Arkadaş tekne almadan önce lütfen bana bizzat danışın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan oguzsen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba arkadaşım,
30 HP motor 5 m tekne bence üç kişi ve daha üstü yolcu sayısında gezi ve balık amaçlı kullanılabilir fakat almayı düşündüğünüz 5m teknenin ağırlığı eski teknenizden daha ağır olduğundan belki serpinti daha az alırsınız fakat biraz dalgalı bir havada 3 veya 4 yolcu ile tam gaz güç vermeniz gerekir ve tam gaz güç ile biraz dalgalı havada 12 14 knot üzerini çıkmanız zor gözüküyor.ayrica tam gaz yani motoru sonuna kadar zorlamaniz yakıt sarfiyatını maksimize eder.ayni şartlarda 60 HP motordan daha fazla yakıt sarfiyatı olur.
Yani 5 m tekneyi 3 veya 4 kişi kullanilacaksa daha yüksek HP bir motor tercih edilmeli veya dediğiniz gibi sakin havalarda tekneyi kullanmaya dikkat etmeli.hayirlisi olsun

Moonday 4.80 SD için ne düşünüyorsunuz ?
Moonday çok tercih edilen balık tutma amaçlı bir modeldir. Ben son ana kadar 480 modelini alacaktım, yaşadığım şehirde başka bir markayı tercih ettim. 2-3 kişilik balık avı veya gezi için düşünüyorsanız tavsiye ederim. Firma ve ürünler gayet kaliteli.

Merhaba arkadaşlar

Bu sene bir tekne planımız var. İki tane 6.20 tekne arasında kaldik. Sizce eksi artıları nedir ? Kullanan arkadaşlardan ya da tecrübe etmiş arkadaşlardan yanıt bekliyorum

Nauta 6.20
Marin boat samba long 6.20

Mi 9 SE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Malzeme kalitesinden dolayı, marinboat tavsiye etmem. Ne alacaksanız Sahibinden ve sikayetvar'da mutlaka arama yapın.

Merhaba Kolay gelsin Fiber tekne hakkında fikir almak istiyorum sizden, Bir süre sonra satın almayı düşündüğüm 2. El 5.10 boyutunda 30 ila max 50 lik motorla bir tekne almayı düşünüyorum şişme bot almaktansa fiber daha mantıklı geliyor Kuşadasında tatilciyiz marka çeşit çok ancak benim en çok Hoşuma Enma marka gidiyor bütçemi aştığı için şuan Poseidon ve İzmarinin 510 luk modelleri var 2017 ve 2020 arasında bunlar birçok marka ancak kaliteli ve Fiyat olarak değerini koruyan tekne arıyorum yukarıdaki yazdığım markalar iyimidir yada sizin önereceğiniz bir marka model varmıdır şimdiden ilginiz için tşk.

Merhaba arkadaşım,
Enma, Anıl,moonday fiyat ve kalite olarak ortalama üstü firmalar bütçeniz varsa tabiki ilk tercihler bunlar olmalı.
Bunun dışında Yerliyurt ve Poseidonu da incelemelisiniz.
Bu saydıklarım takibimde olan beğendiğim markalar...
Fakat şuan dolar kurundan dolayı motor fiyatları daha da artti el yakıyor...

Merhaba Kolay gelsin Fiber tekne hakkında fikir almak istiyorum sizden, Bir süre sonra satın almayı düşündüğüm 2. El 5.10 boyutunda 30 ila max 50 lik motorla bir tekne almayı düşünüyorum şişme bot almaktansa fiber daha mantıklı geliyor Kuşadasında tatilciyiz marka çeşit çok ancak benim en çok Hoşuma Enma marka gidiyor bütçemi aştığı için şuan Poseidon ve İzmarinin 510 luk modelleri var 2017 ve 2020 arasında bunlar birçok marka ancak kaliteli ve Fiyat olarak değerini koruyan tekne arıyorum yukarıdaki yazdığım markalar iyimidir yada sizin önereceğiniz bir marka model varmıdır şimdiden ilginiz için tşk.
Merhaba
özellikle 5.10 istemiyorsanız 495 boy alınız, vergiden kurtulursunuz. Ülkemizde çok kaliteli üreticiler var bir kaç örnek vermek gerekirse
Enma, AnılMarin, Yerliyurt, Moonday, İsatek, Safter. Benim almış olduğum Antalya firması Saltanat Tekne San.

4,9 boyunda Viyaboat tın sln serisi var kaliteli bir tekne araştırın isterseniz ,benim değerlendirmem yukarıda yazılı son üç tekneden üstün

Tşk ederim yorumlarınız için viyaboat geçen 2.el çok temiz ve aksesuarlı kaçırdık hayırlısı araştırmaya devam iyi günler dilerim

Merhaba

Foruma yeni katıldım. Uzun yıllardır vakit ayıramadığım balıkçılık ve amatör denizcilik macerama başlamak için sabırsızlanıyorum.

Araştırmalarım sonucunda Yerliyurt 4.60 balıkçı(direksiyonsuz) modeli ve 20 hp mercury sipariş etmeye karar verdim.

Tekneyi yer bulabilirsem küçükyalı veya civar bir yere bağlayacağım. Çoğunlukla adalara gezi ve balık teknesi olarak kullanacağım.

Benim başlangıç teknem olacağı için en donanımsız tekneyi tercih ettim.

Ancak opsiyonlar arasında yer minder, tente ve vardavela konusunda oldukça kararsız kaldım.

Mevcut bütçem dahilinde alabildiğim motor 20 hp nin üzerine çıkamadığım için tekneyi el verdiğince hafif tutmaya çalışıyorum.

1.VarDavela önerir misiniz? Görsellik dışında emniyet açısından pek katkısı yok gibi. Sizin tecrübeniz nedir?

2.Minderleri kullanıyor musunuz? Çok uzun süren seyirler yapmayacağım için gerekli değil gibi geldi. Hem temizlikle ve korumayla da uğraşmak gerekmeyecek. Sizin görüşünüz nedir? Çok mu rahat ettiriyorlar?

3.Tente konusundaki tecrübelerinizi de merak ediyorum. Ben katıldığım kursların yelkenlileriyle 3-4 saatlik hatta günlük seyirlere çıktığımda tente ihtiyacı hiç olmadı. Benim teknem de daha ziyade yarım günlük aktivitelere uygun. Sanki tenteyi boşuna taşıyacakmışım gibi. Belki yazın nadir işe yaracak ama çogunlukla atıl kalacak gibi. Siz ne dersiniz?

4. Kapama örtüsü kullanıyor musunuz? Ben hiçbir teknede görmedim

5. Geceye kalmam durumunda Seyir feneri gerekli mi?

Çok uzattım ama ilk tekne ilk heyecan

Şimdiden teşekkürler

SM-J730F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back