Ankara'dan Selamlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan C@feran
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hoşgeldiniz bende Ankara tarafında bir süre yaşadım ama inanın hiç balığa gitmedim. Ama mogan taraflarında çok olta atan gördüm. Forumdan bişey çıkmazsa bildiğiniz göl gölet ve akarsuları gezin balıkçılarla sohbet edin. Oralarda ne tür balıklar çıkıyor ise onlara göre ekipmanlarınızı hazırlarsanız yavaş yavaş.

öncelikle hoşgeldin.güzel avların olsun.video paylaşım sitelerinde klips,fırdöndü ve diğer aparatları bağlama,misina düğümleri atma ve olta atma teknikleri videolarını izleyerek ilk adımı atabilirsin.. ben de bu şekilde başlamıştım.. sonra etrafında bulunan göl gölet dere vs yerleri dolaşıp balık tutanlarla sohbet etmek onları izleyip fikir edinmek sana çok büyük yarar sağlayacaktır..

Selamlar. Ankara'dan balık işine merak sarmış birisiyim.
Merakım basit bir merak değil, aşırı profesyonel de düşünmüyorum, Gölet,Baraj ve Irmak balıkları tutmak istiyorum.
(Bir tanıdık vasıtası ile) Bir olta takımı aldım; lakin bu konuda hiç bir bilgim yok.Hem de hiç bir bilgim...
Kanunları, balıkçılık terimlerini, balıkları, olta sarmayı, avlakları hiç bilmiyorum.
Amacım artık nefes almak! Ben şimdi Ankara'da nerden nasıl kimden yardım alayım?
Bu konuda yanımda yardım edecek kimse yok.
Arabam var, zamanım da var.

Ciddi yardım edebilecek, öneri verebilecek, bir sığıntı gibi davranmayacak bilgili bir arkadaş varsa yardım talep ediyorum. Teşekkürederim.
Öncelikle aramıza hoşgeldin.
Ben de ankaradayım ve küçük yaşlardan beri babamla balığa giderim. Fakat bu yıl ankarada pek verimli avlarım geçmedi.
Çamlıdere barajında 2-3 kiloluk güzel sazanlar aldım fakat 1 hafta sonra gittiğimde 6 saatte oltaya 1 vuruş dahi alamadım. Çamlıdere barajı hariç çoğu yerde ya limit altı balıklar tuttum ya da hiç tutamadım ha amacın at-çek ise Kurtboğazını deneyebilirsin gidenler fena değil diyorlar denemek lazım.

Hoş geldin İbrahim.
Öncelikle forumu dikkatle incelemeni, ilgini çeken konu başlıklarına girip içerikleri okumanı öneririm.
Bu sayede kafanda bir teori oluşacaktır. Takıldığın, öğrenmek istediğin şeyleri gerek bulduğun konunun altında, gerekse yeni konu açarak sorabilir ve böyle böyle ilerleme kaydedebilirsin.
Sonrası ise avlaklara gidip denemeler yapmak.
Şimdiden rast gelsin

Yanıtlarınız için teşekkürederim. Tabii ki balık işinin tekniğin yanında kısmet olduğunu biliyorum. Saatlerce tutumamanın sabrını da taşıyacağıma inanıyorum.

Arkadaşların dediği gibi Ankara merkeze çok yakın avlakların olmadığının da farkındayım.

Sitede de çok faydalı bilgiler var, teorik olarak yararını yadsıyamam ; ancak okuyarak ve video izleyerek balık tutma tekniği gerçek anlamda gelişeceğine inanmıyorum.

Daha çok bana bilgiyi gösterecek, avlak tavsiyesi verecek, yasal zamanları vs gösterecek bir kaç kişi arıyorum. Hayır kimsenin başına yapışkan olmak istemiyorum sadece işin temelini almak , cesaret kazanmak istiyorum. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.

Yoksa sözüm meclisten dışarı forumlarda, bir sürü yazılarda, bir sürü videolarda boğulmak istemiyorum.Ben artık hava almak biraz rahatlamak istiyorum.

Yanıtlarınız için teşekkürederim. Tabii ki balık işinin tekniğin yanında kısmet olduğunu biliyorum. Saatlerce tutumamanın sabrını da taşıyacağıma inanıyorum.

Arkadaşların dediği gibi Ankara merkeze çok yakın avlakların olmadığının da farkındayım.

Sitede de çok faydalı bilgiler var, teorik olarak yararını yadsıyamam ; ancak okuyarak ve video izleyerek balık tutma tekniği gerçek anlamda gelişeceğine inanmıyorum.

Daha çok bana bilgiyi gösterecek, avlak tavsiyesi verecek, yasal zamanları vs gösterecek bir kaç kişi arıyorum. Hayır kimsenin başına yapışkan olmak istemiyorum sadece işin temelini almak , cesaret kazanmak istiyorum. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.

Yoksa sözüm meclisten dışarı forumlarda, bir sürü yazılarda, bir sürü videolarda boğulmak istemiyorum.Ben artık hava almak biraz rahatlamak istiyorum.
eryaman a yakinsan ben sana denk geldigimde birseyler ogretriim

ilk önce teoriyi kap pratik yaparak zaten kendini geliştirirsin.bu işler aceleye gelmez..

Ben 7 yıldır İstanbul ve çevresinde av yapıyorum. İstanbul'a görevlendirme ile geldim ve deniz avı ile bu şekilde tanıştım. Aslen kırıkkaleliyim ve ank da da yaşadım. O bölgede de çok fazla tatlı su avları yaptım ve ciddi trofeler aldım. Kesikköprü barajı, hirfanlı barajı ve kurtboğazı ana av meraları dır. Bunların dışında irili ufaklı barajlar, göller ve Kızılırmak kesitleri de vardır tabii ki. Özelden yazarsanız size yardımcı olayım ben. Rastgele

Back