Levrek lufer de de cok etkili. Etkiliden kastim wtd aksiyonuyla kandirmasi daha basit. Ruslar cilginca lrf ve buz alti yaparken usalilar genelde iri baliktan hoşlanıyor. Yazdiklarina aynen katiliyorum cok dogru ve yerinde tespitler. Basit bir ornek veriyim trap atis silahlari neden pahalidir. 1.si silahlarin dengesi. 2.si malzeme kalitesi. Trap silahi dengeli ise geri tepme sarsinti orani cok dusuktur. İlk fisegi atarken namlu ucu tepmesi sarsintisi az oldugundan ikinci hedefe atarken cok rahat nişan almaya olanak saglar. Takimlardada benzer durum sozkonusu. Kaliteli bir takim sadece iyi malzeme degil o malzemeyi iyide islemek teknolojiden iyi faydalanmaktir. Matrix carbon sarimlarinin kamislarda etkisi muthis dikey basit dokum yetine yatay ve capraz gecislerle hem dayaniklilik hemde salinim orani artiriyorlarki erim mesafesini artiriyor. Ayni boyda Kisa tek hatli dikey carbon bir cubuklami yoksa ayni boyda uzun ve esnek carbon bir cubuklami uzaga atilir. Elbette esnek yatay capraz sarimlarla erim yuksek olur. Carbon karisimin Esneme ozelligini dinamik bir guce ceviren basit gibi gorunsede bu kamislar muhendislik harikasi gibi gorunuyor. Bu kamislar degeri 5bin tl olsaydi inanin herkezin dilinde olurdu. Ama saniyoruzki ucuz etin yahnisi yavan olur. Cok daha iyi teknolojide malzemede uretilenler de var ama ben bi kamisa 5 6 8bin tl veremem verenede h.o derim zevk ve imkan meselesi.