Balıklar Dışarıda Ne Kadar Dayanabilir ?

Herr-Zander

Daimi Üye
Tepki
932
Ödül
103
Herkese merhaba. Balık avı unutulmaz anılarla doludur ve bu anları fotoğraflamak daha da ölümsüz kılar. Tüm bilinçli avcılar gibi ben de tuttuğum küçük balıkları geri iade ediyorum fakat ölecekler diye hiç fotoğraf çekemiyorum. Ne kadar dayanır bu balıklar, ona göre ben de bir kaç fotoğraf alıp öyle suya bırakayım. Teşekkürler...

Her baligin yasam suresi farklidir. Fotograf cekecek kadar surede baliklarin hepsi yasar. Yeter ki solungac ve ya ic organlarina zarar gelmesin. Mesela mezgit igne buyuk degilse butun ic organlari igneyle cikiyor 🙁

Gordugum en dayanikli baliklar kefal ve iskorpit. Ozellikle iskorpit saatlerce yasiyor.

Ama baliklari cok strese sokmamak icin en kisa surede geri salmak kaydiyla fotografini cekin ki bizler de gorebilelim 🙂

Her baligin yasam suresi farklidir. Fotograf cekecek kadar surede baliklarin hepsi yasar. Yeter ki solungac ve ya ic organlarina zarar gelmesin. Mesela mezgit igne buyuk degilse butun ic organlari igneyle cikiyor 🙁

Gordugum en dayanikli baliklar kefal ve iskorpit. Ozellikle iskorpit saatlerce yasiyor.

Ama baliklari cok strese sokmamak icin en kisa surede geri salmak kaydiyla fotografini cekin ki bizler de gorebilelim 🙂
Çok tesekkur ederim.

Videodaki gibi pilli akvaryum hava motoru, kovadaki balıkların ömrünü uzatmaya yardımcı olabilir mi acaba ?
Bence yarar. Akvaryumdaki hava motorları hava baloncukları çıkarır. Çıkan baloncuklar su yüzeyine giderek patlar ve suyun yüzey gerilimini yener. Bu şekilde hava ve su arasında oksijen geçişi hızlanır. Durgun kovada havadan oksijen geçişi çok az olduğundan oksijen tükeniyor. Aynı etkiyi suyu karıştırarak da yapabilirsiniz ama devamlı yapamayacağınızdan anlamı olmaz. Pilli hava motorları kova suyunu oksijenleyebilir.İstavrit,hamsi gibi küçük balıkların oksijen deveranından faydalanabileceğini düşünüyorum.
Ayrıca suyun soğuk olması da oksijen çözünürlüğünü arttırıp havadan suya oksijen geçişini arttırır

Köpekbalıklarına verici takılacağı zaman ağızlarından hortum salınarak solungaçlarına su veriliyor. Çünkü köpekbalıkları yüzdükçe ağızlarından giren suyla solungaçlarına oksijen iletirler.Bu nedenle ölmedikçe hiçbir zaman tam olarak durmadıklarını duymuştum.Belki de palamut anatomisi de köpekbalığına benzediği için çabuk ölüyordur kovada.

Back