Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Aliexpress

Çırak

Daimi Üye
Adı
Melih
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bahsettiğiniz tablo bizim balık avı ile alakalı getirttiğimiz ürünleri kapsamıyor. Balık avı ile ilgili getirttiğimiz sahteler, kamışlar, makineler, pilli, bataryalı ve uzaktan kumandalı olmayan ekipmanlar 4760 sayılı ÖTV kanunu nun 4 sayılı listesine dahil değil. Yani yeni gümrük mevzuatındaki değişiklikler bizim için ilave ötv olmadan aldığımız bir ürünün bedeli ne olursa olsun sadece %20 lik bir gümrük vergisi oranını kapsıyor. Aldığımız ürünün bedeli ne olursa olsun dedim ama tabi şunu da belirtmekte fayda var kişisel gönderiler maksimum 1500 Euro veya karşılığı Dolar ile sınırlandırılmıştır, bu bedelin üzerine çıkan siparişler için ticari gümrük prosedürleri devreye girer.

Son düzenleme:

murat006

Üye
Adı
Murat
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Bahsettiğiniz tablo bizim balık avı ile alakalı getirttiğimiz ürünleri kapsamıyor. Balık avı ile ilgili getirttiğimiz sahteler, kamışlar, makineler, pilli, bataryalı ve uzaktan kumandalı olmayan ekipmanlar 4760 sayılı ÖTV kanunu nun 4 sayılı listesine dahil değil. Yani yeni gümrük mevzuatındaki değişiklikler bizim için ilave ötv olmadan aldığımız bir ürünün bedeli ne olursa olsun sadece %20 lik bir gümrük vergisi oranını kapsıyor. Aldığımız ürünün bedeli ne olursa olsun dedim ama tabi şunu da belirtmekte fayda var kişisel gönderiler maksimum 1500 Euro veya karşılığı Dolar ile sınırlandırılmıştır, bu bedelin üzerine çıkan siparişler için ticari gümrük prosedürleri devreye girer.
Tabloda KDV ile ilgilide bir sütun var. ÖTV konusunda hemfikiriz zaten özellikle alt kısmını keserek ekledim ama haberde sanki her kargodan gümrük vergisi + KDV alınacak gibi anlatılmış.

jupiter

Üye
Adı
MESUT BULUT
Kan Grubu
A Rh Pozitif
arkadaslar 3 hafta önce verdigim siparişlerim var.bunların nerede olduklarını kontrol edebiliyormuyuz.diyelim ptt ile eve geldi evde kimseyi bulamadılar bu durumda nasıl işliyor

Son düzenleme:

ilhany

Aktif Üye
Adı
İLHAN
Kan Grubu
O Rh Negatif
arkadaslar 3 hafta önce verdigim bir siparişlerim var.bunların nerede olduklarını kontrol edebiliyormuyuz.diyelim ptt ile eve geldi evde kimseyi bulamadılar bu durumda nasıl işliyor
Takipsiz postayı kapıya bırakıp dönüyorlar. Takipli ise ihbar pusulası bırakıyorlar. Takipli postayı PTT A.Ş. Gönderi Takip den takip edebilirsiniz

ilhany

Aktif Üye
Adı
İLHAN
Kan Grubu
O Rh Negatif
takipli/takipsiz ? nasıl ögrenebiliriz
Takipli kargoda sana mesajla takip kodu bildirilir. Ayrıca sipariş verdiğin sayfadan "gönderim" in yanındaki aşağı oku tıklarsan gönderim şekli ve takipli olup olmadığı yazar. değişiklik yapmadıysan ilk sıradaki seçenekle gönderilmiştir

jupiter

Üye
Adı
MESUT BULUT
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Takipli kargoda sana mesajla takip kodu bildirilir. Ayrıca sipariş verdiğin sayfadan "gönderim" in yanındaki aşağı oku tıklarsan gönderim şekli ve takipli olup olmadığı yazar. değişiklik yapmadıysan ilk sıradaki seçenekle gönderilmiştir
ögrenecek coook sey var.tesekkur ettim

Uygr

Aktif Üye
Adı
Uygar
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Damada küçük altın takmadan Aliexpress'ten bir şey alamayacağız artık :)

hakandaspinar

Aktif Üye
Arkadaslar bankamatik karti visa logolu kart ve nakit sanal kartla aliexpresstwn siparis gecebilen varmi odeme hatasi olusuyor. Kredi kartinida kapattim tekrar acmak istemiyorum.

thor cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi