Balık Avı , Kamp Ve Seyahat Için Araç Seçimi

Güzel bir konu melih abi . Hayalim çocukluğumdan beridir hep pickup dan yana olmuştur. Hem deniz hem kara avcılığı tutkum olduğu için, ileride hep bir pickup sahibi olmayı hayal ettim . Umuyorum ki guzel bir isim guzel imkanlarim olursa bu hayalimi gerçekleştirmek için elimden geleni yapicam .

Henüz evli degilim nişanlıyım ve çok değer verdiğim sevdigim bir insan var hayatimda. Allah gönlüne gore versin lafı vardır ya tam olarak onun karşılığı. Hayvanları seven doğayı seven , kafeye gidip oturcagimiza hadi oltanı al akarsu kenarına gidip oturalım diyen bir insan.

Hali hazir da suan 1 sultan papağanı, 1 muhabbet kuşu, 2 kedi , 1 ginepig , 1 rottweiler sahibiyiz . Ve evlendigimizde bu canlarımızın sayısının artacağından eminiz 🙂

Istediğim hep iki araç var.
1) Amarok
2) Ranger

Önceliğim her zaman amarok . Tabi bu araçlara sahip olucaksam çadırından her turlu teçhizatına kadar yapılı bir şekilde sahip olmayı hayal ediyorum. Cebinizin biraz sağlam olması gerekiyor ki benim düşüncem böyle bir aracın yanında uygun yollu gündelik kullanmak amaclı az yakan bir otomobilde gerekiyor. Yada cebimiz fazla kabarık olmalı 🙂

Insallah gönlünde iyilik olan herkes hayallerine kavuşur🙂

Ben aracımı yeni sattım, bütçem 2. el ranger almaya uygun, yıllardır aklımda olan bir model. Ama Beşiktaş taki park yeri sorunu, iş yeri otoparkının dönüşlerinin darlığı ve 1. köprüden geçmemesi aklıma takılıyor. Yoksa gönlümde 4*4 xlt modeli var. Aralık a kadar bir şey almayacağım. düşünmek için zaman var

Merhaba,

Güzel bir konu olmuş aslında bence forum için de elzem konulardan biri. Öncelikle amarok kesiklikle uygun bir araç değil. Şehir için güzel bir araç lakin dağ tepe toz su yediğinde işler değişiyor en büyük off road youtube kanallarına bakarsanız aynı şeyleri defalarca söylüyorlar bende off road kanallarını takip ettikten sonra öğrendim insanlar illallah etmiş durumdalar 🙂 Genelde başta japon sonra amerikan araçları çok tercih edilip en eski off road cılar tarafından tavsiye ediliyor. Şimdi diyeceksiniz ki iyi de kardeşim biz off road yapmayacağız ki! Eğer popüler kültür tarafından meşhur olup istila edilmiş özenti yerler dışında kamp yapmak istiyorsanız ki asıl olay her zaman odur yer yer çok zorlu bölgelere denk geleceksiniz bunu göz önünde bulundurun. Sürekli toz toprak çamur suyun içinde de olacaksınız bunlar önemli şeyler.

Bu iş için en ucuz yollu seçenek dacia duster 4x4 fiyatına göre çok sağlam dayanıklı parçası ucuz yakıtı az lakin 4x4 otomatik yok. Doğu karadenizde yaylalarda en çok göreceğiniz arabadır zaten zorlu yollar için araba alacaksanız yayla yollarında en çok tercih edilen arabalara bakacaksınız 🙂

Pickup olarak yine en uygun seçenek mitsubishi L200 keza buda yaylalarda dusterdan sonra en çok göreceğiniz araç.

Ford ranger ve raptor biraz daha orta üst segment sayılabilecek pickuplar ben çok severim hatta F150 hastasıyımdır 🙂

Mercedes'in yeni X-Class pickup'ını kesinlikle göz ardı etmemek lazım bir çok deneyimli kullanıcıdan tam puan almıştı.

Bir de her şeyden öte pickup araç demek alan ve bagaj olarak ok geniş ama dağ yollarında daha ağır ve zorlu bir araç demek öncelikle kendinize ben gerçekten o kadar büyük bir kasa ve bagaja ihtiyaç duyacakmıyım sorusunu sormanız gerekiyor. Cevap hayır ise direk olarak pickup yerine jipe yönelebilirsiniz.

Jipte de off road cıların çokça takip ettiği japon malı toyota'lara göz atabilirsiniz. Hem şehir için olsun hem dağda üzmesin ve yakışıklı olsun derseniz fiyat performans olarak Jeep renegade var. İki arkadaşımda 4x4 modeli var yükseltme kiti uygulayarak her yere gidiyorlar memnunlar tek sorunu elektronik sensörleri biraz salak arada uyarı verip duruyorlar. (her aracın kronik arızaları vardır son karar verdilğinde derince araştırılmalı) Nispeten küçük ve kompakt bir jip olduğu için bagajı küçüktür.

Yine bir japon efsanesi ve dağ keçisi suziki jipleri var. Jimny küçük,hafif, her şekilde her yere rahatça tırmanan efsane bir araçtır modeline göre 25000 tl ile 200000 tl arası gibi fiyatlar arasında değişir. Rahat kullanım iki kişiliktir arka tarafıda bagaja dahil edip kullanılır aile için uygun değildir.

Benim aklıma gelen ilk şeyler bunlar tabiki otursanız saatlerce günlerce konunşulabilecek konu ama en önemli karar mekanizması jip ve pickup seçimi sırasında olmalı pickup çok ayrı bir kategori. Şehir içi park yerleri olsun otoparklardaki dönme yerleri olsun, dağlarda dar yollarda sıkıntılar olsun, uzun ve ağır olduğundan dolayı çamurda saplanma riski olsun gibi bir çok konu var.

Ben Türkiye'nin dört bir tarafında kamp yaparak dolaşmış biri olup her türlü yolu ve zorluğu görmüş biri olarak her zaman önceliğimi pickup yerine daha küçük kompakt jiplere veririm. Tek yada iki kişiyseniz küçüklere aile varsa toyota land cruiser gibi biraz daha büyük seçeneklere.

Son olarak doğa da dolaşacaksanız aracınızda kesinlikle olması gereken şey çok iyi bir vinç ve güzel bir lastik 🙂

amarok için dün izlediğim şu video yılların deneyimli kullanıcıları şuraya bırakayım bunun gibi bir çok içerik var 🙂

Back