Aliexpress

Leader ile kullanacaksanız , dilediğiniz bir rengi tercih edebilir siniz.
Ben , yeşil rengini satın aldım. Koyu olan rengi de tercih edebilirsiniz , sanırım siyah dı.
Leader nedir? Bende yeşil rengi begendim. Ama neye göre sarı renk mesela ne alaka🙂

Leader nedir? Bende yeşil rengi begendim. Ama neye göre sarı renk mesela ne alaka🙂
Hocam leader ip misina baligi ürkütmesin veya takimimiz takildiginda ve yakaladiginiz iri bir balik kafa attiginda direk kopmasin esnesin diye kullandigimiz ip misinanin ucuna yaklasik iki metre(kisiye göre uzunlugu degisir) olarak eklenen genellikle görünmez yani fluorocarbon olarak tercih edilen mono misinadir

Leader , İp misina'nın önüne bağlanan fluorocarbon mono misinadır. İp misina ile klips arasına , yaklaşık 50 - 70.cm. civarı bağlanır. Bu uzunluk kullanıcıya göre , hedef balığa göre değişebilir. Görünülürlüğünü azaltmak için kullanılır. Hedef balık Levrekse , kesinlikle kullanmak gerekir. Baracuda gibi , avına hızlı saldıran balıklar da fark etmeyebilir.
Bizim buralar için söylüyorum ; genelde yosun yeşili ve duman gri renkler kullanılıyor. Ben sarı ve beyaz , hatta kırmızı renk bile kullandığım oldu. Leader ile kullandığımdan , gece atarken , ( sarı ve beyaz için söylüyorum ) biraz daha rahat ettiğimi söyleyebilirim.
Ama berrak durgun bir su da , gün ağardıktan sonra tevsiye etmem.

Back