Kastking blackhawk 2 221 cm 7-21 gr kamış ve speed demon makineyi haftasonu test ettim.
0,18 kastking mega braid sarılıydı.
Kamış gerçekten çok kaliteli , ilk başta yüzükleri ayarlamak biraz zaman alıyor teleskopik olduğu içim ama çok sağlam hissiyatı veriyor atarına göre.
Başlarda freni maksimumda test ettiğimden atış mesafem çok fazla olmasa da ip biraz ıslanıp makineye de alıştıkça yanımda 270 290 cm kamışlarla kaşık atanların mesafesine ulaşabildim. Attığım silikon ağırlığı yaklaşık 16 gr civarıydı.
Texas rig benzeri setup hemen etkisini gösteri ve sağlam vuruşlar aldım , ilkinde tasmalayamasam da ikincisinde iyi boy bir perch aldım.
Malesef merada ogün pek turna yoktu ama makine güven veriyor gerçekten.
Birdnest backlash olayına gelince 2 kez yaşadım birinde ip yeterince ıslanmadığından oluşan yapışıklkklar ve içe gömülmeler atışımı kesti diğerinde de gereksiz sert savurmamdan ötürü oldu , bir iki dakikada kolayca çözüldü.
Yanımda spin Atanlara göre 1,5 kat fazla at çek yapma imkanı sunduğunu söyleyebilirim.
Üstelik elimdeki kamış 221 dolayısıyla erimi düşükmüş gibi gelebilir ama gayet yeterli mesafeye atış yapabiliyorsunuz.
Tek sıkıntısı başta birkaç dakika yüzükleri ayarlamak ama takım o kadar ufak ki sırt çantasına sığıyor, bu da bulunmaz bir avantaj bence.
Demon pro makinesinden çok memnun kaldım , stealth ile yaşadığım backlash sorunları resmen sona erdi ki stealth e de alışmaya başlamıştım.
Sanırım stealth daha hafif olduğundan daha uzak mesafeye atma imkanı var ama ustalık istiyor.
Ayrıca speed demon da sadece tek manyetik fren var ve düğmesi dışarda çok etkili çalışıyor.
İlk denemem olduğu için 6. Ayardan daha aşağısına düşürmedim zaten erim gayet yeterliydi.
30 metreleri gördüğümü düşünüyorum ki tatlı su için gayet yeterli.