Sevgili dostum, yorumun ve güzel sözlerin için çok teşekkürler.Soruna hemen cevap veremedim.Bunun için özür dilerim.Bir dostum ile bir gece kalmalı kıyı avına gitmiştim.Bugün geldim.Ve ancak cevap verebildim.
İki gözüm, kalamar avı ile alakalı sorunun cevabı bu videoda.Lütfen özellikle videonun ilk başlarını seyreder misin ? Burada kullandığım takımı anlatmıştım.
Kamış seçimi de önemli.Sıradan kamış ile de av yapabilirsin.Ama spin kamış çok daha başarılı oluyor.Bunun nedeni ise spin kamışın ucunun nazikliği ve hassas olması süper.Sıradan kamış ucu fazla esnemiyor doğal olarak.kalamar yakalandığında kaçmak için geri geri sert hamleler yaparken iş kalama ayarına kalıyor.Ama spin kamışın ucu çok esnek olduğu için , ona fazla enerjisini boşaltmasına çok faydası oluyor.kamış esnedikçe adeta kalamarın enerjisini ve sert geri kaçış darbelerini emiyor.Böyle olmaz ise kalamar küçük kollarından birini kopartıyor ve kurtuluyor.Özetle, spin kamış, bizi yormayacak bir spin makina kesin şart.,ve en önemlisi de kalamar yakalınınca takımı çok yavaş yavaş sarıyoruz ki, kolları kopmadan alabilelim.
Çupra çene ve ağız yapısı bakımından biliyorsun kabuklu yemler ile beslenmeye çok seven bir canlı.Bunlardan biri de tabiki yengeç.Ortalama bir lira büyüklüğündeki yengeçleri içinde deniz suyu ile nemlendirilmiş sünger parçalarının olduğu bir kapta saklanıp, kullanıyoruz.Bu sayede av boyunca hep canlı kalıyorlar.Mustad marka, 496/01 no iğne bunun için ideal.Bunun ile alakalı seneler önce bir video yapıp paylaşmıştım.
.