Aramızda E-sigara Kullanıcıları Var Mı?

Bir arkadaşım Rusya'dan ağızlığa benzer çok şık elektronik bir ağzılık diyeyim...almış...Buna bu ağızlığa özel yapılmış sigaralar var, sigara gibi paketle satılıyor ve çeşitleri varmış bu paketlerin. Neyse, bu sigaraları tıpkı ağızlığa takar gibi cihaza takıyorsunuz ve cihaz sigaranın içindeki sadece nikotini emiyor ve duman olarak üflüyorsunuz. Sigarada yanma veya kül olmuyor, toplam sanırım 6 dakika çalışıyor ve sürenin sonuna yaklaşırken cihaz titreşim yapıyor, az sonra kapanacağını anlıyorsunuz. Ağızlığın fiyatı 100 dolara yakın sanıyorum. Sigaraların kartonu da 100 lira Rusya'da dedi. Türkiyede el altından 160 liraya falan satıyorlarmış. Yani cihazı aldıktan sonra tıpkı sigara alır gibi 100/160 tl ye bir karton bu özel sigaradan alınıyor. Arkadaşım 15 gündür kullanıyor ve ağzına gerçek sigara koymadı daha.
Rusya'da sigara yasağı daha katı uygulandığı için bu cihazın kullanımı yaygınlaşmış ve kapalı alanlarda kullanılması da yasak değilmiş.
Bildiğim kadarıyla anlattım, umarım işinize yarar.

Bahsettiğiniz e-sigara markası IQOS. Türkiye'de kullanımı oldukça yaygınlaşmaya başladı. Araştırmak isteyen arkadaşlar yararlansın.

iqos.jpg

Ben bu cihazla bir tane sigara içtim. Gerçek sigara içmekten çok farkı yok o nedenle bu cihaz diğerlerinden daha başarılı olur sanıyorum. Diğerlerinin işletme maliyetini bilmiyorum 🙂 o nedenle bir karşılaştırma şansım yok.
her seferinde yeni sigara takılıyorsa bunun işletme maliyeti baya yüksek olur gibime geliyor 🙂

Herkesin likit zevki bir olmaz, benim bayılarak içtiğim likitler sizin hoşunuza gitmeyebilir. tam olarak arayışınız nedir?
Olsun ben riski göze aldım, genel geçer herkesin beğendiği likitler vardır illa. Benim aradığım tütünle karışık aromalar. Sade tütünü sevmiyorum ama herhangi bir aromayla karışık çok lezzetli oluyorlar. Premium likit arıyorum. Şu an mesela Ruthless karamelli tütün aldım 12nikotinli boğazımı çok yaktı. 0.6 kullanınca da kesmedi. Acaba dedim vg/pg oranını 50/50 yapsam da 0.6 likiti öyle içsem mevsim bahar olur mu 😀 siren v2+ 7 sarım 26g tel+ 1ohm 10 11w kullanıyorum. MTL likit lazım yani. İlginiz için şimdiden teşekkürler

MTL olayına tamamen yabancıyım dostum, daha çok buhar, daha yoğun buhar, daha da buhar... çok fazla denedim çok az beğendim ondan dolayı başkalarına tavsiye etmeye çekinir oldum. yardımcı olamadım malesef, ben teşekkür ederim.

Geçen yıl ucuza malolsun diye şarjlı esigara aldım. İlk içimden itibaren felaket öksürttü. Duman gırtlağıma geldiği an birden çok kötü öksürmeye başlıyordum. Farklı likitler denedim çare olmadı. Normale geri döndüm. Bırakabilirsem iyi fakat yapamıyorum

Back