Arkadaş tekne almadan önce lütfen bana bizzat danışın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oguzsen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
merhaba arkadaslar... son zamanlarda dikkatimi çeken safter 630 c cruiser marka model tekne nasıldır sizce gezmek için balık için birde küçük oğlum var o yuzen kucukte bi kamarası olsun istedimtercihim bu yöne kaydı bilen duyan kullanan abilerim varmıdır acaba? 75lik evinrude var arkasında çok üzermi bu motor beni yakıt olarak ? gidişi tatminkardır diye düşünüyorum sizin fikirleriniz benim için cok cok önemli şimdiden teşekkürler...

Öncelikle hayırlı olsun,

Bana sorarsan 50'lik yeterli gelir"Ben çok acemiyim bu arada". Performanslar için youtube' bakabilirsin.
Hangisi ucuz ve servis ağı varsa o daha kolay satılır bence.

@LEAF Merhabalar kardeşim. Tekne güzel tekne. Evinrude üzermi dersen kesinlikle üzer. İt gibi yakıyor. 50 hp o teknede işe yaramaz. Düşük hp motor alayım dersen Daha küçük bir tekne düşün. Eğer yok illa bu tekneyi alıcam dersen 100 hp Mercury düşünebilirsin. 3.000 devirlerde 8 l yakarı var. En kötü ihtimallede 25 mil hızı yakalarsın 3.000 devirde. Saatte 8 litre yakıtta seni üzmez diye düşünüyorum 🙂

@LEAF Merhabalar kardeşim. Tekne güzel tekne. Evinrude üzermi dersen kesinlikle üzer. İt gibi yakıyor. 50 hp o teknede işe yaramaz. Düşük hp motor alayım dersen Daha küçük bir tekne düşün. Eğer yok illa bu tekneyi alıcam dersen 100 hp Mercury düşünebilirsin. 3.000 devirlerde 8 l yakarı var. En kötü ihtimallede 25 mil hızı yakalarsın 3.000 devirde. Saatte 8 litre yakıtta seni üzmez diye düşünüyorum 🙂
benim önümdeki grafikte mercury 90 efi 4 zamanli 3000 devirde 11.40 litre tüketiyor görünüyor. bu bilgiler yanlis mi ?

Tabikide bunlar değişkenlik gösterebilir. kesin 8 yada kesin 11 yakabilir diyemeyiz. Benim İsatek 495 Cobra teknem var. 100 hp Mercury var sırtımda. tek başımayken 8.5- 8.8 tekne 450 kg. ben ve motor derken 650 yi buluyoruzdur. 100 hp makina içinde 10l hiçbirşey demek değil bana kalırsa. Hem düşük hp alırsan makinanın zorlanacağını kolay yıpranacağınıda unutmamak lazım. Birde Biliyoruzki 50 hp evinrude lerde, tohatsularda beyin arızası var. Arkadaşımın motorunun beyni yandı daha yeni 50 evirude de. 1300 küsür euro işçiliksiz...

veriler degiskenlere göre tabi ki farkli olabilir ancak 90lik motor 11.4 litre yakarken 100 lük motorun 8 litre yakmasi enteresan geldi. bu arada baska bir yerde daha gördüm o da 90 lik mercury motor icin 11.4 litre diyor 3000 devirde . 100 lügünkini bulamadim bir türlü.ama sanirim 100 lük 90 liktan fazla yakar. uzman da degilim tabi.. 12 litre yaktigini varsayarsak verdiginiz degerle arasinda % 50 fark oluyor. motor alacak arkadaslarin yanilmasini istemem. ha belki de benim baktigim yerlerdeki veriler yanlistir o da ayri .

İnanın benim yakıt durumum bu en fazla 3-4 kişi ile çıktığımda 2.8 - 3 devirde 11 l. 100 lüğü bende internette bulamadım

iyide ben motor değişikliği yapmıcamki zaten üzerindeki motor 2016 evinrude 75 lik ben set olarak alıcam yani.. 50hp lik motor beyın sorunu kronik olabilir ama bu 75 lik olan cc olarak 1300cc 50 lik 863cc belki bi fark vardır cunku aynı gozukmuyor motor...

iyide ben motor değişikliği yapmıcamki zaten üzerindeki motor 2016 evinrude 75 lik ben set olarak alıcam yani.. 50hp lik motor beyın sorunu kronik olabilir ama bu 75 lik olan cc olarak 1300cc 50 lik 863cc belki bi fark vardır cunku aynı gozukmuyor motor...

+1 Tam isabet

Back