Akvaryumda Teke (palaemon Serratus,karides) Besleme

Çok uzun zamandır böyle keyifle hiç bir konuyu takip etmemiştim.
Konunun ilk açıldığı günden bu yana sürecin bu hale geleceğini sanırım kimse bilemezdi.
@Alminaro nun aramızda olması büyük bir şans herhalde.
En önce el emeği ve fikri ortaya koyduğu için @bestofwesd' a, sonrasında da @Alminaro başta olmak üzere bilgi paylaşımında bulunan diğer üyelere teşekkür etmek isterim. Söylemeden edemedim...

Roman tadında paylaşımlarınızı merakla takipteyim...
saygı ve sevgiler...

Merhaba arkadaşlar,
Konuya bende dahil olayım. Mini bir resif akvaryumum var. Denizden kabuklu getiriyorum. yosun filan yiyorlar. bir de keşiş yengeci. hani şu yumuşakça olup sırtında kabuk taşıyanlardan. teke yakalama konusunda bilgim yok. nerelerde bulunur nasıl yakalanır biraz aydınlatırsanız sevinirim.

Merhaba arkadaşlar,
Konuya bende dahil olayım. Mini bir resif akvaryumum var. Denizden kabuklu getiriyorum. yosun filan yiyorlar. bir de keşiş yengeci. hani şu yumuşakça olup sırtında kabuk taşıyanlardan. teke yakalama konusunda bilgim yok. nerelerde bulunur nasıl yakalanır biraz aydınlatırsanız sevinirim.

Bende Blue Legged Hermit Crab (Mavi bacaklı keşiş yengeci) besliyordum ama tanktaki bütün Snail ve Conch ların içini yiyip kendine ev yapıyordu namussuz 🙂, o yüzden yakalayıp satmak zorunda kalmıştım. Ama inanılmaz sevimli bir yengeç.

Çok uzun zamandır böyle keyifle hiç bir konuyu takip etmemiştim.
Konunun ilk açıldığı günden bu yana sürecin bu hale geleceğini sanırım kimse bilemezdi.
@Alminaro nun aramızda olması büyük bir şans herhalde.
Önce el emeği ve fikir sahibi @bestofwesd' a, sonrasında da @Alminaro başta olmak üzere bilgi paylaşımında bulunan diğer üyelere teşekkür etmek isterim. Söylemeden edemedim...

Roman tadında paylaşımlarınızı merakla takipteyim...
saygı ve sevgiler...
Böyle güzel yorumları okumak da bizlerin çok hoşuna gidiyor,
eksik olmayın varolun takibe devam edin...

@Çırak

Sana bir kıyak yapayım bak bu bilginin değeri para ile ölçülemez arkadaşlarınla da paylaşabilrisin
Sana çok açil fitoplankton lazım olursa nerden bulacağını söyleyecem bahsedeceğim tür acı su türü
hem tatlı su da hem tuzlu suda yaşıyor nasıl ama .
Bak şimdi

grXnp3.png

Uludağ akü safsuyun dan 1 lt al
1 saf akü suyunu bir cam kavanoza dök
2 Bulabiliresn Npk gir 1 rer damla Nitrat,potasyum,fosfat, yoksa Çicekler için satılan herhangi bir sıvı gübre de olur
3 ışık ayarla daylight olsun yeter 24 saat acık kalacak
4 Havamotoru ile kavanoza devamlı hava gir su devamlı dönsün

16N43j.png

​
72 SAAT sonra durum aynen bu
Bununla pire Dafniya artemia besle mercan besle balık yavrularını besle bu da benden sana kıyak olsun.
Uludağ akü safsuyu elde ederken ünitelerden bir kaçak var o kacak dan giriyor bu fitoplankton çok değerli haberinb olsun .

Bu arada aşağıda gördüğün resimler benim eski fitoplankton üniteme ayit

YQ4M9Z.jpg

MVkXQ1.jpg
Wqb4zm.jpg

Hocam illa ki Uludağ saf su mu olacak?

Back