Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Arkadaş tekne almadan önce lütfen bana bizzat danışın

alchalade

Yeni Üye
Adı
Kemal
Kan Grubu
A Rh Negatif
Selamlar, haziran 2020 de aldigim Safter 4,65 30 beygirlik bir teknem var. Sadece balik tutmak icin isimi görebilecek bir tekne. Fakat biri 4.5, digeri 1,5 yasinda iki oglum var. Ailece ciktigimiz balik gezilerinde ( esim ve kücük oglum icin gezi, ben ve büyük oglum icin balik tutmak) iceri aldigi serpinti bize maalesef bu gezileri sadece süper havalarda yapma zorunlulugu getiriyor. Durum buyken bütceyi cok zorlamadan teknemi degistirmek istiyorum.

Hedefimde Kutlay Marin'in Urla 500 modeli var(sifir). Malesef internette gerekli kullanici yorumlarini bulamadim. Bu tekne hakkinda bilgi sahibi olan var mi acaba?

Düzenleme : Bu arada eklemeyi unuttum. 30 beygir distan takma motorumun Urla 500 e takilmasi yönünde bir planim var.

Simdiden verilecek her cevaba tesekkür ederim.

Son düzenleme:
Adı
Hasan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba arkadaşım,
30 HP motor 5 m tekne bence üç kişi ve daha üstü yolcu sayısında gezi ve balık amaçlı kullanılabilir fakat almayı düşündüğünüz 5m teknenin ağırlığı eski teknenizden daha ağır olduğundan belki serpinti daha az alırsınız fakat biraz dalgalı bir havada 3 veya 4 yolcu ile tam gaz güç vermeniz gerekir ve tam gaz güç ile biraz dalgalı havada 12 14 knot üzerini çıkmanız zor gözüküyor.ayrica tam gaz yani motoru sonuna kadar zorlamaniz yakıt sarfiyatını maksimize eder.ayni şartlarda 60 HP motordan daha fazla yakıt sarfiyatı olur.
Yani 5 m tekneyi 3 veya 4 kişi kullanilacaksa daha yüksek HP bir motor tercih edilmeli veya dediğiniz gibi sakin havalarda tekneyi kullanmaya dikkat etmeli.hayirlisi olsun

ardy

Üye
Adı
Arda
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Moonday 4.80 SD için ne düşünüyorsunuz ?

zipito

Üye
Adı
Koray Keçeli
Moonday 4.80 SD için ne düşünüyorsunuz ?
Moonday çok tercih edilen balık tutma amaçlı bir modeldir. Ben son ana kadar 480 modelini alacaktım, yaşadığım şehirde başka bir markayı tercih ettim. 2-3 kişilik balık avı veya gezi için düşünüyorsanız tavsiye ederim. Firma ve ürünler gayet kaliteli.

zipito

Üye
Adı
Koray Keçeli
Merhaba arkadaşlar

Bu sene bir tekne planımız var. İki tane 6.20 tekne arasında kaldik. Sizce eksi artıları nedir ? Kullanan arkadaşlardan ya da tecrübe etmiş arkadaşlardan yanıt bekliyorum

Nauta 6.20
Marin boat samba long 6.20

Mi 9 SE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Malzeme kalitesinden dolayı, marinboat tavsiye etmem. Ne alacaksanız Sahibinden ve sikayetvar'da mutlaka arama yapın.

Skyhan06

Yeni Üye
Adı
Skyhan06
Merhaba Kolay gelsin Fiber tekne hakkında fikir almak istiyorum sizden, Bir süre sonra satın almayı düşündüğüm 2. El 5.10 boyutunda 30 ila max 50 lik motorla bir tekne almayı düşünüyorum şişme bot almaktansa fiber daha mantıklı geliyor Kuşadasında tatilciyiz marka çeşit çok ancak benim en çok Hoşuma Enma marka gidiyor bütçemi aştığı için şuan Poseidon ve İzmarinin 510 luk modelleri var 2017 ve 2020 arasında bunlar birçok marka ancak kaliteli ve Fiyat olarak değerini koruyan tekne arıyorum yukarıdaki yazdığım markalar iyimidir yada sizin önereceğiniz bir marka model varmıdır şimdiden ilginiz için tşk.

Adı
Hasan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba arkadaşım,
Enma, Anıl,moonday fiyat ve kalite olarak ortalama üstü firmalar bütçeniz varsa tabiki ilk tercihler bunlar olmalı.
Bunun dışında Yerliyurt ve Poseidonu da incelemelisiniz.
Bu saydıklarım takibimde olan beğendiğim markalar...
Fakat şuan dolar kurundan dolayı motor fiyatları daha da artti el yakıyor...

zipito

Üye
Adı
Koray Keçeli
Merhaba Kolay gelsin Fiber tekne hakkında fikir almak istiyorum sizden, Bir süre sonra satın almayı düşündüğüm 2. El 5.10 boyutunda 30 ila max 50 lik motorla bir tekne almayı düşünüyorum şişme bot almaktansa fiber daha mantıklı geliyor Kuşadasında tatilciyiz marka çeşit çok ancak benim en çok Hoşuma Enma marka gidiyor bütçemi aştığı için şuan Poseidon ve İzmarinin 510 luk modelleri var 2017 ve 2020 arasında bunlar birçok marka ancak kaliteli ve Fiyat olarak değerini koruyan tekne arıyorum yukarıdaki yazdığım markalar iyimidir yada sizin önereceğiniz bir marka model varmıdır şimdiden ilginiz için tşk.
Merhaba
özellikle 5.10 istemiyorsanız 495 boy alınız, vergiden kurtulursunuz. Ülkemizde çok kaliteli üreticiler var bir kaç örnek vermek gerekirse
Enma, AnılMarin, Yerliyurt, Moonday, İsatek, Safter. Benim almış olduğum Antalya firması Saltanat Tekne San.

ercan48

Üye
Adı
Ahmet Ercan
Kan Grubu
O Rh Negatif
4,9 boyunda Viyaboat tın sln serisi var kaliteli bir tekne araştırın isterseniz ,benim değerlendirmem yukarıda yazılı son üç tekneden üstün