- Adı
- Şeref
Kaç Euro tuttu ikisi?gerçi iki tane ısmarladık İnşallah ikisi ticarettir diye gümrükte takılmazlar
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Kaç Euro tuttu ikisi?gerçi iki tane ısmarladık İnşallah ikisi ticarettir diye gümrükte takılmazlar
yaklaşık 665Kaç Euro tuttu ikisi?
Valla usta çok uğraştın o kamışları bulmak için. Türkiyede bir tane ilaç için desen yok.gerçi iki tane ısmarladık İnşallah ikisi ticarettir diye gümrükte takılmazlar
evet Özcan bey gerçekten ugraştım/uğraştık sağolun sizde çok yere sordunuz. ama shimano xr 450 hibrit modeli maalesef Türkiyede hiçbir bayide veya mecrada bulamadım, 425 cm hibrit olanı birçok yerde var bilindiği üzere bakalım hayırlısıyla gelsin kamışlar, hollandadan ingiltereye kargoya verilmiş haberi geldi bu aradaValla usta çok uğraştın o kamışları bulmak için. Türkiyede bir tane ilaç için desen yok.
Kamışları taşıyan uçak hayırlısı ile hava alanına bi insin davul zurna ile karşılayalım.![]()
Tam “tüm yazdıklarınız beni korkuttu, içim karardı” diyecekken beklediğim açıklamayı yazınızın sonunda yapmışsınız.Merhabalar.
Her Hafta (iş gereği) Almanya FG motodan kask ve ekipman getiren bir grubun üyesi olarak size madde madde anlatayım
kafa karışıklığınız giderilsin.
ÖNCELİKLE ALDIĞINIZ ÜRÜN (YÜKSEK İHTİMALLE TÜRKİYEDEKİ FİYATTAN DAHA PAHALIYA GELECEKTİR)
Şöyleki
İlk başta aldığınız ürün Bizim gümrük mevzuatının belirlediği rakamlara takılıyorsa (ki takılacak) Basınekspresteki Gümrük ptt kargo bölümü ürüne el koyup sizi çağırıyor. (ihbarname yada postanın sms mesajıyla) oraya gittiğinizde size söylüyorlar malınız gümrüğe takıldı almak istiyorsanız bir gümrük müşavirlik hizmeti veren firma ila anlaşarak işlem yapınız diye .( o firmada hemen yan kapısında zaten güzel tezgah)
SİZDEN İSTENEN BELGELER VAR
Tarex belgesi
Kişisel imza sirküsü noter onaylı
Firmaya vermeniz gerek vekalet
müşavirlik hizmet bedeli (çok pahalı)
Tarex belge ücreti
Extra gümrükte çıkan verginin dekontu (orada hemen hesaplayıp kitliyorlar)
bir çok işlemi gümrük müşavirliği firması yapıyor zaten siz sadece maillere vakit kaybetmeden dönüş yapın.
sonuçta ortaya şöyle bir plan çıkıyor.
Türk Parasıyla 7.850 TL ye alınan bir KASK vergiler ve hizmet ücretleri dahil 18.950 TL ye size gelmiş oluyor.
Evet aldığınız bedelin çokdaha fazlasına. (burada şöyle bir durum var. bu kask ülkemizde 22.000 tl ye satıldığından yine 3000 tl kadar kardasınız) tabi tek ürün için konuşuyorum 50 -60 adet getirttiğinizde kar dahada fazla oluyor.
Balıkçılık ürünlerinde durum biraz daha farklı.
güvenlik ekipmanı ürünü elektronik ürün kimyasal ürün katagorisinde olmadığı için işler bir iki gün daha çabuk sürebiliyor.
ben bunu japonyadan gamagatsu ları alırkende yaşadım hollandadan shimano ve wilyy leri getirtirkende yaşadım bir miktar daha kısa sürdü.
karşılaşacağınız durum senaryo ve fiyatlar bu oranda olacaktır. tabi her hafta mevzuatları değiştiği için başka şeyler çıkabilir veyahut (hiç sanmıyorum ama) işleri kolaylaştırabilirler. devlet işlerine pek akıl erdirilemiyor neticede.
AMA NACİZANE; BİR TANIDIK ORADAYKEN ONA GETİRTMEK HERZAMAN DAHA SORUNSUZ RİSKSİZ VE UCUZ.
Yani ne yazıkki devletin politikası bu yönde .Valla ne diyeyim Gürkan beyin yazdıklarını okurkene ben ne yaptım demeye başladım açıkcası sonuna doğru bende rahatladım Özcan bey gibi
Bedri bey söz konusu kamış
Shimano Ultegra XR Surf Hybrid 4,50m 200g 3pc shimanonun sitesinden kaldırılmış ancak katalogunda var.
Türkiyede 4,25 modeli veya tubular modelleri var 4.25 4.50...
Tubular modeli çok sert bulunduğu için birçok satışı ilgili sitelerde 2.el olarak var...
ben beklemeli av düşündüğüm için ucuz hassas olanı tercih ettim,
birde diğer 4.50kamışla uyumlu olmasını istediğim için stoklarda hibrit 4.25 olduğu halde 4.50 için bu maceraya atıldım.
birde birkaç gündür 2.el satışlarda xr ultegranın 4.25 modeli hibrit olanını da görmeye başladım,
hiç test etmeden test edeni görmeden aldığıma biraz pişman olmadım değil. ancak almış bulunmaktayız macera devam ediyor.