzenle zaman geçtikten sonra anıları tazele işine girmedim.
Sonrasinda ise, gezerken fotoğraf çekmeye odaklandığımda gezidigim yerlerin tadını çıkaramadığımi (anı yasayamamak ayrıca önemli) farkederek çekimleri iyice azalttım.
Telefon ile çektiğiniz fotoğraflara ve videolara ne sıklıkla bakıyor iseniz aksiyon kamerası ile çektiğiniz görüntülere de yarısı kadar sıklıkla bakarsınız (ulaşımı telefon kadar kolay değil).
Yapılan çapkınlık anlatılmaz ise zevki çıkmaz misali yakaladığınız balıkların başkaları takdir edilmesini bekliyorsanız alinabilecek bir şey.
Gerekli mi, bence değil. Ancak büyüklerin de kendilerine ara sıra oyuncak alması, kendilerini simartmasi gerekli. Yeni bir oyuncak istiyorsaniz aksiyon kamerası (yada alternatif bir olta seti) alabilirsiniz.

İlle de görüntüler yayınlanmak zorunda değil.
Günlük olarak yayınlanmak zorunda hiç değil.
Avdan bir kaç hafta sonra da yayınlayabilirsin..

Bu arada;
Çok hızlı bir gelişme gösterdin Hakan.
Yoga seviyesinden meralarım görünmesin seviyesine geldin. 😀
abi bizim oralarda kullanılan bir atasözü var; “it uyuz sen yavuz geziyorsun” diye, aynen öyle geziyorum. şimdi denize git, oranın havasını çöz, balık ne zaman yapar bak, neresi yapar denem/yanılma ile bul, türlü çeşitli sahte dene.. ohooo zor iş. dün mesela gittim bir tatlı suya, balıklar hop hop atlıyor suyun dışına ama ben yanımda su üstü götürmediğim için balık alamadım. halbuki tatlı suda su üstü çalışmaz diye bir kaide yok. su üstü olsaydı yanımda muhtemelen güzel 1-2 tane balık almıştım.. ehh şimdi bakıyorum, beni buna balık camiası zorladı, neredeyse herkes meralarını saklıyor falan.. tabii haklılar da.

zaten yayınlarsam birkaç hafta sonra, sahte görünmeden, havası suyu belli olmayacak şekilde paylaşırım diyorum ama olayın aksiyonu yakalandığı anda olduğu için kararaızım. bir de sonuç olarak video, merayı belli edecek illa ki diye çekincelerim var.

bu arada hazır seninle iletişim kuruyorken, her sahtenin kendine has bir aksiyon çeşidi var ve hepsinde farklı çalışıyor. böyle aksiyon çaşitlerini öğrenebileceğim bir kanal/kaynak barsa benimle paylaşabilir misin şeref abi?

Bu konuda net bir cevap bulamazsın aslında en iyisi tabiki Gopro 9 ama hemen hemen aynı özelliklerde Gopro 8 veya Djı Osmo Action 4k kamerasını da tercih edebilirsin bu iş tamamen senin bütçen ile alakalı 🙂 bu kameralar arasında karşılaştırma videolarını izleyip bütçene gör karar verebilirsin
öneri için teşekkür ederim, hepsini inceleyeceğim.

Ben anı oluşturma kısmı için yazacağım.
2008 yılında Canon 40d fotograf makinası ve muhtelif sayıda lens aldım. 2013 yılına kadar çektim. Sonradan işlemek için raw formatında fotoğraflar da çektim. Ama çektikten sonra kötüleri sil, düzenle zaman geçtikten sonra anıları tazele işine girmedim.
Sonrasinda ise, gezerken fotoğraf çekmeye odaklandığımda gezidigim yerlerin tadını çıkaramadığımi (anı yasayamamak ayrıca önemli) farkederek çekimleri iyice azalttım.
Telefon ile çektiğiniz fotoğraflara ve videolara ne sıklıkla bakıyor iseniz aksiyon kamerası ile çektiğiniz görüntülere de yarısı kadar sıklıkla bakarsınız (ulaşımı telefon kadar kolay değil).
Yapılan çapkınlık anlatılmaz ise zevki çıkmaz misali yakaladığınız balıkların başkaları takdir edilmesini bekliyorsanız alinabilecek bir şey.
Gerekli mi, bence değil. Ancak büyüklerin de kendilerine ara sıra oyuncak alması, kendilerini simartmasi gerekli. Yeni bir oyuncak istiyorsaniz aksiyon kamerası (yada alternatif bir olta seti) alabilirsiniz.
çok güzel bir yanıt olmuş, çok teşekkür ederim.
olay yakaladığım balıkların takdir edilmesi değil aslında; yahut öyle de olabilir bilmiyorum ama ben denizin içine girip avlandıktan sonra hep denizin içinde avlanmaya başladım. hafif light spin bir takım ile girip lrf’ye kaçan av stili ile küçük balıklara yönelik bir av biçimim var. şansım yaver gitti ve bir ispendek merası buldum ve gününde olduğumda da 10-30 tane arası yakala/bırak yapabiliyorum. tabii denizin içinde olmamdan ve sürekli telefonu çıkar/fotoğrafla gibi bir şey yapmak zor olduğundan salarlen fotoğraflamıyorum genellikle. bu aralar da balık av vermeyince hiç sanıyorum alışveriş ile bu dürtümü durdurma çabasına girdim. çünkü bayağı eğleniyorken bir anda hiç balık yakalayamamaya başladım enterasan biçimde.

söylediklerinizde haklı olabilirsiniz. üzerine düşünmek gerek.

abi bizim oralarda kullanılan bir atasözü var; “it uyuz sen yavuz geziyorsun” diye, aynen öyle geziyorum. şimdi denize git, oranın havasını çöz, balık ne zaman yapar bak, neresi yapar denem/yanılma ile bul, türlü çeşitli sahte dene.. ohooo zor iş. dün mesela gittim bir tatlı suya, balıklar hop hop atlıyor suyun dışına ama ben yanımda su üstü götürmediğim için balık alamadım. halbuki tatlı suda su üstü çalışmaz diye bir kaide yok. su üstü olsaydı yanımda muhtemelen güzel 1-2 tane balık almıştım.. ehh şimdi bakıyorum, beni buna balık camiası zorladı, neredeyse herkes meralarını saklıyor falan.. tabii haklılar da.

zaten yayınlarsam birkaç hafta sonra, sahte görünmeden, havası suyu belli olmayacak şekilde paylaşırım diyorum ama olayın aksiyonu yakalandığı anda olduğu için kararaızım. bir de sonuç olarak video, merayı belli edecek illa ki diye çekincelerim var.

bu arada hazır seninle iletişim kuruyorken, her sahtenin kendine has bir aksiyon çeşidi var ve hepsinde farklı çalışıyor. böyle aksiyon çaşitlerini öğrenebileceğim bir kanal/kaynak barsa benimle paylaşabilir misin şeref abi?
Tüm aksiyonları içeren bir kaynak olduğunu sanmıyorum.
Tüm sahteler için temelde iki aksiyon var. Jerk ve wtd
Geri kalanlar bunların varyasyonu.. Bence tabii

Back