baltabaş karagöz suya iade

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
o kadar karagöz konusunu okudum bunu görmemiştim.
gerçekten denk gelebileceğim ender konulardan biri ,hem trofe olması sebebiyle hemde o balığı geri salma cesaretiyle.
ben sanıyorum bırakamazdım.helal olsun...

balığı görünce bile çok heyecanlandım oltamın uçunda olsa kesin ayaklarım titrerdi.

yem ve takım bilgisi olarak avcılık hakkında ne önerirsiniz.
Büyütülecek yada şaşılacak bir şey yok,sadece tuttuğum bir deniz canlısını yaşadığı ortama geri iade ettim.
Yine de düşünceniz için teşekkür ederim.
Takım bilgisine gelince, beden 35 mm misina - boyut 1.5 m - köstek aralıkları - 40 cm - köstekler el yapımı örgü -15 mm-misina
İğneler düz pala
3 no düz iğne iskandil yada kurşun av yaptığınız meraya göre sizin seçiminiz
Gelelim en önemli kısıma ,ben yem olarak kurutulmuş midye kullanıyorum benim merada bu geçerli şimdilik.
Soyu tehlike altında olan bir tür olduğu için bilinçli avı yapılmalı.
İnşallah bu forumda daha sık balık salıverme raporları yada videoları görürüz

Büyütülecek yada şaşılacak bir şey yok,sadece tuttuğum bir deniz canlısını yaşadığı ortama geri iade ettim.
Yine de düşünceniz için teşekkür ederim.
Takım bilgisine gelince, beden 35 mm misina - boyut 1.5 m - köstek aralıkları - 40 cm - köstekler el yapımı örgü -15 mm-misina
İğneler düz pala
3 no düz iğne iskandil yada kurşun av yaptığınız meraya göre sizin seçiminiz
Gelelim en önemli kısıma ,ben yem olarak kurutulmuş midye kullanıyorum benim merada bu geçerli şimdilik.
Soyu tehlike altında olan bir tür olduğu için bilinçli avı yapılmalı.
İnşallah bu forumda daha sık balık salıverme raporları yada videoları görürüz

Kurutulmuş midye nasıl bir yemdir ? nasıl bir işlem yapıyorsunuz ? çok merak ettim.

tşk

Kurutulmuş midye nasıl bir yemdir ? nasıl bir işlem yapıyorsunuz ? çok merak ettim.

tşk
Elinize uygun ölçülerde bir bahçe tırmığı ayarlayın
Sapı en az 2 en çok 3 m olmalı
Daha sonra midye olan kayalıkları yoklayın(Kaçak olarak midye çıkaranların bölgesinde bulunuyorsanız sonuç 0 )
Çıkardığınız midyelerin boyu en az 5 cm olmalı
Bunları kabuklarından bıçak yardımı ile ayıklayın
Güneşli havayı bulduysanız bunları gazete üzerinde yada eğilimli bir kayaya dizin
Üst tarafı kuruyunca ters tarafını çevirip kurutun
Daha sonra midyeleri eve götürüp bir kevgir yardımı ile kaya tuzu ile tuzlayın
Sularını saldıktan sonra bolca toz şeker ile karıştırın

Suları süzüldükten sonra tekrar tuzlayın(az tuzlayın)
Daha sonra tekrar kevgirde sularını salmasını bekleyin
Son olarak av mahallinde kullanacağınız kadar ufak kaplara koyun(
altlarına gazete yada havlu kağıt koyun)
Bulunduğunuz bölgede karagöz varsa ve av yapıyorsanız hırsınızı kontrol altına alıp gerekli durumlarda bu balığa zarar vermeden suya iade edin

kurutlmuş midyeye talep çok oluyor mu ? diğer balıklar da severek alıyorlar mı ?
bu arada birşeyi merak ediyorum . taze midyeyi yem ipi ile sabitlemey denediniz mi ? malum uzak mesafeye atarken kancadan kolayca çıkıyor. ilk avda deneyeceğim. eğer deneyenler varsa önerilerinizi alabilirim.

bu arada gideceğim avlakta bolca karagöz mevcut. ama midye ile yakalamak çok zor çünkü karagözden önce lapin ve harami balıklar oltayı atar atmaz temizliyorlar yemi. onun için burada genellikle yosun ile avlanıyorlar.

tşk

kurutlmuş midyeye talep çok oluyor mu ? diğer balıklar da severek alıyorlar mı ?
bu arada birşeyi merak ediyorum . taze midyeyi yem ipi ile sabitlemey denediniz mi ? malum uzak mesafeye atarken kancadan kolayca çıkıyor. ilk avda deneyeceğim. eğer deneyenler varsa önerilerinizi alabilirim.

bu arada gideceğim avlakta bolca karagöz mevcut. ama midye ile yakalamak çok zor çünkü karagözden önce lapin ve harami balıklar oltayı atar atmaz temizliyorlar yemi. onun için burada genellikle yosun ile avlanıyorlar.

tşk
Bu balıkları eskiden tutmak daha kolaydı, çünkü bol olduğu için serseri ufak balıklar yemi alana kadar zokayı yerlerdi,balık az olunca serseri balıklar çoğaldı tabii.
Gideceğiniz avlakta bolca karagöz mevcut demişsiniz, Balta baş mı, sivri burun mu, çizgili mi yada neyse
Balta baş karagöz zaten nesli tehlike altında olduğu için bolca bulunan bir tür değil bol olsa bile kökünü kazımak için çaba gösteren bohçacılar bol bu Ülke de
Yem ipine gelince pek benimsemediğim bir icat ama bazen tembelliğimden ara sıra deniyorum.

Bu balıkları eskiden tutmak daha kolaydı, çünkü bol olduğu için serseri ufak balıklar yemi alana kadar zokayı yerlerdi,balık az olunca serseri balıklar çoğaldı tabii.
Gideceğiniz avlakta bolca karagöz mevcut demişsiniz, Balta baş mı, sivri burun mu, çizgili mi yada neyse
Balta baş karagöz zaten nesli tehlike altında olduğu için bolca bulunan bir tür değil bol olsa bile kökünü kazımak için çaba gösteren bohçacılar bol bu Ülke de
Yem ipine gelince pek benimsemediğim bir icat ama bazen tembelliğimden ara sıra deniyorum.

burada bulunanlar sivriburun ile küt burunlu olanlar. baltabaş olduğunu sanmıyorum. genelde yeşil veya kırmızı yosun ile yakalıyorlar. geçen sene midye ile yakalamışlığım var fakat midyeye karagözden önce lafinler saldırıyor . dün taze midye de yem ipini denedim çok sağlamlaştırıyor yemi bir yemle iki balık bile yakalanabilir yani. ama sürekli lapin balığı yakaladım . karagözü alamadım. yanımdakiler yosun ile 3-4 sivriburun yakaladılar. lapin yosuna gelmiyor. belki gece avında midye işe yarayabilir. lapinler gece sanki yemlenmiyor gibi bişey duymuştum. onuda deniyeceğim

Back