MehmetÇağan
Daimi Üye
Şimdi görünmezlikde karar kıldıysak birkaç madde daha ekleyip şu 10tlyi fazla görüp almadığınız liderin önemine değinmek isterim35 ve üstü misina evet düğümü daha iyi tutar bi o işe yarar bende ondan uyuz olduğum için eğer iri bi balık gelirse iple snap arasındaki düğümü koparabilirmi diye tereddütte kaldım
1) Diyelim ki kullandığınız sahte takıldı, imkanı yok ipi çekiştirerek koparamazsınız, ben kopardım diyen çeksin video atsın bana bi ip de ben hediye edeceğim o kara murata 🙂 . ama misinayı atacağınız düğüme göre koparıp, ipinizi kurtarabilirsiniz.
2) Rüzgarlı havada (mesela levreğe gittiniz) atış yaparken rüzgar ipi dolandırır, paraşüt yaptırır vs, ama ucuna lider eklediğinizde daha az yaşarsınız bu durumu
3)Evet misinada oluşan stresi şoku kalamayla alırsınız ancak otomatik kalamalı makinalar kullanmadığınız müddetçe düğümünüzü kalama kurtarmaz fluoro misinanın esnekliği kurtarır.
4) Her klips düğümünde ipten değil de misinadan kesersiniz.
Yani özetle: en ucuzu 50tlden ip alıyorsunuz da 10 liraya misina alıp lider yapmak mı koyuyor (herkese söylüyorum üstünüze alınmayın 🙂 )
Haaa unutmadan, lider 50cm olacak diye kaide yok. bu bahsettiklerim 1m lider için. Hatta liderin en ideal boyu için makinaya bir tur sarılacak uzunlukta (kamış uzunluğu) olması gerektğini söyleyen bir çok pro var