Antalya'dan Selamlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rauf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kardeşim hoş geldin. İnşallah birileri çıkar sana yoldaş olacak, selamlar.

Merhabalar, ismim Berke 28 yaşındayım. Antalya'da kıyıdan avcılığa merak salmış birisi olarak kendimi burada buldum. Elimde 3M 75-150GR atarlı kamış, makinada 0.30 mono, köstekte 0.25 FC misina var. İğne seigo-bh 50173'ün 4 numarası. Yem olarak yanıç veya sülünez takıyorum. Problemim ise oltaya vuruş olmasına rağmen, kamışın ucu bükülse bile hatta misinayı sağa sola götürseler bile şimdiye kadar hiç balık çekemedim. Kendimce iğnenin büyük geldiğini ve o boydaki bir yemi tek seferde yutabilecek balığın denk gelmesi zor diye düşünüyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz, beni tecrübe ve tavsiyelerinizle aydınlatırsanız çok sevinirim. Teşekkür ediyorum.

Berke elindeki takımla yemli avcılık mı yapıyorsun? Bana yemli avcılık stiline uygun bir takım gibi gelmedi de.

Hoş geldin Berke
yemlerini küçük balıklar tırtıklıyor olabilir.
Oltaya yem olarak sülünez takıp dene. Bakalım ne olacak?

Yakaladığın balığı "eğer tanımıyorsan" hemen eline almaya çalışma.
Zehirli balıkları araştırıp neler olduklarını öğren ki hastanelik olma.

Berke elindeki takımla yemli avcılık mı yapıyorsun? Bana yemli avcılık stiline uygun bir takım gibi gelmedi de.
Evet, kamışın atarı ve uzunluğu ve misinanın kalın oluşu galiba burada dikkatinizi çekti. Elimdeki malzemelerle en azından bir adet balık yakalayıp öyle ekipman almak istiyorum dolayısıyla ekipman için de tavsiyelerini dinlemek isterim.

Hoş geldin Berke
yemlerini küçük balıklar tırtıklıyor olabilir.
Oltaya yem olarak sülünez takıp dene. Bakalım ne olacak?

Yakaladığın balığı "eğer tanımıyorsan" hemen eline almaya çalışma.
Zehirli balıkları araştırıp neler olduklarını öğren ki hastanelik olma.
Yem olarak sülünez takıyorum yem şişi ve ipiyle kurt görünümü verip iğnenin ucu azıcık açık kalacak şekilde atıyorum. Yemi kolay kolay bitiremiyorlar en azından 2-3 saat gidiyor sağlam şekilde ama bir tane balık da gelip yutmuyor. Bugün tekrar gideceğim bakalım hayırlısı.

Back