Arkadaşlar Spin At Çek Için Lider Yapmak Şartmı Yapmasak Ne Olur ???

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Grm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Gerek yok Lrf de de yapmıyordum fakat bir eksiklik olmadı gayet güzel avlarım oldu yok ip önüne lider al sana cüzdan katilleri boş masraf yapmaktan başka bir şey değil.Şok lider surf castingde gerekli ağır kurşun attigin için misinanın kopmaması lazım onun için spin ve lrf de gerekli değil .

Muhtelif görüşler var, görünmezliğe etki eder derler, avcılığı artırır derler, balık vurduğunda esneklik sağlar derler, taşa sürtündüğünde ipe zarar vermez derler.

Esneklik kamış ve kalamayla sağlanır, taşa sürtünmede sağlayacağı avantaj da bence iş yapmaz zira attığımız 50 metre lider 50 cm, taşı tam oraya tutturuyorsa helal.

Görünmezliğe etki edebilir yalnız lidersiz de balık alınıyor.

Şahsi tecrübe ettiğim en büyük faydası sahtenin iğnelerinin atarken ipe zarar vermesini önlemesidir. Çünkü atınca tam temas alanında sürekli o iğneler ipe vuruyor, deliyor, sürtüyor vs. Lider İpin hasar görmesini engelliyor

Kim ne derse desin, lidersiz olmaz. Cüzdana da zarar değildir fluorocarbon misina 10tlye bile var.
1) misina düğümü daha iyi tutar
2) ipinizi korur (kayaya falan sürtme durumları)
3) misina esner (ilk şoku absorbe eder)
4) misina görünmezdir

Dipnot: lidersiz de balık tutulmaz mı, gayet tabi tutulur. Ona bakarsak rapalaya falan da gerek yok urgana bi tane yemek kaşığı bağlayın öyle de tutulur. Bilmem anlatabildim mi 🙂

Muhtelif görüşler var, görünmezliğe etki eder derler, avcılığı artırır derler, balık vurduğunda esneklik sağlar derler, taşa sürtündüğünde ipe zarar vermez derler.

Esneklik kamış ve kalamayla sağlanır, taşa sürtünmede sağlayacağı avantaj da bence iş yapmaz zira attığımız 50 metre lider 50 cm, taşı tam oraya tutturuyorsa helal.

Görünmezliğe etki edebilir yalnız lidersiz de balık alınıyor.

Şahsi tecrübe ettiğim en büyük faydası sahtenin iğnelerinin atarken ipe zarar vermesini önlemesidir. Çünkü atınca tam temas alanında sürekli o iğneler ipe vuruyor, deliyor, sürtüyor vs. Lider İpin hasar görmesini engelliyor
Aynen bende öyle düşünmüştüm gmrünmezlıkten başka bi işe yarıcağını sanmıyorum .kullandığım ip yeterince güçlü kalamayla çektikten sonra düğümüde koparcağını pek sanmıyorum lidersiz denicez artık . yorumun için teşekkürler

Kim ne derse desin, lidersiz olmaz. Cüzdana da zarar değildir fluorocarbon misina 10tlye bile var.
1) misina düğümü daha iyi tutar
2) ipinizi korur (kayaya falan sürtme durumları)
3) misina esner (ilk şoku absorbe eder)
4) misina görünmezdir

Dipnot: lidersiz de balık tutulmaz mı, gayet tabi tutulur. Ona bakarsak rapalaya falan da gerek yok urgana bi tane yemek kaşığı bağlayın öyle de tutulur. Bilmem anlatabildim mi 🙂
35 ve üstü misina evet düğümü daha iyi tutar bi o işe yarar bende ondan uyuz olduğum için eğer iri bi balık gelirse iple snap arasındaki düğümü koparabilirmi diye tereddütte kaldım

Back