Aliexpress

Son zamanlarda aldigi urun gelen var mi peki? Yoksa su siralar herkesin ki bekliyor mu?

Daha dün 1 ürünüm geldi. Yolda 2 ürün daha var ama değersiz ürünler. Vergisini ödemektense almamayı tercih ederim 🙂

İlk defa, İki farklı siparişim Gümrüğe sevk edilmiş. Tabi basit malzemeler olduğundan extra vergi yok ama 10 liralık ürüne 5 küsür, gümrük sevk ücreti aldılar.(Halen bana maliyeti TR fiyatından ucuz) Anlaşılan Çinli abileri kızdırmamak için herhangi bir kısıtlama, vergi yapılandırması yapamadığımızdan kendi vatandaşımızdan gümrük ücreti adı altında haraç alıp, yıldırma taktiğini geliştirdiler.

Son düzenleme:
İlk defa, İki farklı siparişim Gümrüğe sevk edilmiş. Tabi basit malzemeler olduğundan extra vergi yok ama 10 liralık ürüne 5 küsür, gümrük sevk ücreti aldılar.(Halen bana maliyeti TR fiyatından ucuz) Anlaşılan Çinli abileri kızdırmamak için herhangi bir kısıtlama, vergi yapılandırması yapamadığımızdan kendi vatandaşımızdan gümrük ücreti adı altında yıldırma taktiğini geliştirdiler.
Demek yeni taktik bu, senede 26milyon paket geliyormus çinden, her pakete 4-5 tl vergi adi altinda para alsa uretmeye gerek kalmaz.. burdaki vergiler ve marjlar bu kadar yuksek olmasa kisacasi uretim olsa kimse gidip taa çinden bilmem nerden 30-40 gun bekleyip bisey almaz bence..

Demek yeni taktik bu, senede 26milyon paket geliyormus çinden, her pakete 4-5 tl vergi adi altinda para alsa uretmeye gerek kalmaz.. burdaki vergiler ve marjlar bu kadar yuksek olmasa kisacasi uretim olsa kimse gidip taa çinden bilmem nerden 30-40 gun bekleyip bisey almaz bence..
almayın paketı gerı gondersın.. bak bakalım ne oluyor 26 mılyon paketın 10 mılyonu gerı gıdınce ne zarar edıyor

satıcı sekteron yarayan kanasına umarım çare olur der. alıcı bu vergide nereden çıktı ne güzel uygun fiyatlara ürün alıyorduk der kısacası her iki taraf içinde durum vahim umarım her iki taraf içinde doğru yol bulunur.

30 centlik dolap ışığı gümrüğe takılmış 5 tl vergi ödenmiş ahh damat ahh.

53190956_2051003411649713_1635368218824540160_n.jpg

53502747_2051003471649707_7545931817342205952_n.jpg
Vergi çıkmamış lakin gümrükte kontrol edildiği için gümrüğe sunuö ücreti çıkmış BENDE RAHMETLİ KEMAL SUNAL BİR REPLİĞİ AKLIMA GELDİ ASLAN DAMAT OKADAR =D

Back