Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar,
Silivri uyumkent civarında kullanmak üzere tekne almayı düşünüyorum,
Hedef konu gezme ve balık tutma, haftasonları kullanabileceğim, tavsiyelerinizi bekliyorum, bütçem maksimim 20-30bin tl arasında olacak,
Nasıl bir tekne ve motor olmalı sebebini söyleyip tavsiyede bulunursanız çok sevinirim..
Ahmet Bey ;
Öncelikle hayırlısı olsun sizin için düşünmeye başlamak bile yeni bir adım.Bende bu sene tekneyi aldım ve bazı sorulara kendinizce cevap bulmalısınız .Çünkü çok farklı tekneler ve motorlar var bunlarında karşılığı para demek.Öncelikle başlangıç noktasında doğru tekne sizi en azından belirli yıl götürecektir.
Öğrenme maliyeti bence çok önemli çünkü tekneye bir kere bulaştımı insan daha fazlasını istiyor..O yüzden keyif alacağınız ve sizi denizden soğutmayacak bir tekne almanız şart , kesinlikle tekneden anlayan bir arkadaşınızdan yardım isteyin..
Ben kendime ;
Minimum kaç kişi ile çıkacağım dedim 2 . çünkü tek başına tekne bence pek keyifli değil arada kafa dinleme dışında.
maksimum 4-5 . burgaz adaya arkadaşlarla gidip takılmak güzel oluyor 6 kişi ile gittiğimiz oldu sorunsuz şekilde.
genel amaç balık tutmak ve haftasonu denize girmek
gideceğim maksimum mesafe küçükyalı-adalar yaklaşık 4 mil gidiş geliş 8 mil.. yaklaşık 11 12 km yapıyor ki benim ortalama 4 litre yakıtım gidiyor.
Başlangıç için kamaraya ihtiyaç duymacağım için hiç onlara bakmadım
ahşap bakım zor olduğu için direk fiber düşündüm
vereceğim paranın görüntü olarakta hoş olmasını istediğimden kesinlikle direksiyonlu olmasını istedim
sonuç olarak safter 5m gezi teknesi ve 30bg tohatsu motor aldım 4 ay oldu yaklaşık 30-40 sefer yapmışımdır ne istediğimi bildiğim için 1 kez pişman olmadım. Sadece arada acaba 50 yada 75 bg nasıl olurdu acaba diyorum ama ozamanda bütcemi aşıyordu
🙂 durum böyle bu şekilde sizde soru cevap giderseniz eminim ki teknenizi bulursunuz. Anıl marin , moonday ,safter ve forumdaki diğer arkadaşların önerilerine bakın alacağınız teknenin benzerinde gezin.Eğer küçükyalı yakındaysanız teknede tur atabiliriz en azından fikrinizin oluşması amacıyla.