Baitcasting Set ( Ana Tavsiye Başlığı )

Levrek lufer de de cok etkili. Etkiliden kastim wtd aksiyonuyla kandirmasi daha basit. Ruslar cilginca lrf ve buz alti yaparken usalilar genelde iri baliktan hoşlanıyor. Yazdiklarina aynen katiliyorum cok dogru ve yerinde tespitler. Basit bir ornek veriyim trap atis silahlari neden pahalidir. 1.si silahlarin dengesi. 2.si malzeme kalitesi. Trap silahi dengeli ise geri tepme sarsinti orani cok dusuktur. İlk fisegi atarken namlu ucu tepmesi sarsintisi az oldugundan ikinci hedefe atarken cok rahat nişan almaya olanak saglar. Takimlardada benzer durum sozkonusu. Kaliteli bir takim sadece iyi malzeme degil o malzemeyi iyide islemek teknolojiden iyi faydalanmaktir. Matrix carbon sarimlarinin kamislarda etkisi muthis dikey basit dokum yetine yatay ve capraz gecislerle hem dayaniklilik hemde salinim orani artiriyorlarki erim mesafesini artiriyor. Ayni boyda Kisa tek hatli dikey carbon bir cubuklami yoksa ayni boyda uzun ve esnek carbon bir cubuklami uzaga atilir. Elbette esnek yatay capraz sarimlarla erim yuksek olur. Carbon karisimin Esneme ozelligini dinamik bir guce ceviren basit gibi gorunsede bu kamislar muhendislik harikasi gibi gorunuyor. Bu kamislar degeri 5bin tl olsaydi inanin herkezin dilinde olurdu. Ama saniyoruzki ucuz etin yahnisi yavan olur. Cok daha iyi teknolojide malzemede uretilenler de var ama ben bi kamisa 5 6 8bin tl veremem verenede h.o derim zevk ve imkan meselesi.

İyi bir kamış edinmek istediğimden bu marka modelde karar kıldım , videodaki kullanıcının fikirleri de beni cezbetti.her ne kadar Amerikalılar spinner bait kullansa da kalmışım esnekliği be aynı zamanda sağlam yapısı pek çok farklı av tekniğine olanak kılıyor.

Uzunluğu ve atarı da bana çok ideal geldi.

Tek handikap AliExpresste satılmaması ve Amazon’un kamış göndermemesi ama bir şekilde alacağım sanırım.Muadilleri burda 1000-1500 tl .

Yanına da speed demin pro makineyi kombin edeyim mi bilemedim aslında elimde stealth var ama ava çıkarmayalı baya oldu en iyisi biraz pratik yapıp kendimi yüreklendireyim.

Edit : speed demon pro Makinesi 235 gr bu kalmış ise nerdeyse bunun yarısı , dengesiz olabilir sizin dediğiniz gibi sanırım stealth gramaj olarak daha uygun buna

E4712824-7C56-4F44-8A2C-FBD716B1D7AA.png FEB7CF37-3B00-4D3C-87EF-FE110C9EE4F1.jpeg

Kamisi yarin pcden bi inceleyim videosunda kamis incelmis ama et kalinligi artmis yazdi gordum.ceptende pek bisi anlayamadim. Carbon ve s glass cam karisimli yazmislar. Medium sertlikte gorunuyor hafifletilmis kamis merkezi dengesi makina ustunde duruyor ve o kullanilan makina ile tam uyumlu gosterilmis videoda10.dk da. Sanirim bu kamisin uc tarafi tam dolu ici bos degil kamisi dengelemek icin uc kisimlar tam dolu gibi saniyorum bu kamisin ince yapisina ragmen uc kisim doluysa ici cekeride baya etkiler erimi nasildir bi fikrim yok acikcasi. Sabah bi bakalim oldukca kaliteli bir kamisa benziyor. Eger bu kamis uc tarafi doluysa makina agirliginin yada hafifliginin erime fazla onemi kalmiyor. Onemli olan uc kisimlarindaki agirliginin artmasi makina alti kismin hafiflemesi demek bunuda 200 250 grmlik makina ile rahatca kullanilabilir olmasi.

edit: Kamışı yazılanlardan videodan görebildiğim kadar hasbelkader inceledim, yeni bir teknolojik üretim denemişler kamış iyi görünüyor ölçüleri ağırlığı uygun gibi çok iddialılar bu serilerinde genelde tournoment serileri en iyi ve en iddialı serilerdir. fiyatıda gayet uygun ama ele avuca almadan da net bir yargıya varmak zor. firmanın kamış hakkında yazdıkları çok olumlu görünüyor. Adamlar aşmiş iyice...

Bir önemli konuda bu tip büyük firmalar tanıtımlarda kullandıkları ya da takım olarak satışa sundukları,önerdikleri kombinler, ekipmanlar her zaman en iyi verim alınan takımlardır. Biz kaba taslak bir malı içeriğini detayını tam bilmeden bazen yargılarken inceledik sanarken bu tip büyük firmaların uzman ekipleri tarafından her ayrıntıyı düşünerek en iyiyi alıcılarına sunarlar.
örnek 3.6mm karbon cam karışımı nano carbon 6 set yeni nano teknoloji üretim kullanıldı okudum bir bölümde, bu tüm kamıştamı yoksa son 2 bogumdamı uygulandı statik ve dinamik salınımları esnemeleri vs vs kamışta net bizler birşey bilemiyoruz bu yönde böyle büyük firmalara mühendislerine güvenmek en iyisidir.

Ubuy sitesini bilmiyorum ama burada da satıldıgını gördüm

(link)

Son düzenleme:
Kamisi yarin pcden bi inceleyim videosunda kamis incelmis ama et kalinligi artmis yazdi gordum.ceptende pek bisi anlayamadim. Carbon ve s glass cam karisimli yazmislar. Medium sertlikte gorunuyor hafifletilmis kamis merkezi dengesi makina ustunde duruyor ve o kullanilan makina ile tam uyumlu gosterilmis videoda10.dk da. Sanirim bu kamisin uc tarafi tam dolu ici bos degil kamisi dengelemek icin uc kisimlar tam dolu gibi saniyorum bu kamisin ince yapisina ragmen uc kisim doluysa ici cekeride baya etkiler erimi nasildir bi fikrim yok acikcasi. Sabah bi bakalim oldukca kaliteli bir kamisa benziyor. Eger bu kamis uc tarafi doluysa makina agirliginin yada hafifliginin erime fazla onemi kalmiyor. Onemli olan uc kisimlarindaki agirliginin artmasi makina alti kismin hafiflemesi demek bunuda 200 250 grmlik makina ile rahatca kullanilabilir olmasi.

edit: Kamışı yazılanlardan videodan görebildiğim kadar hasbelkader inceledim, yeni bir teknolojik üretim denemişler kamış iyi görünüyor ölçüleri ağırlığı uygun gibi çok iddialılar bu serilerinde genelde tournoment serileri en iyi ve en iddialı serilerdir. fiyatıda gayet uygun ama ele avuca almadan da net bir yargıya varmak zor. firmanın kamış hakkında yazdıkları çok olumlu görünüyor. Adamlar aşmiş iyice...

Bir önemli konuda bu tip büyük firmalar tanıtımlarda kullandıkları ya da takım olarak satışa sundukları,önerdikleri kombinler, ekipmanlar her zaman en iyi verim alınan takımlardır. Biz kaba taslak bir malı içeriğini detayını tam bilmeden bazen yargılarken inceledik sanarken bu tip büyük firmaların uzman ekipleri tarafından her ayrıntıyı düşünerek en iyiyi alıcılarına sunarlar.
örnek 3.6mm karbon cam karışımı nano carbon 6 set yeni nano teknoloji üretim kullanıldı okudum bir bölümde, bu tüm kamıştamı yoksa son 2 bogumdamı uygulandı statik ve dinamik salınımları esnemeleri vs vs kamışta net bizler birşey bilemiyoruz bu yönde böyle büyük firmalara mühendislerine güvenmek en iyisidir.

Ubuy sitesini bilmiyorum ama burada da satıldıgını gördüm

(link)
Dostum ( yaşını bilmediğimden öyle hitap ediyorum ) kastking'in bu ürünü kabaca major craft N-One serisine benziyor ama biraz daha rigid daha dayanıklı gibi geldi bana.Her iki kamışta da nano teknoloji kullanıldığından acayip hafif ama bir o kadar da güçlü kamışlar.

Demon pro tournament serisinin birçok modeli mevcut , amerikalılar bunu kullanılacak yem çeşidine göre sınıflamışlar.

Benim gördüğüm 7 feet 3 inch'lik jig/worm modeli bize en uygun gibi.Bununla ister turnaya silikon istersen 10-15 gr arasu popperlar atılabilir hatta 12 grlık kurbağa popperlar denenebilir.

Beni çok cezbetti bu kamış biraz pahalı olsa da ( kur ve kargo ücreti ) kastking stealth ve speed demon pro ile kombine edilirse iyi iş çıkartır gibime geliyor.

Bu arada speed demon pro baitcasting makinesini de biraz araştırdım , hem çok hızlı olması hem de içerisindeki 3 taraflı manyetik frenin çok iyi çalışması sebebiyle amiral gemisi olmasına rağmen yeni başlayanlar için öneriyorlar.

Başparmak serbest atışlarda bile kolay kolay backlash yapmadığını söylüyorlar videoda da görülüyor hakkaten.

Şimdilik turnuva kamışını getirtip daha sonra da demon pro makinesini sipariş etmeye karar verdim.Biraz zaman alacak ama daiwa makinalara 200-400 dolar vermektense kastking bizim için daha iyi gibi sanki.

Birkaç video da paylaşayım izleyip fikrini paylaşırsan sevinirim.

Speed Demon Makine Videosu :

Hem 7 feet medium rod hem de speed demon pro reel bir arada :

Melih bey konu ile ilgili bende epey araştırma yaptım bir çok videoda kamış ve makine performaslarını incelemeye çalıştım ama yazmadım buraya.

---kastking stealth ve speed demon pro ile kombine edilirse iyi iş çıkartır gibime geliyor.(katılıyorum)
---Bu arada speed demon pro baitcasting makinesini de biraz araştırdım, hem çok hızlı olması hem de içerisindeki 3 taraflı manyetik frenin çok iyi çalışması sebebiyle amiral gemisi olmasına rağmen yeni başlayanlar için öneriyorlar. (Katılmıyorum Çünkü bence oldukça PRO bir makina, acemilere yüksek devirli makina kullanması daha zordur derin sularda dalarlı sahtelerde yüksek wtd aksiyon cok daha rahat verilir kullanması daha zordur, yüksek hızda da çekilirse sahte su üstünden zıplayarak gelir)
EN ÖNEMLİSİ BENCE; Fiyatlarının ucuz olması seni yanıltmasın sakın, bu kamış ve makinalarda kullanılan kalite ve teknoloji ne daiwa ne de shimono da var.!

Bu arada Tournument serisinden bende almayı düşünüyorum. Meralara havaya göre değişken 2 takım vardı 3. takımıda hazırlıycak gibiyim.

s-l500.jpg

s-l1600.jpg

15 çeşitli kamışı kullanım alanlarına göre üretimi yapılmış.

s-l1600.jpg

İlk etabında elindeki makina ve tournoment kamışı kullanmanı tavsiye ederim. birde ilk denemelerinde kuşgözü riskine makina kamış alışana kadar adi iplik ve dandirik sahtelerle işe koyulmanı tavsiye derim.
Bu arada gökhan adım yaş kemale erdi 46 🙂

Melih bey konu ile ilgili bende epey araştırma yaptım bir çok videoda kamış ve makine performaslarını incelemeye çalıştım ama yazmadım buraya.

---kastking stealth ve speed demon pro ile kombine edilirse iyi iş çıkartır gibime geliyor.(katılıyorum)
---Bu arada speed demon pro baitcasting makinesini de biraz araştırdım, hem çok hızlı olması hem de içerisindeki 3 taraflı manyetik frenin çok iyi çalışması sebebiyle amiral gemisi olmasına rağmen yeni başlayanlar için öneriyorlar. (Katılmıyorum Çünkü bence oldukça PRO bir makina, acemilere yüksek devirli makina kullanması daha zordur derin sularda dalarlı sahtelerde yüksek wtd aksiyon cok daha rahat verilir kullanması daha zordur, yüksek hızda da çekilirse sahte su üstünden zıplayarak gelir)
EN ÖNEMLİSİ BENCE; Fiyatlarının ucuz olması seni yanıltmasın sakın, bu kamış ve makinalarda kullanılan kalite ve teknoloji ne daiwa ne de shimono da var.!

Bu arada Tournument serisinden bende almayı düşünüyorum. Meralara havaya göre değişken 2 takım vardı 3. takımıda hazırlıycak gibiyim.

s-l500.jpg

s-l1600.jpg

15 çeşitli kamışı kullanım alanlarına göre üretimi yapılmış.

s-l1600.jpg

İlk etabında elindeki makina ve tournoment kamışı kullanmanı tavsiye ederim. birde ilk denemelerinde kuşgözü riskine makina kamış alışana kadar adi iplik ve dandirik sahtelerle işe koyulmanı tavsiye derim.
Bu arada gökhan adım yaş kemale erdi 46 🙂
Abi diyeyim o zaman 🙂

Aslında çok haklısın 9.3.1 hız bizim gibi acemilerin aksiyon vermesini zorlaştırır gibi görünüyor.türkiyedeki göller hem kirli hem de sığ ve çok sazlık olması sebebiyle derin dalarlı sahte kullanmak da oldukça zor , üstelik bu sahteler hem de pahalı oluyor , takıp kaybetme ihtimali yüksek.

Bakalım elimdeki stealth ile biraz pratik yapacağım .şu an demon pro kalmış sadece ubuy ile alınabiliyor kargo dahil 900 tl tutuyor oysa Amerika’da sadece 100 dolar.

Melih kardesim nacizane onerim 900 tl kargo felan yuksek bi mevla. Bence blackhawk 2 serisi gibi bir aliexpresten kamis al. Bu kamis ve makinen ile acemiligini atlatirsin. Daha sonra yukardaki kombini alirsin. O zamana kadar bu kamis ve makine aliexprese düşer. İlerde hem 2 takimin olur hemde extra ucretten kurtulursun. Bu arada blackhawk serisi oldukca kalitelidir matrix carbon 24 yada 30 ton pressl, ozel teknolojisi ile uretilmis saglam ve cok dengeli bi kamış. İddiali gelebilir belki sana ama blackhawka alisirsan birakamazsin tek elle hic zorlamadan 10 gram sahteyi 40 45 mt gibi mesafeye frensiz firrr diye ucurmaya basladinmi hastalik derecesinde bir iştah veriyor. Heleki sektirerek atma calismalarinda sahteyi su ustunde kaydirarak atarken sahtenin su ustunde sekerek zipkin gibi giderken arkasindan izlemesinin keyfini bir yakalarsan kamisin kralini verseler donup bakmazsin. Bu asamada tavsiyem kisacasi blachawk 2 ve makinen.

Melih kardesim nacizane onerim 900 tl kargo felan yuksek bi mevla. Bence blackhawk 2 serisi gibi bir aliexpresten kamis al. Bu kamis ve makinen ile acemiligini atlatirsin. Daha sonra yukardaki kombini alirsin. O zamana kadar bu kamis ve makine aliexprese düşer. İlerde hem 2 takimin olur hemde extra ucretten kurtulursun. Bu arada blackhawk serisi oldukca kalitelidir matrix carbon 24 yada 30 ton pressl, ozel teknolojisi ile uretilmis saglam ve cok dengeli bi kamış. İddiali gelebilir belki sana ama blackhawka alisirsan birakamazsin tek elle hic zorlamadan 10 gram sahteyi 40 45 mt gibi mesafeye frensiz firrr diye ucurmaya basladinmi hastalik derecesinde bir iştah veriyor. Heleki sektirerek atma calismalarinda sahteyi su ustunde kaydirarak atarken sahtenin su ustunde sekerek zipkin gibi giderken arkasindan izlemesinin keyfini bir yakalarsan kamisin kralini verseler donup bakmazsin. Bu asamada tavsiyem kisacasi blachawk 2 ve makinen.
abi çok sağol , bende de var spin versiyonu var çok kaliteli ufacık bir teleskopik kamış atıyorum sırt çantasına her yere götürüyorum.

Madem öyle dediğin gibi yapayım nasıl olsa aliexpress'e düşer hem de belki o zaman 100 dolar altına düşmüş olur , malum dışarı giden parayı frenlememiz de gerek ekonomi sıkıntıda.

Hangi modelini tavsiye edersin stealth makine için ? Medium mu medium hard mı ne dersin 5-18gr ve 7-21 gr gibi seçenekler var.

HTB1KtLZAuOSBuNjy0Fdq6zDnVXaY.jpg

Bu arada hiç rulmanları seramik ile değiştirmeyi düşündün mü?

Son düzenleme:
Bu arada merak edenler için bir inceleme videosu da paylaşayım.Ben de 1,98 m spin versiyonu var çok memnunum.

Merhabalar Kastking Stealth Carbon makine sizce slow jig ya da tekneden klasik kurşunlu dip takımlarında kullanılabilir mi? Elimde 80 - 200 gr atarlı tetikli NS black hole light game kamışı var. Akdeniz bölgesinde 50-100 metre derinliklerde avlanmayı düşünüyorum. Teşekkürler

Back