Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Antalya/Kumluca Sahil Balık Avı Raporu Çok Güvenilir Değil Kendi Tecrübem

Adı
Arif P
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Selamün aleyküm abilerim kardeşlerim.
Kasım ayının bazı günlerinde birbirine çok uzak olmamakla beraber günay sahil tesisleri, beykonak düğün salonu, elmalı korkuteli yolu karşısı gibi gibi farklı hava durumlarında farklı vakitlerde avlandım karides, sülünez, tavuk göğüsü gibi yemler kullandım.
Birşey elde edemedim vuruşlar aldım sanırım harami balıklar yemimi talan etti yada yengeç istilasına yakalandım.
Daha önce bu kadar uzun balıksız kalmamıştım. Denizde sanırım çok fazla küçük balık ve yengeç olduğundan hedef balığım mırmıra ulaşamadım.
Aslında hedefim mırmır ama mırmır, sargoz, tral, cupra, lokum, melanur vs az büyücekse onlarıda sepete atıyorum.
Dediğim gibi bu aralar çok az bi lokum onlarda küçük zaten birde yengeç harici birşey elde edemedim.
Bi gece arkadaşlarla beraber yirmiyi geçik mavi yengeç yakaladık.
Avlarımın ortak özellikleri ay ışığı vardı karadan esinti vardı dalga biraz vardı hava durumlarında hava basınıcını 1015 ile 1020 arası gösteriyordu.
O kadar şey yazdım vaktinizi aldım kusura bakmayın sadede geleyim nerelerde yanlış yapmış olabilirim ne tavsiye edersiniz.
Hedefim kumluca memleketinde şuan sülünezimi alıp dediğim gibi mırmır, sargoz, mendik, lidaki, çupra levrek vs vs bir şeyler yakalamak hem avımın zevkli geçmesi hemde ailemle yiyebileceğim kadar taze güvenilir bi balık elde etmek. Vaktini ayırıp okuyan yardımcı olan acemiliğimizden dolayı bize kızmayan maruz gören herkese teşekkür ederim.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhabalar,

Öncelikle av bölgeniz bilgi sahibi olduğum bir bölge değil sadece genel yorumlarda bulunabileceğim. Kullandığınız takımı bilmiyorum ancak klasik 2-3 köstekli dip takımı kullanıyorsanız dibe en yakın olan iğneyi iptal ederek başlayabilirsiniz belki denemeye. Bir de bahsettiğiniz yemleri yem ipi ile sarıyor musunuz? Harami balıklardan kurtulmak için en iyi yöntem yemleri yem ipiyle oldukça sık ve sıkı şekilde sarmak. Son olarak iğne numaranızı büyülterek daha büyük yem de takabilirsiniz.( Eğer hali hazırda iğneniz küçük ise tabi)

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Mavi yengeç de istilacı bir tür ve ciddi derecede sayıları artmaya başladı sanırım son 2 3 senedir bende çok fazla denk geliyorum ve olduğu yerde avı zehir ediyor ondan kurtulmak için izlediğim yöntem @Bedri35 nin de söylediği gibi eğer klasik dip takımı kullanıyorsanız kurşuna yakın olan köstekleri devreden çıkartın , gezer kurşun ile dibe yatan şekilde bir takım kullanıyorsanız o takımdan vazgeçin.
Gezer kurşun sonrası tek iğne iğne öncesine yemi deniz içinde zeminden yüksek tutacak mantar veya yem yüzdürücü ile yada 1/0 ve üstü iğne kullanıyorsanız yemin içine yem yüzdürücü ekleyerek yemi zeminden bir şekilde havada tutmaya çalışın birde bol miktarda yem ipi kullanmanızı tavsiye ederim.

Adı
Arif P
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Tavsiyleriniz benim için çok önemli evet kurşun altı kösteğim vardı yengeçten kurtulmak için onu kaldıracağım. Küçük kanca kullanıyordum onu büyülteceğim. Yem ipi sarıyorum biraz daha fazla sarıcam. Yem yüzürücüyü hiç denemedim deneyecem. Sadece aklıma takılan mırmır yem havadayken yemi görüp yer mi? İllaki mırmır avlıcam diye bişey yok merakımdan soruyorum. Yengeçler can sıkıcı geçen lokum yakaladım en üst kancada lokum hırsızda yengeç geliyor lokumu kıskacıyla kese kese geldi bu da demek oluyor ki balık yaklaştırmıyor bu yengeçler acaba bi zamanı var mıdır o zamanları bilsek de gitmesek.

Engin MA

Aktif Üye
Adı
Engin Aydoğdu
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Selamün aleyküm abilerim kardeşlerim.
Kasım ayının bazı günlerinde birbirine çok uzak olmamakla beraber günay sahil tesisleri, beykonak düğün salonu, elmalı korkuteli yolu karşısı gibi gibi farklı hava durumlarında farklı vakitlerde avlandım karides, sülünez, tavuk göğüsü gibi yemler kullandım.
Birşey elde edemedim vuruşlar aldım sanırım harami balıklar yemimi talan etti yada yengeç istilasına yakalandım.
Daha önce bu kadar uzun balıksız kalmamıştım. Denizde sanırım çok fazla küçük balık ve yengeç olduğundan hedef balığım mırmıra ulaşamadım.
Aslında hedefim mırmır ama mırmır, sargoz, tral, cupra, lokum, melanur vs az büyücekse onlarıda sepete atıyorum.
Dediğim gibi bu aralar çok az bi lokum onlarda küçük zaten birde yengeç harici birşey elde edemedim.
Bi gece arkadaşlarla beraber yirmiyi geçik mavi yengeç yakaladık.
Avlarımın ortak özellikleri ay ışığı vardı karadan esinti vardı dalga biraz vardı hava durumlarında hava basınıcını 1015 ile 1020 arası gösteriyordu.
O kadar şey yazdım vaktinizi aldım kusura bakmayın sadede geleyim nerelerde yanlış yapmış olabilirim ne tavsiye edersiniz.
Hedefim kumluca memleketinde şuan sülünezimi alıp dediğim gibi mırmır, sargoz, mendik, lidaki, çupra levrek vs vs bir şeyler yakalamak hem avımın zevkli geçmesi hemde ailemle yiyebileceğim kadar taze güvenilir bi balık elde etmek. Vaktini ayırıp okuyan yardımcı olan acemiliğimizden dolayı bize kızmayan maruz gören herkese teşekkür ederim.
Söylenen her şeye katılmakla beraber eğer bölgenizde bulunuyorsa yem olarak madya deneyin. Ben ege bölgesinde benzer balıkların peşindeyim. Ve gündüz yengeç ve madya ile gece sadece madya ile hedefe ulaşabiliyorum.

Adı
Arif P
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Söylenen her şeye katılmakla beraber eğer bölgenizde bulunuyorsa yem olarak madya deneyin. Ben ege bölgesinde benzer balıkların peşindeyim. Ve gündüz yengeç ve madya ile gece sadece madya ile hedefe ulaşabiliyorum.
Teşekkürler burda madya yengeç kullanan görmedim yem olarak madya ve yengece ulaşırsam deneyeceğim :)

Adı
Arif P
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bu mavi yengeçler gerçekten korkutucu şekilde hızlı üreyip herşeyi yiyorlarmış hepcillermiş geçen o kadar çok tuttuk ki atıyoruz atar atmaz yakalanıyor insan o an oraların yengeç kaynadığını düşünmeden edemiyor sanırım denizin altında bunlardan çok oluyor.
Tahminim yüksek basınç ve aylı zamanlarda yengeç sanırım daha fazla oluyor aslı astarı varmıdır acaba.

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Geçtiğimiz yıllara oranla Fethiye'de de mavi yengeç hayli çoğaldı. Canlı bırakma usulü av yapıyorum ve gün içinde 5 balık bırakmışsam 2 veya 3 ünü yengeç hallediyor ama yine de arada sağlam balık denk getiriyorum. Püf noktası, canlı balığı çok zedelemeden iğneye takmak ve takımın balığın yüzerliğini sağlaması. Misal canlı balık küçükse ve çelik telli takımsa, yengece yem oluyor kaçamadığından. Kısaca önerim canlı bırakmayı da denemen yönünde. Geçen bir iki hafta içinde bu yöntemle aldığım balıklardan örnek foto da atayım.
Rsstgele
IMG-20241030-WA0005.jpg
20241026_180707.jpg