Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arkadaş tekne almadan önce lütfen bana bizzat danışın

Adı
Çağrı
Cevap için teşekkürler.

Boğazın daraldığı yerlerde akıntı artıyor deniyor zaten. Esas merak ettiğim 9.9 hp motor beni akıntıdan çıkarmaya yeter mi? Tekne yüklü halde benim ağırlığım dahil ortalama 300-330 kg olur diye düşünüyorum.

H2O

Üye
Adı
Sedat KASRAT
Kan Grubu
O Rh Negatif
Boğaz Marmara veya Karadeniz gibi öyle havanın bir anda patladığı bir yer değil; bir fırtına olacaksa zaten günler öncesinden haberi geliyor... Ha, arada zorlayıcı bir akıntı gelebiliyor o kadar - ki aslında onu da hava durumumunu takip ederek öngörmek kolay... Bir avantajı da her noktasında herhangi bir yönde en fazla 300-400 metre mesafede sığınacak bir yer oluşu... Bunlar artılar...

9.9 motorlar aslında 15hp civarında güç veriyorlar... Zamanında dünya genelinde 10Hp vergi ve ehliyet sınırı olarak kabul edildiği için -ki bizde ehliyet açısından hala öyle- motor üreticileri böyle bir yola gitmişler ve bu sınıf oluşmuş... Şimdi yok ama eskiden Yamaha'nın hem 9.9hp hem 15hp olarak satılan iki motoru vardı (ikisi de 2 zamanlıydı); en küçük cıvatasına kadar birebir aynıydı, sadece birinin karbüratör yakıt ayarı biraz kısıktı - ki onu da bir düz tornavidayla kendiniz değiştirebiliyordunuz...

Ama bu tür yeter mi yetmez mi hesaplamaları için kayık + motor + yolcuları 500kg civarında kabul etmek ve hesaplamayı da en kötü şartlar için yapmak gerek... 3 kişi + ekipman bu kadar tutar zaten... Şimdi, size ne lazım? 4,95 kayığı, full yakıt ve varsa su deposu ile diğer ıvır zıvır doluyken ve 3 de yetişkin (90kg diyelim) yolcusuyla şartlar ne kadar kötüleşirse kötüleşsin o 400mt mesafedeki korunaklı alana kaçırabilecek bir motor...

9.9 bu işi görür mü? görür ama ben olsam o topa hiç girmem... Bu riski ortadan kaldıracak 30hp bir motorun fiyatı ne kadar daha fazla maliyet getiriyor olabilir? O aradaki fark katlanılamaz kadar fazlaysa da en azından kafanız rahat olsun diye 9.9'ların standart optimum pitch ayarlı pervanesini düşük tork isteyen bir pervaneyle değiştirin ki lazım olduğunda motorunuz kolay devirlensin.. yüksek devrin yüksek tüketim dışında bir sıkıntısı yok, son hızınız düşer ama yük altında gazı açsanız da devirlenemeyip bayılan, o son hıza zaten ulaşamayacak bir motor bazı durumlarda tehlikeli olabilir...

FatihKY

Yeni Üye
Adı
Fatih
Merhabalar,

Kucuk bir tekne almak istiyorum, ama hic tecrubem yok. Tekneyi kullanım amacım,
*Mersin civarindaki koyları dolaşmak,
*Gerektiğinde bir kaç gün içerisinde kalmak
*Yılda bir kez de olsa Marmaris, Gocek taraflarına gidip gelmek.
*Tekneyi tek kullanacağım, bir noktadan digerine mumkun oldugunca hızlı gitmem gerek, gun icinde bilgisayardan calısmak durumundayım.
*25 mil civari hiz belirtiyor ilanda, bu benim icin yeterli gorunuyor.

Asağıdaki ilandaki teknenin, belirttiğim amaçlarla ihtiyaçlarımı giderip gideremeyeceği noktasında sizlerin tecrubelerinden faydalanmak isterim. Tesekkurler
Cortina 480 Pilothouse Tekne Tohatsu 50 HP Marşlı Trimli Motor - Özel Yapım Motoryat İlanları sahibinden.com'da - 596959999
Baykal bey, 480 pilothouse tekneyi aldınız mı? Aldıysanız memnun musunuz. Tecrübelerinizi yazabilir misiniz.

erdinç55

Yeni Üye
Adı
erdinç yılmaz
Merhaba,

Balıkesir/Altınoluk-Güre bölgesinde ağırlıklı olarak yaz aylarında Mercury 9.9 4 zamanlı motorum ile balık tutmak ve gezmek amacı ile kullanmak için almayı düşünmekteyim. Ağırlıklı olarak 3 kişi ile kullanılacaktır. Bulunduğum bölge yaz aylarında sabah ve akşam saatleri ve belirli dönemler hariç, rüzgar almakta çoğunluklada dalgalı olmaktadır. Fiyatı kurdan kaynaklı olmakla birlikte oldukça yüksek. 2. el satışını henüz göremedim. Tercih etmemdeki sebep: Orca botumun artık ömrünü doldurmuş olması. Bağlantı (yapışkan) yerlerinden açılmalar başladı, sürekli 'acaba bir yerden açılır mı?' endişesi ile kullanmak istemiyorum, soğudum bottan. Sağlamlık yönünden sorun yaşamayacağımı, patladı, kırıldı, çizildi derdimin olmayacağını ve hafif olduğu için mevcut motorumla sorunsuz kullanabileceğimi düşünüyorum. Daha sonra 30 bg motor ile de kullanmayı düşünüyorum, motorum henüz 2018 model işimi görüyor ilerleyen yıllarda değiştireceğim. Deneyimleyen veya bilgi sahibi olan bilgi verebilir mi? Serpinti, denge vs... konularında görüşü olan, fikri, önerisi olan sayın üyelerin değerli yorum ve yardımlarını rica ederim.

ÖZELLİKLER

Malzeme
Rotasyonel Kalıplı Polietilen (% 100 geri dönüştürülebilir) UV stabilize, çift cidarlı gövde, tek parça halinde üretilmiştir.

uzunluk........... 3,70 m / 12 '2 "

Genişlik........... 1,73 m / 5 '8 "
motor şaft uzunluğu.......... Uzun
Stern yüksekliği..........0,52 m / 20,5 "
Ağırlık.......... 143 kg / 316 lbs
Maks. kişiler
CE kategori D 8 kişi / kategori C 6 kişi

Maks. yük
CE kategori D............ 550 kg

kategori C ...............540 kg (motor dahil)

Maks. dıştan takma......... 15 kW / 20 HP

@Geronimo
Whaly 370 hakkında ne düşünüyorsunuz Arkadaşlar?

Whaly 370 - Whaly

Son düzenleme:

BAŞARAN

Aktif Üye
Merhaba Başaran Bey,
bende aynı tekne siparişi verdim 20hp tohatsu motorla.
siz 2 kişi max hız ölçümü yaptınız mı? Yaptıysanız paylaşabilir misiniz?
Merhaba Sertan Bey;

Bayramda yatık havada 2 kişi ile 21 mil ölçüm yaptık.

İyi forumlar dilerim.

openwaterdiver

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba,

Daha öncesinde 4.50 elifsan+25 hp iki zamanlı yamaha kullanıyordum, uzun yıllar önce sattım.

Yeniden tekne sahibi olmak istiyorum. Yardımlarınızı rica ediyorum.

Ortadan konsollu tavsileriniz nedir (Safter 500 sport, marinboat 485 salsa, marinboat 498 tango v.b.)

Motor olarak Evinrude, Mercury, Honda, Suzuki

Evinrude yakıt tüketiminin 4 zamanlı makinalar ile aynı olduğunu okudum ama nekadar gerçekçi ?

armanasco

Yeni Üye
Adı
Emir Arman
Kan Grubu
A Rh Pozitif
480 SD Moonday + 50 Hp Evinrude E-Tec kombinasyonu nasıl olur bilgisi olan var mı acaba ?

cashdealman

Yeni Üye
Adı
sertan
Merhaba Sertan Bey;

Bayramda yatık havada 2 kişi ile 21 mil ölçüm yaptık.

İyi forumlar dilerim.
Başaran bey sizinde verdiğiniz bilgilerle 20tohatsu ve 460yerliyurt tekneyi aldım bende düz denizde 2kişi 33km 3kişi 26km hıza ulaştım tek kişi deneyemedim. Tekneden çok memnunum bana hızı ve performansın gayet yeterli geldi verdiğiniz cevaplar için size çok teşekkür ederim

momentmc

Üye
Adı
Gokhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar merhaba,

Daha öncesinde 4.50 elifsan+25 hp iki zamanlı yamaha kullanıyordum, uzun yıllar önce sattım.

Yeniden tekne sahibi olmak istiyorum. Yardımlarınızı rica ediyorum.

Ortadan konsollu tavsileriniz nedir (Safter 500 sport, marinboat 485 salsa, marinboat 498 tango v.b.)

Motor olarak Evinrude, Mercury, Honda, Suzuki

Evinrude yakıt tüketiminin 4 zamanlı makinalar ile aynı olduğunu okudum ama nekadar gerçekçi ?
Safter veya İsatek olabilir. Tavsiyem 5,70 İsatek Samba modeli olacaktır. Ben kullanıyorum ve şimdilik memnunum. Marinboat için çok iyi şeyler yazılıp, çizilmiyor. İyice araştırmanızı öneririm.