Arkadaş tekne almadan önce lütfen bana bizzat danışın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oguzsen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Herkese merhaba... foruma yeni üye oldum ve amacım tecrübeli arkadaşların bilgilerinden faydalanmak... inşallah ilerde biz de tecrübelenirsek bu tecrübeleri bizden sonra gelenlere aktarmak...
antalyalıyım, antalyada yaşıyorum...
öncelikle önümüzdeki yaza bir sandal almayı düşünüyorum, yaklaşık 5 metrelik ve küçük bir kamarası olan. bu arada motorlar ile ilgili hiç bilgim yok ve bütçem çok da fazla değil. motorun hızlı gitmesi benim için çok önemli değil, çünkü günlük hayatımda da hızı çok fazla seven bir insan değilim. şimdiden teşekkür ediyorum.

Edit: fiber tekne alıp römork ile kullanmayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Herkese merhaba, görüşünüze ihtiyacım var.
Foruma yeni katıldım. Ve henüz bir yıl bile olmayan balıkçılık hobimi yakın arkadaşımla beraber bir tekne alarak bir üst seviyeye taşımaya karar verdik.
Forumda belki 100 sayfa okudum. Herkesin kendince bir fikri var. Teknelere baktığımızda metre ve kalite bazında aksesuarsız 6bin ve 20bin aralığında fiyatlar söz konusu.,
Dağ yatçılık 4.95 (10bin TL) tekneye bakmak ve satın almak üzere Yalavo'ya gideceğiz. 4.95 tekne diğer markalarda 17bin civarı.
Aralarında kilo farkı var. Alacağımız tekne 250kg civarı, diğerleri 400kg üzerinde.
Biz teknede biraz daha fazla alan ve denizden yükseklik istediğimiz için 4.95 de ısrarcıyız.
Tekneyi boğazda 20 HP Honda ile maksimum 10mil yol yaparak kullanacağız. (Derdimiz asla hız değil 10 mil tın tın gitmek)

Şimdi Dağ yatçılık ile ilgili bazı yorumlar okudum.
Her markanın bazı ürünleriyle ilgili bazı kişilerin sorun yaşaması mümkün ve bu demek değil ki o markanın her ürünü öyle çıksın. (3 ayda Iphone'u bozulan çok arkadaşım var, 6 yıldır kullananda)

Kulaktan duyma değil gerçekten bu tekneyi kullanan arkadaşların güzel yorumlarını merak ediyorum.

Bu tekne bizim işimizi görür mü??

Merhaba Celil Bey;

Nacizane tavsiyem, 4.95'te ısrarcı olmayın, ayrıca hafif tekne denge konusunda tatmin etmez.
Benim 4.60 teknem boş 265kg. , depo ve aksesuar dolu (+2 kişi) 450 kg civarına geliyor.
20 Hp motor ile makul bir seviyeye geliyor.
O paraya biraz daha ekleyerek, Yerliyurt veya İsatek teknelere bakınız. İlk defa alıyorsanız sıkıntı yaşamazsınız.
Derdiniz tasanız olmaz.

İyi forumlar dilerim.

Celil Bey Merhaba,
Bende yaklasik 3 ay tekne sirketlerini arastirdim. Size tavsiye edecegim marka ve modeller Yerliyurt 4.80 veya Ege Tekne 4.95 olur. Her iki tekneyide 30-50 beygir arasinda dusunebilirseniz. Daha dusuk bir beygir gucu dusunmeyin derim.

Emre Beye kesinlikle katılıyorum.
Ben 4.60 teknemde bile 2 kişiden fazla olduğumda 20 Hp den fazlaca verim alamıyorum.
Amacım en kısa zamanda 40 - 50 Hpye geçmek.
Siz 4.80- 4.90'da ısrarcı iseniz 40 hpden düşük motor düşünmeyin.

Basaran Bey,
Sizde izmirdensiniz galiba?
Aynen oyle bende 30 veya 50 arasindayim.
40 ile 50 arasinda fiyat farki olmadigi icin 50 beygir oldukca uygun gorunuyor. Yerliyurt 4.80 veya Ege tekne 4.95 arasinda kaldim. Ikiside tas gibi saglam dengeli tekne. Yerliyurdun tek dez avantaji bir problem oldugunda tekne bakimi icin Izmire gelip gelmeyecekleri. Servis veya bayiside yok sanirsam Izmirde?

Merhaba Emre Bey;

Evet İzmir'deyim. Geçen sene bende çok araştırdım. Bütçem ölçüsünde İsatek ve Yerliyurt arasında kaldım. Birçok kullanıcı tavsiyesi ile Yerliyurta yöneldim. Bursa imalathanesinde firma sahibi Ali İhsan bey ve oğlu Murat Beyi ziyaret ettim. Çok misafirperver insanlar, aynı zamanda tam bir esnaf. Teknemi alalı yaklaşık 8 ay oldu neredeyse her ay telefonla görüşüyoruz. Şu ana kadar bir sıkıntı çıkmadı, istemiş olduğum aksesuarlar ve ilaveler konusunda oldukça yardımcı oldular. Mordoğan'da sağlam havalarda teknemden çok memnun kaldım. Tek sıkıntım düşük beygir motor oldu. Motorum daha önceden alındığından mecbur kaldım. Kısmet olursa bu sezon öncesi yükseltmek istiyorum.
Dediğiniz gibi İzmir'de servis veya bayisi yok, ama ihtiyaçta olmaz umarım.
Bu arada İzmir'de bayilik açmaları için çok bastırıyorum, ama hayırlısı diyorlar.

İyi forumlar dilerim.

Basaran Bey,
Bende Görükle fabrikasinda Murat bey ile tanistim. Gercekten samimi ve dürüst insan izlenimi olustu bende. Bir çok firmadan da kendileri icin iyi referanslar aldim. Ayni sekilde Ege Tekne Hakan bey’de öyle.
Turkiyede tekne pazarinda güven cok onemli. Bir tekne ureticisinin teknesini görme sansim oldu, maalesef tekne de govde diye birsey yoktu. Uretici maalesef can tasidiginin farkinda bile degil. Resmen suda yuzen Polyester yapmislar. Bu yuzden benimde tercihim Yerliyurt veya Ege tekne olacak.
Gordugum kadari ile Istanbul ve Bursa yapimcilari Izmir pazarina pek girmek istemiyorlar ama Yerliyurdun olmasi cok iyi olurdu. Yerliyurt ile tekrar konusacagim, izniniz olursa sizide referans olarak vermek isterim.
Iyi forumlar dilerim.

Tabiki Emre Bey;

Görüşmeden önce isterseniz haber verin, kendilerine telefonla bilgi verebilirim.

Back