Aliexpress

Yaklaşık bir buçuk ay önce sipariş ettiğim ürün geldi. Açıkcası ümidimi kesmiştim. Benim gibi yeni yeni tecrübe kazanan biri için iğne bağlamak zor oluyor umarım bir nebze olsun işimi görür.
Bundan ben de almıştım. Çok iyi iğne bağlasanız bile işinize çok yarayacak pratik bir araç. Ben vergiden önce 5-6TL gibi bir maliyetle almıştım. Şimdi nasıldır bilmiyorum ama tek pakette yedekli olarak birkaç tane almak yine mantıklı olabilir.

Merhaba arkadaşlar şimdi bu vergi işi benim kafamı karıştırdı vergiyi ptt kapıda mı tahsil ediyor alırken ne kadar vergisi olacağını bilmiyoruz dimi
Aynen postacı kapıda alıyor parayı 5,20 kuruş garanti ödüyosunuz gümrük vergi hizmeti geri kalannda vergi ürünün fiyatına göre değişiyor

Sahte için kaliteli iğne arıyorum. Önerilerinizi burayı alıntılayarak yazabilir misiniz. Başka merak edenler de faydalanabilir. Teşekkürler.

Bir arkadaşım tanıdıklarının aldığını ve onların çok memnun kaldığını söyledi.
Bunun üzerine bizde sipariş ettik.
Geldi ama henüz kullanma fırsatımız olmadı.
Ayrıca ürün sayfasında TR kullanıcılarının yorumları iyi.

TRY 7.80 32% Off | High Carbon Steel Fishhooks Super Sharp solid Triple Hooks Barbed fishing Hook 4/6/8# 10pcs Treble Hooks
(link)

Ürün fiyatını gümrükteki memurlar neye göre belirliyor vergiyi fiyat üzerinden koymaları gerekmiyormu demek istemiştim.
Ürün fiyatı ne olursa olsun 5.5 tl gümrüğe sunma ücreti 5 tl de vergi alıyorlar. Gümrüğe sunma neyse de 5 tl olan vergi bildiğin dolandırıcılık ama 1 liralık ürün de alsan onu çakıyorlar. 30 dolarlık bir şey alırsan posta üzerinde zaten kaç para olduğu yazıyor 30 dolar üzerinden vergi alıyorlar. Gümrük memurunun insifiyatifine kalmakla beraber açıp içindeki ürünü kontrol edip ürünün fiyatına internetten bakıp o fiyattan vergi yazma ihtimali de var, 30 dolarlık kargoyu vergisiz geçirme ihtimali de. Yani anlayacağın kafalarına göre. Bu arada vergi ne çıkarsa çıksın kargo sana geldikten sonra atıyorum 10 liralık ürüne 50 liralık vergi istiyoruz dediler almıyorum kardeşim diyip iade ediyorsun aliexpresste de satıcıya dispute açıp gümrük problemi diye paranı geri istiyorsun kargo da zaten ona geri dönüyor.

Back