Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arkadaş tekne almadan önce lütfen bana bizzat danışın

brcnbngl

Yeni Üye
Adı
Burçin
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Merhaba herkese,
Konuyu baştan sona okudum ve çok faydalandım diyebilirim. Gelelim asıl konuya; tüm forum üyeleri gibi ben ve kardeşim balık sevdalısıyız, kıyıdan omuz omuza o mera senin bu mera benim gezmek bizi biraz yordu ve bir tekne almaya karar verdik. Bu aşamada biraz detay vermem gerekiyor galiba. İkimizin de çalışma hayatı sebebiyle kısıtlı vakti ve bu vakti verimli kullanma zorunluluğumuz var. İstanbul Bahçelievlerde ikamet ediyoruz ve sanırım tekneyi Yeşilköy’e bağlayacağız. Biraz açılıp balığımızı alıp döneceğiz. Hava bozuksa çıkmayız, vs. gibi düşüncelerimiz var ve kararlıyız. Bütçemizi de 20.000₺ ile sınırlandırdık. Biraz araştırma ve firmalarla iletişim sonucunda safter firmasında karar kıldık. Biz 4.50 10 bg altı model düşünürken Ayhan Bey (firma sahibi ve ilk görüşmemiz çok verimli bilgilerle doluydu) bize 4.70 ve 20 bg manual tohatsu kombinasyonunda çok ısrarcı oldu ve aklımızı çeldi. Bütçemizin biraz üzerinde bir fiyat çıktı ama ilk istediğimiz de bütçemizin biraz altında aslında. Firma zaten seçtiğimiz 3 firmadan biriydi ve konunun içinde hiçbir kötü yorumla karşılaşmadığımdan aslında kafam rahat. Henüz bir anlaşma veya ödeme yapmadık ama çok yakınız. Bunca detayla sizi yorduktan sonra sormak istediğim şu; neredeyse sürekli 2 kişiyle ve bahsettiğim koşullarda yapılacak av ve gezintiler için bu kombinasyon konfor dengesi açısından nasıldır? İkinci sorum ise bu kombinasyon bizim için çok mudur? Ya da 4.50 10 bg kombinasyonu bize az mıdır, yorar mı?
Çok teşekkürler, iyi forumlar.
Merhaba fikir ve önerilerinize ihtiyacım var teşekkürler

Sefikcem

Yeni Üye
Adı
Cem H.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba, Anıl marin 6.20 hakkında bilgisi olan var mıdır acaba? 2.57 en ve 950 kg ağırlığı var.
Ayrıca 150 hp motor ile kaç knot sürate ulaşabilir acaba ?

ercan48

Üye
Adı
Ahmet Ercan
Kan Grubu
O Rh Negatif
Deplasman ve off-shore tekneleri şimdi anladım. YERLİ yurt 4 60 veya 4 70 konsollu, anıların 460cc konsollu var aklımda. Ben tekneyi sürekli römork ta taşıyacağım için teknenin çok ağır olmasını istemiyorum. Malum liman sıkıntımız iç sularda da var. Birde barajlarda çok fazla kayalık var, yani sürekli kıyıya yanaşmak zorunda kalıyoruz. Bu fiberlerin dayanıklıkları nasıl? Aklımda başka bir soruda var. onun için aslında bir konu açmak istiyorum. Çift cidar teknelerin yapısı tam olarak nasıl oluyor? İki dış katman mi oluyor yoksa aralara odacıklar bırakılarak mi yapılıyor. Bunu öğrenmem lazım. boston whaler teknelerde olduğu gibi araya köpük düşünüyorum.
15/04 tarihinde ViyaBoat tan Ferhat Beyle konuşaraktan daha önce anlaşıp henüz teslim almadığım 4,60 konsol modeli ile kombin 30hp mercury tirim +direksiyon modelinden çok hoşuma giden4,65 prn modeli tekneye kombin 30hpmercury tirim+direksiyon modeline geçiş yaptım.Ferhat Beye tşk.nasip olursa10Haziranda teslim.4,65prn modeli 2,10cm genişlik var ,3çidarlı (yapısını gördüm komle dış cidar üzerine orta cidar var arasında demir konstrüksiyon var herhalde arası komple köpükle doldurulmuş,üzerinede iç çidar oturtuluyor.)alt yapısı güzel yorumlarda üç kişi tek tarafa geçse bile yan yatmadığı söyleniyor.kullanıp göreceğiz bakalım 330kg ile 30hp nasıl olacak

Niy_O

Üye
Adı
Niyazi
Kan Grubu
A Rh Pozitif
15/04 tarihinde ViyaBoat tan Ferhat Beyle konuşaraktan daha önce anlaşıp henüz teslim almadığım 4,60 konsol modeli ile kombin 30hp mercury tirim +direksiyon modelinden çok hoşuma giden4,65 prn modeli tekneye kombin 30hpmercury tirim+direksiyon modeline geçiş yaptım.Ferhat Beye tşk.nasip olursa10Haziranda teslim.4,65prn modeli 2,10cm genişlik var ,3çidarlı (yapısını gördüm komle dış cidar üzerine orta cidar var arasında demir konstrüksiyon var herhalde arası komple köpükle doldurulmuş,üzerinede iç çidar oturtuluyor.)alt yapısı güzel yorumlarda üç kişi tek tarafa geçse bile yan yatmadığı söyleniyor.kullanıp göreceğiz bakalım 330kg ile 30hp nasıl olacak
Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın. Bende dediğiniz gibi üç kişi aynı tarafta dursa bile yana yatmadığı hakkında bazı bilgiler okudum. Sanırım bu iddiada birde enma marin var ama fiyatlar gerçekten çok yüksek.

ESSBJK

Yeni Üye
Adı
Emre Seper Sönmez
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Herkese Merhaba,
Benim Muğla Milas Sky yatçılıkta yapılmış teknem var,Boyu 6,6 eni 240 civarı,ağırlığı yaklaşık 1 ton. Üzerine 100 Beygir Yamaha motor koydum.Bunun üstünü kapatıp,ön tarafı kabin yaptırmam mümkün olur mu ?Üzerindeki motor halen yeterli olur mu? Olursa Milas'a götürüp yerinde yaptırabilirim.Tekne şu anda Kuşadası Davutlar Balıkçı Barınağında.Şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

o0sk

Yeni Üye
Adı
Osman Keskin
Arkadaşlar selamlar,

Uzun süredir kullandığımız mursan marka fiber kayığımızı emekliye ayırmak istiyoruz, bu sebeple yeni bir arayışa girdik.

Eski kayığımız deplasman tipi olduğundan 2 3 kişi küpeştesine otursak bile kayık yana yatma eğilimi göstermiyordu.

Bu sebeple biraz daha denge unsurunun ön planda olduğu bir kayık aramaktayız.
İnternette ve forum içerisinde bu 3 modeli çok arattım ancak firma bilgileri dışında (yerliyurt iyidir, Safter iyidir, gözde ve koç son sıraya ekle) model bilgileri pek yer almıyor.

Yerliyurt'un bir takım inceleme videoları var ama Safter'in 4.65'i yok (ki kafamda da bu model vardı) hele bir de safter/poseidon yatch var o nedir bilmiyorum, safter marin'den ne farkı var hiçbir bilgi yok.

• Livarlar su alıyor mu?
  • Denge durumu nedir?
  • 9.9 motor ile ne kaç knot yaparım?
  • Sipariş sürecinde yaşadığınız sıkıntılar
  • Safter yatch ve Safter arasındaki farklar nelerdir?
Kullanan çevresinde gören deneyimleyen bir balıkçı arkadaşımız var ise öğrenmek isterim.

Lütfen 9.9 bu boy da tekne için ufak demeyin, elimde hali hazırda bu var ayrıca 15 yıldır denizlerde 9.9 üzeri bir motor kullanmadım. Denizde ne fırtınadan kaçarken nede meraya giderken acelem var
:)

Herkese sağlıklı günler.

ercan48

Üye
Adı
Ahmet Ercan
Kan Grubu
O Rh Negatif
Viyaboatın 4,65 prn tipi var genişliği 2,05 araştırın isterseniz

Speedwolf

Yeni Üye
Adı
Burak
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhabalar

Aranıza yeni katıldım. İsmim Burak. Bır suredir pandemi doneminde biraz daha fazla teknelere bakar oldum. Bu işlerden de biraz uzağım. İlk deneyimim olacak. Butcem 60 bin bandinda. İstanbul'da Anadolu yakasında oturuyorum. Mümkünse sıfır almayı planliyorum. Alma amacim,Hafta sonları adalara falan gidip gelmek, bazen tatillerde yanımda goturmek, için max. 5 MT bir tekneye ihtiyacim var (5 MT ustu benim için tatillerde yanımda gotururken eziyet olmaması için) Kamarali olması benim için öncelik. Marinboat samba 4.95 baktım 60 bg motorlu. Başka önerisi olan varsa arabayla cekebilcegim yardımcı olursanız sevinirim. Belirttiğim tekne hakkında kullanici olan varsa iyi kötü yorumlarini dinlemek isterim. Anadolu yakasında indirme çıkarma yapabileceğim yerler hakkında da bilgi almak isterim. Şimdiden teşekkürler

BAŞARAN

Aktif Üye
Merhabalar

Aranıza yeni katıldım. İsmim Burak. Bır suredir pandemi doneminde biraz daha fazla teknelere bakar oldum. Bu işlerden de biraz uzağım. İlk deneyimim olacak. Butcem 60 bin bandinda. İstanbul'da Anadolu yakasında oturuyorum. Mümkünse sıfır almayı planliyorum. Alma amacim,Hafta sonları adalara falan gidip gelmek, bazen tatillerde yanımda goturmek, için max. 5 MT bir tekneye ihtiyacim var (5 MT ustu benim için tatillerde yanımda gotururken eziyet olmaması için) Kamarali olması benim için öncelik. Marinboat samba 4.95 baktım 60 bg motorlu. Başka önerisi olan varsa arabayla cekebilcegim yardımcı olursanız sevinirim. Belirttiğim tekne hakkında kullanici olan varsa iyi kötü yorumlarini dinlemek isterim. Anadolu yakasında indirme çıkarma yapabileceğim yerler hakkında da bilgi almak isterim. Şimdiden teşekkürler
Hoş geldiniz.

Marinboat hakkında iyi yorum yapabilecek kimse var mı bilemem ama, sizin bu konu başlığı altındaki yazıları okumanızı tavsiye ederim.

Tekne alayım derken, dert almamakta fayda var.

İyi forumlar..

melanur

Daimi Üye
Adı
Hüseyin Soy
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhabalar