Avrasya Tekne Seçimi - Yardım !

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan QuErorZ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

QuErorZ

Üye
Tepki
54
Ödül
23
Arkadaşlar,

5 metrelik, 400-500 kiloluk(sürekli çek-at yapacağım) , kamaralı bir tekne arayışındaydım. 2-3 aydır da aktif olarak araştırma yapıyorum.

Görerek alırım diye kalktım İstanbul'a geldim fuara. Şu ana kadar ki seçeneklerimin hepsini değerlendirdim ve yine Safter 5.00 kamaralıya çıktı yol.

Anıl Marin 4,60 C - Çok küçük. Koca teknede tek 1 dolap var. Livar yok. Kaliteli mi? Kaliteli... Aksesuarlar çok pahalı.
Quicksilver 4,55 - Çok pahalı. Temmuz'da teslim edilmesi problem.
Marinboat Samba 5,30 - Fiyat çok çok uygun ama istediğim kalitenin biraz altında.
Euro Boat 5,20(vergisiz) - Aşırı geniş bir tekne. 2,35 genişliği var. Ayrıca 550 kilo. 50-60 beygir motorla planning yapmaz gibime geliyor. Fiyatı güzel. Kalitesi fena değil. Satıcı çok ilgili. Kullandığı kalıp Quicksilver'in kalıbı.
Enma 550 Barracuda - Muhteşem tekne. İnanılmaz geniş alanı var. Teknenin tipi de süper. Kalite iyi gibi. Açık plan tekne olmasına rağmen altında kıvrılıp uyuyabileceğiniz bir kabin var. Büyük, ağır ve pahalı

Safter 5.00 - Fiyat gayet iyi. Teknedeki alan çok iyi kullanılmış. Tentesi çok şık. Hafif(400 kg). Boyut ideal. Hızlı. Kalitesi iyi gibi. Türkiye'nin her yerinde mağazaları var. Müşteriyle ilgileniyorlar.

Ama ! Bir şey var ki bütün iyi şeyleri götürüyor. Kullanan bazı kişilerden çok dengesiz olduğunu duydum. 1-2 kişi dengesine iyi dediyse de çoğunluk dengesiz olduğunu söylüyor.

Burada iyi bir şeyler duymazsam tekne satın almayacağım sanırım. 🙁

Şu an tecrübelerinize çok ihtiyacım var. Teşekkür ederim.

Rota Fisher 660
R 595 FISHER 660
Rota Tekneleri

Tekne Özellikleri:
Boy: 6.60 mt.
En: 2.37 mt.
İçten Takma: 40 H.P. (Max.)
Dıştan Takma: 60 H.P. (Max.)
Ağırlık: 950 kg.
Kapasite: 6 Kişi
Kamara Kapasitesi: 2 Yatak
Konstrüksiyon: Fiberglas
Tekne İle Birlikte Verilen Aksesuarlar
Döner Kumanda Koltugu
Elektrik sigorta tablosu
Buzdolabı için dolap
Tabaklık, havluluk, kağıtlık
Günes Tentesi
Korna
2 yatak, altları dolap
Tuvalet, pis su deposu ve pompası
Lavabo, musluk, 50 lt. depo ve hidrofor
Elektrikli sintine pompası
Baş makarası
2 adet lumboz
1 adet hatch
Çakmak
Kamara içi ve kumanda yeri aydınlatma
Seyir fenerleri
Kromnikel Korkuluklar
Kıç Duş
Katlanır Merdiven
Kıç havuzluk oturma minderi
Tuvaleti gizleyen kapak

not:fiyata motor dahil değildir.
not:fiyata ötv dahildir.
not:içten takmalı rota 660 teknelerde ilaveten motor yatağı ve kontur karina bedeli:900 +kdv dir.
20000tl+aksesuarlar
ÖZELLİKLER
MARKA : Yamaha
MODEL : FT50J
YIL : 2015
Motor Tipi / Silindir Sayısı : 4
Silindir Hacmi : 996 cc
Devir RPM Aralığı : 5000-6000
Alternator Çıkışı (Maks. Devir) : 16A
Sıkıştırma Oranı : 9,5:1
Yakıt Emiş Sistemi : Elektronik Yakıt Enjeksiyon
Yağlama Sistemi : Yaş Karter
Ateşleme Sistemi : TCI
Çalıştırma Sistemi : Marşlı
Şaft Uzunluğu : Uzun
Şanzuman Dişli Oranı : 28:12 (2.33)
AĞIRLIK (kg) : 94 - 224
Maksimum Yakıt Sarfiyatı (Litre / Saat) : 18.5 L/H
Güvenlik Sistemi : Immobilizer
Tavsiye Edilen Direksiyon Sistemi : Mekanik
Romote Control : Mekanik
Garanti Süresi (Yıl) (Özel Kullanımda) : 3
TRİM : VAR
İLK ÇALIŞTIRMA PRENSİBİ : Elektrik Marşlı
Kumanda Şekli : Uzaktan Kumanda
HP DEĞERİ : 30 - 100
28.000 tl
toplam 48000tl

Fuarda yamaha var...iyi pazarlik edersen son gunu iyi bir fiyata alabilirsin...50 ligi

Safter ve euro boat sizin için iyi gözüküyor motor olarak oturduğunuz bölgede motorun servisi olup olmaması önrmli bir kriter benim tercihim suzuki yada evinrude olurdu

Aris Bey, Rota benim düşündüğümden çok daha büyük bir tekne.

Oğulcan Bey, Yamaha'yı servis ağının genişliği yüzünden tercih ediyorum. Safter çok dengesiz değilse satın alacağım. Ama bilen birilerine rastlayamıyorum.

Denizcilik tecrubeniz varmi, kaptanlik tecrubesi nedir? Bu bahsettiginiz tekneleri kullanmak hic de basit degildir. Hele ki sirti avi cok tecrube gerektiren tehlikeli bir avdir. Kiyi kiyi giderken karsiniza her an hersey cikabilir. Bir bakarsiniz deniz bombis bir bakarsiniz tekneyle kafa kafayasiniz.

Tecrube yoksa once 330 civari bir botla bir iki sene tecrube kazanmanizi siddetle oneririm.

Tecrube varsa kamarasiz bir tekne oneririm. Ustune bir tente onune acilir kapanir bir ruzgarlikla harika avlar ve gezintiler yaparsiniz. Kamara sadece teknenin kullanim alanini daraltir.

Yok illaki kamarali dersen Arisin onerdikleri rota lardan badkasina bakma derim. Tam denizci tekneleridir. Rahatlik pratiklik guven hersey 10 numaradir.

Back