Baitcasting Set ( Ana Tavsiye Başlığı )

Merhabalar Kastking Stealth Carbon makine sizce slow jig ya da tekneden klasik kurşunlu dip takımlarında kullanılabilir mi? Elimde 80 - 200 gr atarlı tetikli NS black hole light game kamışı var. Akdeniz bölgesinde 50-100 metre derinliklerde avlanmayı düşünüyorum. Teşekkürler
bu konuda hiç tecrübem yok ama bu makina bir kofanayı , trophy bir akyayı kaldırabilir mi? Pek sanmıyorum , daha çok tatlı su rigleri için tasarlanıyor.Yoksa tuzlu suya karşı dirençli bir makina at çek için kullanılabilir , biraz bakımla çok sorun yaşanmaz ama 10 kg ve üzeri bir trophy binerse sorun yaşarsınız diye tahmin ediyorum.

zaten max drag 7,5kg belirtilmiş , ki açık denizde derinde avlanırken makinaya binecek drag çok daha fazla olur sanırım?

şu tarz çıkrık bir makinası var ama aliexpress'te satışı yok , amazon da yollamıyor malesef.

(link) ( 9kg drag )

Mh tavsiye ederim. Birazdan meralari dövmeye basliycam 3.posta emektarlarla baslayip 2 3 saat kadar yaklasik 25 cesit sahteyle bi dolancam kismet bakalim pek umudum yok deniz durgun hava durgun (link)

Makinaya yük bindirirsen en ufak kafada zaten ip salar.kamisa yuk vericeksinix makinaya degil bosluksuz esit yuk dagilimiyla bile 5 kilo cekerli makinayla 10 kiloluk trofeyi alabilirsiniz tecrubenize bagli bir durum. Ama hangi 10 kgluk makinaya 20kgluk balik vursa sorun yaşarsınız. Ben tuzlu suda kullaniyorum ortalama her hafts sonu 500 spin atiyomdur. Yillardir kiz gibi bi sorun yaşamadım.ortalama 2 ayda bir komple bakim yaparim birazda titizimdir bi balik icin kamisi makineyi hirpalamam yolda da birakmadi hiç

Bugün kastking blackhawk 2 spin olta ve stealth set ile terkosta at çek yaptım ama vakit pek yoktu 15 dakika kalabildim, haliyle vuruş alamadık.

Kamış uygun olmasa da 0.20 mm misina ile fena olmayan erim elde ettim , üstelik fren maksimumda iken.

Yalnız çok fazla dipten yüzeye uzanan sazlık vardı ve sahteler takıldığında stealth makina ile zorlandım.

Spin makinada mesala takıldığında kol Dönmezken stealth makinamda kol boşa dönmeye başladı.yani kol dönüyor ama misina sarım yapmıyordu.

Yıldız drag ayarı ile oynadım ama pek değişmedi bir iki kez freni açtım ve backlash yaptı hafif ama çözümü aşırı zorlamadı , biraz da bilerek yaptım ki tecrübe olsun.

Allahtan sahteleri heba etmedik ve avı hanımdan gelen Ard arda çağrılarla sonlandırdık.

Gökhan hocam Baitcasting makinada kanca takıldığında kolun bu kadar kolay boşa dönmesi normal mi acaba makinayı mı bozduk ?

Yani öyle kötü takılma da olmadı , ufak bir kalmış darbesi ile kurtulan takılmalar.

Terkosta bu görünmeyen sazlıklar aksiyonu çok bozuyor , rapala otla birlikte yüzüyor yolun yarısını.

Normal degil daha dun denizde kayaliga sahteyi taktirdim 25lik 4xsarili ip nerdeyse kopacakti birazda makinayi zorladim yildizdan sikistirdim iyice, makara salmadi drag kitlendi sahte kurtuldu ama max drag baya bi gectim saniyorum. Bahsettigin gibi bu makinalar kolay salmaz bi sikinti olabilir. erim mesafesi gun gectikce artacaktir kamişa ve makaraya hakimiyetin artinca rekorlar kirarsin en onemliside gordugun yere konduracaksin. ip karismasi goreceksin acilimi cok basittir. videolari mevcut 1 dk surmeyen düşey ayari yaparsan hic ip karismasi yasamazsin erim mesafesi makaradaki sertlik ayariyla dogru orantili cok bos birakirsan uzak atarsin ama ip karismasi yasama riskin yuksek olur parmakla sahteyi iyi takip etmeli ve mudahele etmelisin spin atarken kamisin esnekligini kullan erim artacaktir sert degil tatli sert geniş cikislar dene faydasini goreceksin. Makinayi bir temizleyip bosta cekerini kontrol edin kolun bosta donmemesi lazim yildizi sıkıp gevsetin deneyin

yeni siparişler geldi , en kısa zamanda test edeceğim

kolluk hediye eder misiniz diye sordum 2 tane yollamışlar , seviyorum bu kastking'i 🙂

4f0475e1-f9c2-454a-9729-4b6e1f50b3ef-jpeg.77856
8c38ee40-1478-4cc6-9649-ba1cb0088c7a-jpeg.77857
ba8cc3ad-6158-4372-bb16-9734e7189998-jpeg.77858
8a5fb838-12c3-4e44-b3e9-a71bf4c6bd2e-jpeg.77859
ed0380d5-2306-4f25-92a9-a77b951a9a03-jpeg.77860

kastking stealth baitcasting kamış da 1 aylık bekleyişten sonra hele şükür sapa sağlam ulaştı.

haftasonu bu seti test edeceğim inşallah.

deneyimimi paylaşırım.

belli
e2ebb2ec-08c2-4b35-ba98-3830bcefa25e-jpeg.78394
1fab9a2c-ba8a-45eb-9ee6-9749f4267c24-jpeg.78395
d1bbc66f-57b1-4153-8bfd-63d0c43f18f5-jpeg.78396
891001c0-63e6-44db-8e58-2d7484f7c290-jpeg.78397

H.O güzel kamış bol bol trofeler yakalaman dileğiyle.
244 lük H 10-40 gr da aldınmı tam set havada karada teknede denizde gölde arkana bakmadan gidersin 🙂

Kastking blackhawk 2 221 cm 7-21 gr kamış ve speed demon makineyi haftasonu test ettim.

0,18 kastking mega braid sarılıydı.

Kamış gerçekten çok kaliteli , ilk başta yüzükleri ayarlamak biraz zaman alıyor teleskopik olduğu içim ama çok sağlam hissiyatı veriyor atarına göre.

Başlarda freni maksimumda test ettiğimden atış mesafem çok fazla olmasa da ip biraz ıslanıp makineye de alıştıkça yanımda 270 290 cm kamışlarla kaşık atanların mesafesine ulaşabildim. Attığım silikon ağırlığı yaklaşık 16 gr civarıydı.

Texas rig benzeri setup hemen etkisini gösteri ve sağlam vuruşlar aldım , ilkinde tasmalayamasam da ikincisinde iyi boy bir perch aldım.

Malesef merada ogün pek turna yoktu ama makine güven veriyor gerçekten.

Birdnest backlash olayına gelince 2 kez yaşadım birinde ip yeterince ıslanmadığından oluşan yapışıklkklar ve içe gömülmeler atışımı kesti diğerinde de gereksiz sert savurmamdan ötürü oldu , bir iki dakikada kolayca çözüldü.

Yanımda spin Atanlara göre 1,5 kat fazla at çek yapma imkanı sunduğunu söyleyebilirim.

Üstelik elimdeki kamış 221 dolayısıyla erimi düşükmüş gibi gelebilir ama gayet yeterli mesafeye atış yapabiliyorsunuz.

Tek sıkıntısı başta birkaç dakika yüzükleri ayarlamak ama takım o kadar ufak ki sırt çantasına sığıyor, bu da bulunmaz bir avantaj bence.

Demon pro makinesinden çok memnun kaldım , stealth ile yaşadığım backlash sorunları resmen sona erdi ki stealth e de alışmaya başlamıştım.

Sanırım stealth daha hafif olduğundan daha uzak mesafeye atma imkanı var ama ustalık istiyor.

Ayrıca speed demon da sadece tek manyetik fren var ve düğmesi dışarda çok etkili çalışıyor.

İlk denemem olduğu için 6. Ayardan daha aşağısına düşürmedim zaten erim gayet yeterliydi.

30 metreleri gördüğümü düşünüyorum ki tatlı su için gayet yeterli.

943D72E6-D1EC-4303-855B-2B49AEF22D9C.jpeg F26FFA48-A9EF-4DE0-88EA-173221F82BA4.jpeg B78CB025-4595-4FE1-A7CE-169E109C99A4.jpeg

Back