Alacağım tekne....

lost_zombie

Daimi Üye
Tepki
113
Ödül
63
Sevgili site sakinleri, uzun zamanlardır düşünüp hayata geçiremediğim tekne işinin zamanı geldi gibi gözüküyor, inşaallah kesinleşmiş gibi bir durumdayız, tekneyi gittim karada gördüm, ve çok beğendim.
Bu tekneyi alma kararımda şöyle oldu aylardır ilanlara bakıyorum aylardır saatlerle telefon görüşmesi yaptım, ama hep bir pürüz bir sıkıntı var, liman kaydı yok, liman kaydı var faturası yok, falandı filandı derken beni uğraştırmayacak yasal engeli olmayan bir tekne motor kombini bulamadım, ve bu zevkse bu artık bir ihtiyaç halini aldıysa dedim sıfırına gireyim tamam belki iki mislinden fazla bir fiyat vereceğim ama hiç değilse seceresini ben bilirim dedim buraya kadar benimle ilgili kısımları teknenin.
Birde sizin görüşlerinize sunarım bu tekneye 12.000 lira verilirmi verilirse artıları eksileri nelerdir bulanmış beynimi birazdaha bulandırırmısınız, bilirsininz sular bulanmadan durulmaz.......
(link)

(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Bu tekneyi ben de gördüm beğendim ama birkaç sıkıntısı var. Üzerindeki motor hava soğutmalı.Uzun süre rolantide çalıştığında sıkıntı yaratabilir. Daha iyi marin bir motorla(yanmar gibi) değiştirebilirsen süper olur. E tabi o zaman da maliyeti 2 katına çıkıyor. Zor bir karar. Kıçtan takmada bağlayabilirsin. hem yerden tasarruf edersin.

Aynen motor hava soğutmali şu dönemde seni üzmez ama sıcak havalarda bayabilir.Motor uyuyormu uymuyormu bilmiyorum ama bir jabskol alıp su soğutmayada çevirebilirsin oda çok masraf..

Birde boğazda fiber ile avlanma şansını düşünürsen nejat abi onuda unutma çünkü fiberler ne kadar ağır olursa olsun su çekmedikleri için boğaz şartlarına uymayacaktır.Ha tabiki durgun sularda çıkarsın fakat balıgın olduğu dönemlerdeki havaları az çok biliyorsundur onuda hesaba kat.

Ahşapda çok dertli oda çok ayrı bir konu 🙂 Biz bir deilik yapıp aldık hala uğraşıyoruz ahşabla fakat sonu güzel olacak inşallah . Fiberlerin bu sorunları yok ama oda suda salıncak gibi sana Allah kolaylık versin 😀

Çok kullanışlı bir tekneye benziyor.Motor işlerinden anlamam malesef .Hayırlı olur umarım.

Senin oralarda fiber ile avlanan çok ben oldukça memnunum bu sene durgun hava olmadı hep dalgalı geçiyor fırtınamsı esti dün 🙂 kararını ver seninle kumburgaza gidelim anıl marin yapalım sana.

Bence biraz daha sabır edip kışın ortasında al Kurucaşilede bile fiyatlar yarı yarıya düşüyor o zamanlarda;

Bahsi geçen teknenin özellikleri nasıldır bilemiyorum okuduğum kadarı ile güzel gözüküyor ama denizcimidir kullanıcısına sormak lazım; motor konusuna değinmişler marin motorlar bu konuda iyidir ama 20 bg bile bir dünya para.
Allah kolaylık versin.

Nejat abi, yerliyurt ile görüştün mü?

ben de bu ilana bakmıştım, içi çok şık.

benim tekne ağustos başında geldi, herkes zaten yaz bitti kışı bekle fiyatlar aşırı iniyor demişti ama ben çok heves ettiğimden beklemek istemedim.

eğer sizde de heves durumu yoksa az biraz daha bekleyin derim.

boyut olarak 450 gayet yeterli geldi bana, pazar günü 3 tane ayı gibi adam içinde sorunsuz barınabildik 🙂 boyut büyüdükçe motor da buna bağlı olarak büyüdüğü için bu fiyata çok daha iyi sıfır makine alınabilir gibi geliyor bana.

hayırlısı olsun.

Back