Arnavut Çaparisi Hakkında Yardım...

Herzaman güzel balık aldığım naylon ibrişim.
Her tuhafiyecide mevcutdur. Sarımsı açık yeşil...İstavrit balığına başka renk kullanmam. Karda, yağmurda, yazın, kışın, güneşli havada... herzaman bu rengi kullanırım.
(link)

su ıpın resmını bıraz buyuk boy gesterme ımakanın olursa cok ıyı olur bırol bırde resım cekerken ısık altında cektıgın ıçın tam anlasılmamıs ıpın rengı tuhafıyecıye gosterdım bune abı dedı tam anlasılmıyor dedı 🙂

su ıpın resmını bıraz buyuk boy gesterme ımakanın olursa cok ıyı olur bırol bırde resım cekerken ısık altında cektıgın ıçın tam anlasılmamıs ıpın rengı tuhafıyecıye gosterdım bune abı dedı tam anlasılmıyor dedı 🙂

abi sen alırsan sana zahmet tam renk kodunu söylersen bende alayım meşhur Birol ustanın çaparileri bunlar 😀

Bu resimlerdeki ipin ayrıca bağlama şeklinin Arnavut caparisi ile uzaktan,yakından alakası yok malesef.Tuhafiyecilerde buna benzer binlerce ip var ama bu değil......................Bu hiç değil 🙂..............bu da değil................. 🙂........
Bulamazsınız buda benden değil...............🙂.

bu resımlerdekı ıpın arnavut caparısı oldugunu ıddaa eden de yoktu zaten mert bey sagolsun bırol arkadasımız kullanmıs oldugu ıpı burda bızlerle paylasmıs

abi sen alırsan sana zahmet tam renk kodunu söylersen bende alayım meşhur Birol ustanın çaparileri bunlar 😀

Burak bildiğim kadarı ile organze kurdelelerın renk kodu oluyor bu tur naylon ıplerın renk kodu yok dıye bılıyorum ama ben yınede yarın tuhafıyecılere sorarım.. ( Bu caparının adınada ÖZ İSTANBUL ÇAPARİLERİ DERİZ 🙂 🙂

Eski bir konu idi şimdi tekrar baştan okudum yazdıgım bir cevapta gerçekten bir arkadaşımıza yanlış cümleler kullanmışım eger okursa o arkadaştan özür dilerim amaç ve maksadını aşan söz kullanmışım,

Arnavut çaparisi ile yola çıkılmış, çapari genelde küçük ölçekli balık avında kullanılan bir takımdır, balık cinsine göre ilgi çekmek adına beyazdan, kırmızıya degişik renk skalasında ibrişim, tüy vs. ile ignenin araya gizlenmesi esasına dayalı bir baglanma yöntemi uygulanır,

Bu takımda asıl olan misinanın mümkün mertebe ince olması, misinanın flora karbon görünmez misina olması balık alma şansımızı arttırır köstek boyları genelde 10 cm ve üzeri yapılır.

Benim bu arnavut çaparisini merak eden arkadaşlara bir önerim var kullanacagınız igne noları 5-6-7 nolarda beyaz çapraz igne kullansınlar köstek boylarını 3-5 cm aralıgında tutsunlar yani ignenin palası ile beden arasındaki mesafe 5 cm geçmesin köstekler arası mesafe 18 cm olsun ve mümkünse Arnavut çaparisi kullanan bir arkadaşınız varsa yanyana olta atın bakalım Arnavut çaparisimi daha çok balık alır yoksa Balık sevdam sitesinde anlatılan çaparimi çok balık alır.

Rastgele.

abi 5 6 no yerine 10no kullanıyorum ben köprüde 5numaraya gelecek büyüklükte balık yok malesef

bende 10 numara kullanıyorum şu iple resimleri cep telefonu ile çektim emin olabilirsiniz parıl parıl parlıyor ip

Dosyalar

• Fotoğraf-0021.jpg
    Fotoğraf-0021.jpg
    100.1 KB · Okunma: 117
  • Fotoğraf-0020.jpg
    Fotoğraf-0020.jpg
    98.8 KB · Okunma: 110
Burak bildiğim kadarı ile organze kurdelelerın renk kodu oluyor bu tur naylon ıplerın renk kodu yok dıye bılıyorum ama ben yınede yarın tuhafıyecılere sorarım.. ( Bu caparının adınada ÖZ İSTANBUL ÇAPARİLERİ DERİZ 🙂 🙂

teşekkürler Vural abi

Back