Arkadaş tekne almadan önce lütfen bana bizzat danışın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oguzsen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba Barış Bey;

Yerliyurt 4.60 ve 20 Hp Mercury kullanıyorum.
Balığa Karaburun taraflarına gidiyorum, ringo çekiyorum, geziyorum bu güne kadar bir sıkıntı yaşamadım.
2 Kişi için tatminkar geliyor.

Ancak 40 veya 50 Hp motor ile tadından yenmez.

iyi forumlar dilerim.

Merhaba Başaran Bey,
bende aynı tekne siparişi verdim 20hp tohatsu motorla.
siz 2 kişi max hız ölçümü yaptınız mı? Yaptıysanız paylaşabilir misiniz?

Merhaba Başaran Bey,
bende aynı tekne siparişi verdim 20hp tohatsu motorla.
siz 2 kişi max hız ölçümü yaptınız mı? Yaptıysanız paylaşabilir misiniz?

Merhaba Sertan Bey;

İmkanınız varsa 30 veya 40 hp motor seçimi yapmanızı öneririm. Tekneden yana sorun sıkıntı yaşamazsınız ancak 20 Hp'nin zamanla ihtiyacınıza cevap vermediğini göreceksiniz.

Ben 20 hp ile 2 kişi çok rahat geziyorum, ringo çekiyorum, balıkta rahat rahat avlanıyorum. Hızdan yana da sıkıntı yaşamıyorum. Başlangıçta tamamen ihtiyaçlarımı karşıladı. Ama 4 veya 5 kişi olunca, ağırlık artınca motorum yetersiz kalıyor. Kayak yapmak istediğinizde en az 30 hp öneriyorlar. Çocuklar biraz daha hızlı gitsin istiyorlar, rüzgarlı havada daha çabuk limana döneyim diyorsunuz. Bu sebepten imkanlar doğrultusunda 40 Hp ideali olacaktır.

Hız ölçümünü henüz yapmadım, teknem römork üstünde bekliyor.
Uygun biz havada yaptığımda bir kaç forumdaş arkadaşım daha sormuştu, memnuniyetle paylaşacağım.

İyi forumlar dilerim.

Başaran Bey merhaba,
3 yıldır kullandığım Northstar 160 cc teknemi büyültmek istiyorum,üzerinde 115 optimax var.Yeni teknemi motorsuz almak istiyorum (115 optimax kullanmayı planlıyorum)ve iki model arasında kaldım Enma 680 Baracuda - North star 220 cc.
Katkılarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Faydalı olur düşüncesiyle eklemek istedim,Alanyada kullanıcam,yani dalgası bol olur ve en az 4 kişi çıkıyoruz balığa.

Merhaba Suat Bey;

Enma Barracuda benim idealimdeki tekne grubu.
North Star kullanmadım, binmedim. Ancak arkadaşımda 5,60 Barracuda vardı, yanlış hatırlamıyorsam Yamaha 100 Hp ile kullanıyordu. Denge, hız ve konfor konusunda müthişti. Ne olursa olsun ben Enma'nın Barracuda tekneleri seviyorum.
Diğer tekneyi bilmediğim için sizleri yanlış yönlendirmek istemem.

İyi forumlar dilerim.

Enma 6.80 de 115 mercury yeterli olurmu sizce?

Suat Bey;

Linki aşağıda paylaşıyorum.
(link)

Enma 6.80 Barracuda için internet sitesinde en düşük motor kapasitesi olarak gözüküyor 115 Hp.
Yükseltme imkanınız varsa iyi olacağını düşünüyorum, zira 1200 kilogram tekne ağırlığı mevcut.

Bende 6.80 başka bir marka tekne var ve 2.5 ton. 115 Hp suzuki ile kullanıyorum. Maksimum 28 mil sürat yapar. Uçar gider ama benzin de o ölçüde artar. Neticede balık avı yapıyoruz. Hiç bir zaman o hıza çıkmam.

Selamlar,

İsatek 4.25 tekne ve Mariner 9.9 hp 4 zamanlı motor İstanbul'da Beykoz koyuna bağlayıp Anadolu Hisarı-Poyrazköy aralığında kullanmak istiyorum. Tekneyi yalnızca yaz aylarında kullanıp kışın karaya çekeceğim. Tekne boyutu ve motor gücü bakımından sıkıntı yaşar mıyım? Boğazın bu bölgesinde fazla akıntı olmadığı söyleniyor. Olur da bölgesel akıntılara denk gelirsem 9.9 hp motor çeker mi?

Şimdiden cevaplar için teşekkürler.

Selamlar,

İsatek 4.25 tekne ve Mariner 9.9 hp 4 zamanlı motor İstanbul'da Beykoz koyuna bağlayıp Anadolu Hisarı-Poyrazköy aralığında kullanmak istiyorum. Tekneyi yalnızca yaz aylarında kullanıp kışın karaya çekeceğim. Tekne boyutu ve motor gücü bakımından sıkıntı yaşar mıyım? Boğazın bu bölgesinde fazla akıntı olmadığı söyleniyor. Olur da bölgesel akıntılara denk gelirsem 9.9 hp motor çeker mi?

Şimdiden cevaplar için teşekkürler.
Güzegahınız üzerinde bulunan, Umur yeri ile Anadolu Kavağı arasındaki ( sanırım ) Macar burnu nda 1980 li yıllarda müthiş akıntı olurdu.
Bilginiz olsun...
ncv537.jpg

Son düzenleme:
Back