Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Balıkçılıkta Yapay zeka :-) bu akşam çok şaşırdım

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
gerçi iki tane ısmarladık İnşallah ikisi ticarettir diye gümrükte takılmazlar
Valla usta çok uğraştın o kamışları bulmak için. Türkiyede bir tane ilaç için desen yok.
Kamışları taşıyan uçak hayırlısı ile hava alanına bi insin davul zurna ile karşılayalım. 😂

siprus

Aktif Üye
Adı
Nedim
Valla usta çok uğraştın o kamışları bulmak için. Türkiyede bir tane ilaç için desen yok.
Kamışları taşıyan uçak hayırlısı ile hava alanına bi insin davul zurna ile karşılayalım. 😂
evet Özcan bey gerçekten ugraştım/uğraştık sağolun sizde çok yere sordunuz. ama shimano xr 450 hibrit modeli maalesef Türkiyede hiçbir bayide veya mecrada bulamadım, 425 cm hibrit olanı birçok yerde var bilindiği üzere bakalım hayırlısıyla gelsin kamışlar, hollandadan ingiltereye kargoya verilmiş haberi geldi bu arada :) ,
ama arkadaşın eline nezaman geçicek, onun TR ye gelişine yetişçekmi o kısmet, olmazsa bir sonraki gelişine kalacaklar.

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhabalar.
Her Hafta (iş gereği) Almanya FG motodan kask ve ekipman getiren bir grubun üyesi olarak size madde madde anlatayım
kafa karışıklığınız giderilsin.
ÖNCELİKLE ALDIĞINIZ ÜRÜN (YÜKSEK İHTİMALLE TÜRKİYEDEKİ FİYATTAN DAHA PAHALIYA GELECEKTİR)
Şöyleki
İlk başta aldığınız ürün Bizim gümrük mevzuatının belirlediği rakamlara takılıyorsa (ki takılacak) Basınekspresteki Gümrük ptt kargo bölümü ürüne el koyup sizi çağırıyor. (ihbarname yada postanın sms mesajıyla) oraya gittiğinizde size söylüyorlar malınız gümrüğe takıldı almak istiyorsanız bir gümrük müşavirlik hizmeti veren firma ila anlaşarak işlem yapınız diye .( o firmada hemen yan kapısında zaten güzel tezgah)
SİZDEN İSTENEN BELGELER VAR
Tarex belgesi
Kişisel imza sirküsü noter onaylı
Firmaya vermeniz gerek vekalet
müşavirlik hizmet bedeli (çok pahalı)
Tarex belge ücreti
Extra gümrükte çıkan verginin dekontu (orada hemen hesaplayıp kitliyorlar)
bir çok işlemi gümrük müşavirliği firması yapıyor zaten siz sadece maillere vakit kaybetmeden dönüş yapın.

sonuçta ortaya şöyle bir plan çıkıyor.
Türk Parasıyla 7.850 TL ye alınan bir KASK vergiler ve hizmet ücretleri dahil 18.950 TL ye size gelmiş oluyor.
Evet aldığınız bedelin çokdaha fazlasına. (burada şöyle bir durum var. bu kask ülkemizde 22.000 tl ye satıldığından yine 3000 tl kadar kardasınız) tabi tek ürün için konuşuyorum 50 -60 adet getirttiğinizde kar dahada fazla oluyor.
Balıkçılık ürünlerinde durum biraz daha farklı.
güvenlik ekipmanı ürünü elektronik ürün kimyasal ürün katagorisinde olmadığı için işler bir iki gün daha çabuk sürebiliyor.
ben bunu japonyadan gamagatsu ları alırkende yaşadım hollandadan shimano ve wilyy leri getirtirkende yaşadım bir miktar daha kısa sürdü.
karşılaşacağınız durum senaryo ve fiyatlar bu oranda olacaktır. tabi her hafta mevzuatları değiştiği için başka şeyler çıkabilir veyahut (hiç sanmıyorum ama) işleri kolaylaştırabilirler. devlet işlerine pek akıl erdirilemiyor neticede.
AMA NACİZANE; BİR TANIDIK ORADAYKEN ONA GETİRTMEK HERZAMAN DAHA SORUNSUZ RİSKSİZ VE UCUZ.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhabalar.
Her Hafta (iş gereği) Almanya FG motodan kask ve ekipman getiren bir grubun üyesi olarak size madde madde anlatayım
kafa karışıklığınız giderilsin.
ÖNCELİKLE ALDIĞINIZ ÜRÜN (YÜKSEK İHTİMALLE TÜRKİYEDEKİ FİYATTAN DAHA PAHALIYA GELECEKTİR)
Şöyleki
İlk başta aldığınız ürün Bizim gümrük mevzuatının belirlediği rakamlara takılıyorsa (ki takılacak) Basınekspresteki Gümrük ptt kargo bölümü ürüne el koyup sizi çağırıyor. (ihbarname yada postanın sms mesajıyla) oraya gittiğinizde size söylüyorlar malınız gümrüğe takıldı almak istiyorsanız bir gümrük müşavirlik hizmeti veren firma ila anlaşarak işlem yapınız diye .( o firmada hemen yan kapısında zaten güzel tezgah)
SİZDEN İSTENEN BELGELER VAR
Tarex belgesi
Kişisel imza sirküsü noter onaylı
Firmaya vermeniz gerek vekalet
müşavirlik hizmet bedeli (çok pahalı)
Tarex belge ücreti
Extra gümrükte çıkan verginin dekontu (orada hemen hesaplayıp kitliyorlar)
bir çok işlemi gümrük müşavirliği firması yapıyor zaten siz sadece maillere vakit kaybetmeden dönüş yapın.

sonuçta ortaya şöyle bir plan çıkıyor.
Türk Parasıyla 7.850 TL ye alınan bir KASK vergiler ve hizmet ücretleri dahil 18.950 TL ye size gelmiş oluyor.
Evet aldığınız bedelin çokdaha fazlasına. (burada şöyle bir durum var. bu kask ülkemizde 22.000 tl ye satıldığından yine 3000 tl kadar kardasınız) tabi tek ürün için konuşuyorum 50 -60 adet getirttiğinizde kar dahada fazla oluyor.
Balıkçılık ürünlerinde durum biraz daha farklı.
güvenlik ekipmanı ürünü elektronik ürün kimyasal ürün katagorisinde olmadığı için işler bir iki gün daha çabuk sürebiliyor.
ben bunu japonyadan gamagatsu ları alırkende yaşadım hollandadan shimano ve wilyy leri getirtirkende yaşadım bir miktar daha kısa sürdü.
karşılaşacağınız durum senaryo ve fiyatlar bu oranda olacaktır. tabi her hafta mevzuatları değiştiği için başka şeyler çıkabilir veyahut (hiç sanmıyorum ama) işleri kolaylaştırabilirler. devlet işlerine pek akıl erdirilemiyor neticede.
AMA NACİZANE; BİR TANIDIK ORADAYKEN ONA GETİRTMEK HERZAMAN DAHA SORUNSUZ RİSKSİZ VE UCUZ.
Tam “tüm yazdıklarınız beni korkuttu, içim karardı” diyecekken beklediğim açıklamayı yazınızın sonunda yapmışsınız.
BİR TANIDIK ORADAYKEN ONA GETİRTMEK HERZAMAN DAHA SORUNSUZ RİSKSİZ VE UCUZ.
Bende kendime 2 adet kamışı kızıma italyadan elde getirttim. Şu varki iki kamışı uçağa kabine sokmak imkansız olacağı için belli bir ücret mukabilinde kargo bölümüne alıyorlar.
Buna rağmen 2 kamışa ödediğim fiyat + uçak kargo parası burda 1 kamış fiyatından biraz daha ucuza geldi.
Şu anda @siprus ile tüm beklentimiz (ki çok uzun zamandır heyecanlı aramalar sonucu) kamışların yurt dışı noel yada krismıs telaşına denk gelmemesi 😀.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Özcan abi seni bile heyecanlandıran kamış neymiş çok merak ettim doğrusu.

siprus

Aktif Üye
Adı
Nedim
Valla ne diyeyim Gürkan beyin yazdıklarını okurkene ben ne yaptım demeye başladım açıkcası sonuna doğru bende rahatladım Özcan bey gibi

Bedri bey söz konusu kamış
Shimano Ultegra XR Surf Hybrid 4,50m 200g 3pc shimanonun sitesinden kaldırılmış ancak katalogunda var.
Türkiyede 4,25 modeli veya tubular modelleri var 4.25 4.50...
Tubular modeli çok sert bulunduğu için birçok satışı ilgili sitelerde 2.el olarak var...

ben beklemeli av düşündüğüm için ucuz hassas olanı tercih ettim,
birde diğer 4.50kamışla uyumlu olmasını istediğim için stoklarda hibrit 4.25 olduğu halde 4.50 için bu maceraya atıldım.

birde birkaç gündür 2.el satışlarda xr ultegranın 4.25 modeli hibrit olanını da görmeye başladım,
hiç test etmeden test edeni görmeden aldığıma biraz pişman olmadım değil. ancak almış bulunmaktayız macera devam ediyor.

Son düzenleme:

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Valla ne diyeyim Gürkan beyin yazdıklarını okurkene ben ne yaptım demeye başladım açıkcası sonuna doğru bende rahatladım Özcan bey gibi

Bedri bey söz konusu kamış
Shimano Ultegra XR Surf Hybrid 4,50m 200g 3pc shimanonun sitesinden kaldırılmış ancak katalogunda var.
Türkiyede 4,25 modeli veya tubular modelleri var 4.25 4.50...
Tubular modeli çok sert bulunduğu için birçok satışı ilgili sitelerde 2.el olarak var...

ben beklemeli av düşündüğüm için ucuz hassas olanı tercih ettim,
birde diğer 4.50kamışla uyumlu olmasını istediğim için stoklarda hibrit 4.25 olduğu halde 4.50 için bu maceraya atıldım.

birde birkaç gündür 2.el satışlarda xr ultegranın 4.25 modeli hibrit olanını da görmeye başladım,
hiç test etmeden test edeni görmeden aldığıma biraz pişman olmadım değil. ancak almış bulunmaktayız macera devam ediyor.
Yani ne yazıkki devletin politikası bu yönde .
alım yapılmaması için çok uğraştırıyorlar.
4 arkadaşımız kask almak için istanbuldan motorla yunanistana geçiyorlar 15 20 günde bir .
burada 45 46 binliraya satılan kask 22 bin tl çünkü 1 gecede airbnb den ev tutup yiyip içiyorlar 25 bin tl ye hem kask alıp hem
bir günde olsa gezip geri geliyorlar. akıl almaz bir vergi yükü var ne yazıkki.
tırcıların kendi aralarında whatssap grubu olduğunu duymuştum ben.
bu şekilde ihtiyacı olan kişilerin ürünlerini alıp gümrükten geçirdikten sonra istanbulda tıır parklarında buluşup
ufak bi taşıma bedeli karşılığında teslim ettiklerine dair.
ULUSLARARASI GETİR :):)

siprus

Aktif Üye
Adı
Nedim
gerçekten entrasan bir haldeyiz,
bu kamış Türkiyede 4.25 hibrit i 30-32k bandında satılıyor hadi pazarlık nakit derken 24-25e buldun.
yurtdışında bu kamış 300-325 euro bandında hemde ülkeden ülkeye geliş fiyatı, 16 bin 16.5bin tl, onlarda para kazanıyor bizimkilerde
yani bu kadar çok vergi yükü bindirilirmi, birde kendin getirttinmi posta ile 30 euroyu geçince yok vergisi yok müşavirlik hizmeti... noluyoruz...
müşavirlik hizmedi nedir bunun bir adabı olmalı ben 10tane getirtmiyorum ki hobi amaçlı sadece bir tane alıcam bunun bir kontrol mekanizması olmalı ticaret yapmıcam. tamam neyse koy gümrük vergisini gelsin, 30 euro sınırı başka bir ...

hiç adil değil