Antalya'dan Selamlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rauf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Antalya'dan şişme kano ile yaklaşık 1 km açılıyorum. Tuttuğum balıklar: mercan-barbun+1 kere Kolyoz ve 1 kere Tral tuttum. Mercan ve Barbun malum çok kılçıklı balıklar olduklarından dolayı bana göre çekilen eziyete değmiyor. Artık büyük balıklar tutmak istiyorum, ama tavuğu 4'lü kanca dip takımına takıp sallamaktan başka bildiğim teknik yok. Tecrübeli abilerimden destek almak için foruma üye oldum. Herkese rastgele.

Hoş geldin Taylan
Şişme kano ile o kadar açılmak güvenli olmayabilir.
Büyük balıkları yakalamak için onların bulunduğu yerleri (saklandıkları yaşadıkları taşları) bilebilmek lazım ya da dip haritası üzerinden tahminlerde bulunup denemek lazım.
En iyi takıma sahip olsan ve oltana 20 kiloluk kuzu takılsa o kano ile mücadele edebilme şansın olmaz. Önce can güvenliği.

Hoşgeldin. Kıyıdan 1 km açıkta barbunu nasıl bulabildin, bence çok şanslı bir avcısın 🙂 Şeref abime de katılıyorum, aman dikkat, hiç bir balık canından değerli değil..

Selamlar, Ben Okan, 32 yaşındayım ve Antalya'da yaşıyorum. Konyaaltı, Lara ve falezler yakın olduğum bölgeler. Bende bu hobiye yeni başlamayı düşünenlerdenim tabi lrf hissi sürekli anlatıldığından ondan başlamayı düşünüyordum ancak yaptığım araştırmalara göre bu bölgeye çok uygun olmadığının yazıldığını çizildiğini gördüm onun üzerine light spin disiplinine göre araştırmalara odaklandım.

Giriş seviyesinde ekipman alarak başlamayı tercih ettim bu kapsamda ryuji 230 1-14gr atarlı bir kamış sipariş ettim. Makina olarak drag değerinin yüksek olmasından dolayı shimano fx3000 tercih ettim fx2000 ile karşılaştırdığımda ağırlık vs hep aynı görünüyordu tek olumsuz yanı belki de aldığı misina kapasitenin fazla olmasıydı umarım çok yanlış olmamıştır.

3-10 gr atış yapacak aceminin de acemisi biri için ip misina, fluoracarbon, kullanmam gereken jighead boyları, makina çok misina aldığından dolgu için kaç mm kalınlıkta misina kullanmam gerektiği gibi bilgiler için yardımlarınıza ihtiyacım var. Falez kayalık yerlerde başlangıçta atış yapmayı planlamıyorum acemi biri için en azından kısa orta vadede doğru olmaz diye düşünüyorum.

Değerli görüşleriniz bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Merhaba öncelikle;

2 yıla yakındır bende Antalya bölgesinde av yapmaktayım öncelikle bu işe spin ile başladım daha ağır sahte kullanıp daha uzağa atarsam çok balık yakalarım kafasındaydım 🙃. tam soğumaya başlamıştım bir de LRF ile denemek istedim ben şuan bağımlıyım hocam öyle diyeyim lara sahiline işten fırsat buldukça gidiyorum bazen elim boş da dönsem keyif alıyorum ama iyi kötü denize saldıklarım da olsa yeterli aksiyonu alıyorum. Tavsiyede bulunmamı isterseniz eğer mutlaka bi LRF ile kokulu slikonla Lara sahilde av denemelisin hocam istersen slikon ve renk konusunda tavsiyede bulunabilirim, windy adlı bir uygulama var mutlaka tavsiye ederim oradan hava durumu ve su basıncını takip edip verimli bir av yapabilirsin şimdiden rastgelsin.

@Boş Kova çok teşekkür ederim, kokulu silikon olsun su üstü, dalarlı farklı sahteler olsun hepsinden birkaç örnek aldım ancak çok fazla zaman bulamadım şimdilik. 1-15 kamışa daha iyi gider diye 2000 lik bir makinede aldım bakalım en yakında zamanda denemek dileği ile. Windy uygulamasını kesinlikle inceleyeceğim kesinlikle sorularım olacaktır.

Arkadaşlar selam, hobi olarak balık tutmaya merak sardım. Antalya’da kıyıdan avlanmak için ekipman önerilerinize ihtiyacım var. Çok fazla bilgi ve tecrübem olmadığı için sizin yönlendirmelerinizle ilerlemek benim için daha sağlıklı olacaktır. Başlangıç için hangi ekipmanları almamı önerirsiniz?

Enes Bey Merhaba,

En etkili tavsiye bölgenizde av yapan hobidaşların tavsiyeleri olacaktır ancak bölgenizde av yapmayan biri olarak genel bir bilgilendirme yapmak gerekirse öncelikle at çek disiplinle yani lrf,spin ya da shorejig ile mi avlanacaksınız yoksa surf casting ile yemli mi av yapacaksınız buna karar vermeniz ve kendinize bir yol çizmeniz gerekli bence.

Daha sonrasında bütçe de belirtirseniz seçilen disipline göre herkes elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışır.

Son düzenleme:
Enes Bey Merhaba,

En etkili tavsiye bölgenizde av yapan hobidaşların tavsiyeleri olacaktır ancak bölgenizde av yapmayan biri olarak genel bir bilgilendirme yapmak gerekirse öncelikle at çek disiplinle yani lrf,spin ya da shorejig ile mi avlanacaksınız yoksa surf casting ile yemli mi av yapacaksınız buna karar vermeniz ve kendinize bir yol çizmeniz gerekli bence.

Daha sonrasında bütçe de belirtirseniz seçilen disipline göre herkes elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışır.

Bedri Bey, yanıtınız için teşekkür ederim.

Açıkçası yemli avlanmayı düşünmüyorum. Bölgemdeki birkaç amatör balıkçıyla görüştüm ancak çok faydalı bilgiler edinemedim. Araştırmalarım doğrultusunda LRF yönteminin Antalya kıyı balıkçılığı için çok uygun olmadığı söyleniyor. Bu bölgede genellikle shore jig öncelikli olmak üzere spin yönteminin de tercih edildiğini görüyorum. Bu nedenle ben de shore jig ile başlamayı düşünüyorum. Tabii ki sizin yorumlarınız ve yönlendirmeleriniz, daha doğru bir yol izlememe yardımcı olacaktır.
Bütçe olarak yalnızca kamış ve makine için 5.000 TL ile başlamak istiyorum, yeterli olmaması halinde bütçemi bir miktar daha artırabilirim.

Back